«هند» با همکاری ژاپن مأموریت جدید در کره ماه انجام میدهد
تهران (پانا) - هند در تلاش برای مقابله با رشد فزاینده قابلیتهای فضایی چین قصد دارد با همکاری ژاپن یک مأموریت اکتشافی در کره ماه انجام دهد.
به گزارش میزان، هند و ژاپن بهعنوان دو اقتصاد برتر آسیا مشغول کار روی برنامهای هستند تا بتوانند برای امکان سنجی زندگی انسان در کره ماه، مأموریت ویژهای انجام دهند. فضا پیمایی که این دو کشور به کره ماه اعزام خواهند کرد برای مطالعه درباره امکان وجود آب در مناطق قطبی کره ماه که زیست انسان در آن را امکان پذیر میکند برنامه ریزی شده است.
همکاری هند و ژاپن در این پروژه، نشان دهنده اهمیت فزاینده آسیا در فضا و همچنین حساسیت قدرتهای این قاره به تسلط روزافزون چین بر ژئوپلیتیک این قاره است.
کارشناسان ژاپنی این پروژه مشترک با هند را یک بازی برد - برد قلمداد میکنند و معتقدند مانند موارد گذشته که دو کشور مأموریتهای کوچک مشترکی در مورد کره ماه انجام دادهاند، این بار هم موفقیت زیادی به دست خواهند آورد.
دانشمندان ژاپنی به پیچیدگیهای فناوری فضایی هند اعتماد دارند و میگویند هند تنها کشوری است که در اولین بار توانست با موفقیت در مریخ پیاده شود.
ژاپن در سالهای اخیر تلاش کرده است برای مقابله باقدرت رو به رشد چین در قاره آسیا، متحدان قدرتمندی در تمام عرصه از میان کشورهای این قاره برای خود پیدا کند. هند نیز که بهعنوان بزرگترین رقیب چین، همواره با این کشور تنش داشته است همین هدف را دنبال میکند.
ایسرو در سال جاری با ثبت رکود بیسابقه پرتاب ۱۰۴ ماهواره با یک موشک به فضا از جزیره کوچک «سریهاریکوتا» در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقبای بزرگی همچون روسیه و آمریکا،تاریخ ساز شد.
سازمان تحقیقات هوا و فضا هند (ایسرو)در طرحی بلند پروازانه در صدد انتقال گاز هلیوم از کره ماه برای تأمین انرژی این کشور است.
وی افزود: با این اقدام وابستگی هند به واردات سوخت تا میزان زیادی کاهش مییابد.
تا حدود پنجاه سال پیش قاره آسیا در عرصه رقابت فضایی در جهان تقریباً غایب بود اما به لطف سرمایه گذاریها و تلاشهای چشمگیر چین و تواناییهای علمی هند، قاره کهن پا به عرصه فناوریهای فضایی گذاشت و بهطور حتم از این پس نیز حضوری فعال در رقابتهای فضایی در جهان خواهد داشت.
تلاشهای این دو کشور در عرصه هوا فضا بهقدری با پیشرفتهای قابل توجه همراه بوده که به نظر میرسد هند و چین بهعنوان قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان در یک هدف ویژه فرا زمینی اشتراک نظر داشته باشند و آن حضور همه جانبه در فضا باشد.
اگرچه عمر فعالیتهای فضایی این دو کشور به بیش از چند دهه نمیرسد اما با پیشرفتهای خیره کنندهای که آنان در عرصه فضا داشتهاند گوی سبقت را به طرز خلاقانهای از سایر رقبا ربوده و برای اینکه دور تازه مریخ گشاییهای بشر را به نام خود ثبت کنند، رقابت شانه به شانهای را از مدتها قبل آغاز کردهاند.
شاید به همین خاطر است که تلاشهای چین و هند در عرصه فضایی از نگاه کارشناسان هوافضا به تقابل و دوئل فضایی تشبیه شده و هر یک از دو کشور بخصوص برای افزودن بر افتخارات ملی و تقویت بنیه خود در این عرصه تلاشهای مضاعفی را آغاز کردهاند.
چند روز پیش، تلویزیون مرکزی چین گزارش کرد که چین اولین کشور دنیاست که تلاش میکند در نقطه تاریک ماه فرود بیاید و یکی از رویاهای دیرینه فعالیتهای هوا فضای خود را عینیت بخشد.
چین در سال ۲۰۱۷ میلادی اعلام کرد: برای سال جدید میلادی تدارکات زیادی در زمینههای علمی دیده است و در کنگره حزب در ماه نوامبر سال قبل «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین از تلاش برای دستاوردهای ابداعی علمی خبر داد.
ارسال دیدگاه