لاریجانی: اظهارات تحقیرآمیز ترامپ بوی نژادپرستی می دهد و جنگ جدیدی را نشان می دهد

تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اختلاف نظرها در جهان اسلام با گفتگو و مذاکره قابل حل است.

کد مطلب: ۷۰۳۶۶۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه سیزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که عصر امروز (چهارشنبه، ۲۷ دی ماه) در تهران برگزار شد، با بیان اینکه میزبانی از ۴۶ گروه پارلمانی افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: زمان انتخاب دبیرکل جدید این اتحادیه شاهد بودیم که سودان نیز از دبیرکلی سنگال حمایت کرد و این نشان دهنده این است که پیوندهای قوی میان کشورهای جهان اسلام برقرار شده است.

اظهارات ترامپ نژاد پرستانه بوده و جنگ جدیدی را نشان می دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری یادآور شد: در شرایط کنونی جهانی و منطقه ای نیازمند وحدت بیشتری هستیم چرا که شرایط پرتحول است.

وی ادامه داد: رئیس جمهور آمریکا مواضع تند و بی ادبانه ای نسبت به کشورهای مختلف می گیرد که بوی نژادپرستی از آن می آید و نمی خواهد بشریت به سمت پیشرفت و ثبات حرکت کند از این رو حرف های ترامپ جنگ جدیدی را نشان می دهد.

لاریجانی اضافه کرد: ترامپ ملت های دیگر را تحقیر می کند و باعث ایجاد تلاطم در کشورها می شود که این به ضرر ایالات متحده است چنانچه در دیداری که با دوستان پاکستانی داشتیم متوجه شدیم فشارهای بلاوجهی ازسوی آمریکا به آنها وارد آمده همچنین در زمینه سوریه، آمریکا نمی خواهد ماجرای تروریسم را در منطقه خاتمه دهد.

کشورهای اسلامی در توفان های امروز باید یکدیگر را دریابند/ گفتگو؛ راه حل مشکلات کشورهای اسلامی

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه دنیای امروز دچار توفان هایی است که کشورهای اسلامی باید برای مقابله با آن یکدیگر را دریابند، عنوان کرد: این نکته مهمی است که باید بر آن تأکید کرد البته برخی اختلاف نظرها وجود دارد که بیشتر سازماندهی دشمن است که باید با گفتگو و مذاکره حل شود.

وی افزود: این نشست بسیار مهم بود و این پیام را به خوبی رسانده که ما همواره همراه هم هستیم از این رو اتحادیه باید بستری برای این این همراهی ایجاد کند چرا که پارلمان ها صدای ملت ها هستند.

کشورها در دفاع از حقوق خود صراحت پیدا کرده اند

لاریجانی همچنین تصریح کرد: در سخنرانی های این چند روز نمایندگان کشورها با صراحت از حقوق خود صحبت می کردند در حالی که در گذشته این صراحت را نداشتند همچنین در موضوع فلسطین در مقابل رفتار آمریکا اقدام عملی داشتند که نشان می دهد نمایندگان پارلمان ها صدای مردم هستند و باید دولت های خود را به سمت دفاع از قدس ببرند از این رو از پارلمان ها می خواهیم که اقدامات اجرایی را پیگیری کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه یکی از نکات امروز دنیای اسلام همکاری های میان کشورها است، عنوان کرد: گاهی این روابط با کاهش روبرو بوده در صورتی که پتانسیل کشورهای اسلامی بسیار زیاد است و نیروی متخصص خوب و هوشیاری سیاسی در کشورهای اسلامی وجود دارد همچنین منابع فکری خوبی میان کشورها ایجاد شده که باعث هم افزایی می شود.

ضرورت همگرایی اقتصادی میان کشورهای اسلامی/ آمریکایی‌ها هرجا ورود کردند تروریسم ایجاد شد

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که کشورها از نظر اقتصادی همگرایی داشتند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی از همه کشورها حمایت می کند.

لاریجانی همچنین پدیده تروریسم را پدیده زشتی عنوان کرد که به حیثیت ملت ها لطمه می زند و افزود: این موضوع عقبه امنیتی دارد و در رأس آن آمریکایی ها هستند که سوءاستفاده کرده اند چنانچه هرجا جنگ یا اشغال بود شاهد تروریسم بودیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در افغانستان جنگی ایجاد کردند که بعد از آن تروریسم شکل گرفت همچنین در عراق وارد شده و بعد از اشغال شاهد ورود تروریست ها بودیم؛ در لیبی نیز نظامی گری آمریکایی ها را شاهد بودیم که در نهایت منجر به فعالیت تروریست ها شد لذا ما کشورهای اسلامی باید یک صدا باشیم تا جلوی جریان های نظامی گری را بگیریم.

تروریسم در منطقه خاتمه نیافته است/ وظیفه ملی ما مبارزه با تروریسم با حفظ وفاق است

وی ادامه داد: جریان تروریسم در سال های اخیر با حضور کشورها به خصوص در عراق و سوریه ضربه جدی خورد اما هنوز خاتمه نیافته است ضمن اینکه تروریست هایی که امروز با آنها مقابله می کنیم جنس مهاجر دارند و از کشوری به کشور دیگر کوچ کرده و برای آنها مزاحمت ایجاد می کنند که در این شرایط باید همبستگی را حفظ کنیم و جمهوری اسلامی نیز آماده همکاری با همه کشورها است.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه ناامنی در یک کشور باعث ناامنی در کشورهای دیگر می شود، ابراز داشت: این وظیفه ملی تک تک ما است که با وفاق با تروریسم مبارزه کنیم لذا اینکه در چنین شرایطی برخی کشورها تصور می کنند می توانند از تروریست ها به عنوان ابزار استفاده کنند اشتباه است و خودشان گرفتار می شوند چرا که تروریست ها نیز نگاه ابزاری به کشورها دارند.

استفاده ابزاری از تروریست‌ها به ضرر کشورها است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه تروریست ها استفاده تاکتیکی از کشورها می کنند، عنوان کرد: نباید تصور شود که امروز یک کشور می تواند استفاده ابزاری از تروریست ها کند که این به ضرر خود آن کشور خواهد بود بلکه همه باید در این زمینه ید واحده باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ایران به دعوت دولت های سوریه، عراق و لبنان کمک مستشاری به آنها کرد، یادآور شد: عراق از تروریست ها بازپس گرفته شد و بخش های زیادی از سوریه نیز آزاد شد و بقیه آن را آمریکایی ها مانع شده اند که تصور می کنیم این اجلاس پیام وحدت و برادری ما را نشان خواهد داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه این اجلاس مسیر ترقی و تکامل را فراهم خواهد کرد، خاطرنشان ساخت: از آقای قیلیچ برای دبیرکلی ۴ سال گذشته اتحادیه تشکر می کنیم و امیدواریم دبیرکل جدید توفیقات در امور کسب کرده و اهداف اجلاس را با دقت پیگیری کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار