آذری جهرمی: دوران فناوریهایی از جنس دستگاههای پز به سرآمده است
تهران (پانا) - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اکنون بالغ بر یک میلیون دستگاه پز غیرفعال در کشور وجود دارد میگوید این مدل از فناوریها به سر رسیده است از این رو باید طرحی نو درانداخته شود.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، محمد جواد آذری جهرمی در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، برگزاری چنین همایشهایی را فرصتی برای بهرهگیری از دیدگاههای مختلف در راستای بهبود نظام نوین بانکداری عنوان کرد و گفت: باید از زحماتی که فعالان عرصه بانکداری برای ایجاد شبکه پایدار با توجه موضوع تحریم ها با استفاده از دانش بومی کشیده اند، تشکر کنیم.
وی افزود: اقتصاد دیجیتال در سال آینده بخشی از برنامه دولت خواهد بود؛ در حال حاضر پیش نویس سند استراتژی اقتصاد دیجیتال با همکاری وزارت اموراقتصادی و دارایی و بانک مرکزی تدوین و کارگروه هایی به منظور بررسی بیشتر موضوع تشکیل شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه نوین بانکداری زمانی در کشور ایجاد شده که جامعه بین المللی دسترسیهای ما را محدود کرده بود، عنوان کرد: دانشمندان و کارشناسان ایرانی با تکیه بر توان داخلی توانستند در عرصه نظام بانکی موفقیت های بسیاری را ایجاد کنند که نمونه آن در منطقه وجود ندارد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه نظام بانکداری ما در سالیانه نه چندان دور وضعیت مطلوبی نداشته است، تصریح کرد: در گذشته، نظام بانکداری ما مبتنی بر چارچوب هایی بود که اطمینانی به آن نبوده و بسیاری از فرایندها در درون آنها غیرممکن بوده است. برخی مشکلات پیش روی نظام بانکی در گذشته باعث ایجاد موانع و رونق کسب و کار در کشور شده بود از این رو توسعه شبکه بانکی در حال حاضر توانسته بسیاری از دغدغه ها در این زمینه را رفع کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در گذشته در شبکه مخابراتی کشور توزیع شارژ کارت های اپراتورهای موبایل با شبکه های فیزیکی انجام می شد، گفت: امروز با استفاده از فناوری های نوین بیش از ۸۰ درصد تراکنش های بانکی اپراتورها از طریق شبکه بانکی انجام می شود.
وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در سال آینده بخشی از برنامه بودجه دولت خواهد بود گفت: در حال حاضر پیش نویس سند استراتژی اقتصاد دیجیتال با همکاری وزارت اموراقتصادی و دارایی و بانک مرکزی تدوین و کارگروه هایی به منظور بررسی بیشتر موضوع تشکیل شده است.
آذری جهرمی با بیان اینکه نباید به توفیقات حاصل شده در شبکه بانکی اکتفا کنیم، ادامه داد: وقتی فرمولی را برای حل مساله یاد می گیریم پس از مدتی به اشباع میرسیم اما باید بدانیم برای توسعه بسترها و شبکه باید دست به نوآوری زده و از یکنواختی بدور باشیم.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه اگر کسانی که فناوری نوین بانکی فعلی را ایجاد کردهاند با پایداری آن بدون پیشرفت پا فشاری کنند کشور را با وقفه مواجه خواهند کرد، افزود: مدل اقتصادی کشورهای مختلف در زمینه اقتصاد دیجیتال باید مد نظر ما نیز قرار بگیرد تا از توسعه دور نمانیم.
وی با اشاره به اینکه حرکت به سمت تغییر و تحول برای مجموعه ها به ویژه شبکه بانکی مفید است، تصریح کرد: شبکه بانکی ما باید از یک نقطه پایدار برای تحولات خود استفاده کند و در این مسیر طراحی مسیر بسیار اهمیت دارد. در این میان یکی از مسئولیت های جمع حاضر این است که نقشه راه توسعه شبکه بانکی را به سمت بلاک چین طراحی کند.
وزیر ارتباطات با اشاره به وضعیت بانکداری الکترونیک و همچنین تبادلات ارزی مبتنی بر رمز و بیت کوین گفت: متاسفانه این موضوع و عدم آینده نگری در آن ضررهای بسیاری را متوجه مردم کرده و باعث خروج ارز از کشور شد.
ارسال دیدگاه