تکذیب تولید سوسیس و کالباس با طعم گربه/ابهامی در استفاده از گوشتهای برزیلی وجود ندارد
تهران (پانا) - رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران با بیان این مطلب که در تولید سوسیس و کالباس از گوشتهای وارداتی برزیلی استفاده میشود، اخبار مربوط به افزودن گوشت گربه در تولید این محصول را تکذیب کرد.
به گزارش میزان، محمد حسین عزیزی در خصوص تولید سوسیس و کالباس در کشور گفت: سوسیس و کالباس یکی دیگر از فرآوردههای گوشتی است که سوابق تولید آن به کشورهای دیگر میرسد. بنابراین تولیدات اولیه این محصولات بهطور مستقل از ایران آغاز نشده است و پیشینه آن به کشورهای اروپایی میرسد.
وی افزود: بر طبق فرمولهای موجود در فرآوردههای سوسیس و کالباس از افزودنیهای متفاوت، مواد نگهدارنده، رنگ و ... استفاده میشود. بنابر این بهمنظور جلوگیری از افزایش میزان ابتلا به سرطان مصرف اینگونه فرآوردهها از جانب پزشکان و متخصصان توصیه نمیشود.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: مصرف یکباره و یا به دفعات کم از محصولات گوشتی سوسیس و کالباس نمیتواند بهعنوان عاملی برای ایجاد سرطان در بدن شود.بنابر این برخلاف شایعات موجود در جامعه مصرف مکرر و مدام از این مواد گوشتی بهمرور زمان میتواند زمینه بروز انواع سرطانها را در بدن ایجاد کند. این در حالی است که متأسفانه برخی از پزشکان مصرف یکباره و کم اینگونه محصولات گوشتی را عامل سرطان در بدن اعلام کردهاند در حالی که این خبر کذب است.
وی عنوان کرد: به هیچ عنوان از فضولات مرغ و گوشت در تولید سوسیس و کالباس استفاده نمیشود و تنها ماده اصلی تولید این محصولات فراوری شده گوشتهای وارداتی خارجی است که تحت نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح میشوند. و از گوشتهای برزیلی یخ زده وارداتی در تولید این محصولات استفاده میشود بنابر این ارزانی اینگونه گوشتها تنها علت استفاده در تولید سوسیس و کالباس است و هیچ علت دیگری مبنی بر فساد و یا فضولات گوشتی در اینگونه محصولات وجود ندارد.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اذعان داشت: سوسیس و کالباسهای مرغی از دیگر فراوردههای گوشتی محسوب میشوند که مواد اصلی تشکیل دهنده آنها مرغهای مادر یا تخم گذار هستند.
عزیزی اذعان داشت: آشغالها و فضولات ناشی از گوشتها و مرغهای مصرفی در فرآیند پخت و خشک کردن به پودر گوشت و مرغ تبدیل شده و بهعنوان غذای دامی مورد استفاده دامداران قرار میگیرد.
وی در خصوص استقبال برخی از افراد نسبت به فرآوردههای گوشتی خوک، الاغ و اسب در محصولات سوسیس و کالباس و مواد غذایی گفت: مصرف اینگونه گوشتها از لحاظ سلامت و بهداشت در دفعات کم مشکلی ندارد، اما از لحاظ شرعی مشکل آفرین بوده و استفاده از آنها در برخی از رستورانهای متخلف تقلب محسوب میشود.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در خصوص اخبار مربوط به تولید سوسیس و کالباس از گوشت گربه افزود: خبر مبنی بر تولید محصولات گوشتی توسط گوشت گربه در کشور شایعهای بیش نیست. بنابراین این اطمینان را به مردم میدهیم که تمامی فرآیند تولید این گونه محصولات در کارخانه توسط ناظران امر بررسی شده و قبل از توزیع هر گونه محصول در جامعه آزمایشات لازم انجام میشود.
ارسال دیدگاه