رئیس سازمان حفاظت محیط زیست
محیطبانی که امنیت ندارد، باید تماشاچی خاطیان باشد
تهران (پانا) - رئیس سازمان حفاظت محیطزیست معتقد است که محیطبانی که امنیت و آسایش ندارد، باید تماشاچی خاطیان باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان محیطزیست کشور، عیسی کلانتری در نخستین نشست تخصصی فرماندهان یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه محیط زیست کشور حال خوبی ندارد، گفت: وضعیت آلودگیها، پسماندها، دریاچهها و تالابها گویا و موید این موضوع است.
وی افزود: میگویند چرا ریزگرد داریم؛ وقتی توسعه نامتوازن داریم و دریاچه و تالاب را خشک میکنیم، پوشش گیاهی را از بین میبریم و به طور کلی بیش از ظرفیت محدود محیط زیست از آن بهره برداری میکنیم باید منتظر چالشهای بزرگ محیط زیستی هم باشیم که البته پیامدهای این زیادهخواهیها را نسلهای بعد باید تحمل کنند.
معاون رئیس جمهور با ذکر نمونه دریاچه پر آب وان در ۱۵۰ کیلومتری دریاچه ارومیه، گفت: وان پرآب است چون تمام بارش سهم دریاچه است در حالیکه ما در حاشیه ارومیه با عمق شش متر، اراضی کشاورزی را از حدود ۲۲۰ هزار هکتار به ۵۰۰ هزار هکتار رساندیم و تمام آب را برای کشاورزی استفاده کردیم و آبی به دریاچه نرسید.
وی با بیان اینکه امروز با نتایج ۴۰ سال تخریب، بهرهبرداری نامشروع و غیرعلمی و تاراج محیط زیست روبه رو هستیم، تاکید کرد: در نگهداری امانت نسلهای بعدی خیانت کردیم. نسل ما، امانتدار بدی برای نسلهای بعدی و خائن به حقوق نسلهای آتی بود و بدون شک تاریخ ما را بابت تاراج دستاوردهای طبیعتمان، قضاوت و محاکمه خواهد کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط بانی که امنیت و آسایش ندارد باید تماشاچی خاطیان باشد، اظهارکرد: هفته گذشته دولت همترازی محیط بانان با نیروهای نظامی و انتظامی را به تصویب رساند و امیدوارم پس از اتمام بررسی بودجه ۹۷ در مجلس به صحن علنی مجلس برسد.
کلانتری ضمن اذعان به مشکلات مختلف محیط بانان گفت: مشکلات محیط بانان مضاعف بر مشکلات طبقه کارگری کشور است و وظیفه ما به عنوان مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، تلاش و پیگیری برای رفع این مشکلات است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مشاهدات از چند پاسگاه محیط بانی اظهار کرد: با این سطح از امکانات، توقع بیش از این نباید داشت و ما موظف به جبران کسری موجود در منابع انسانی و مالی یگان حفاظت محیط زیست هستیم.
وی ضمن یادآوری نگاه و تاکید ویژه مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری به موضوع محیط زیست خاطرنشان کرد: پیرو همین نگاه تنها دستگاهی که در بودجه امسال، افزایش و رشد بودجه داشته، سازمان حفاظت محیط زیست است.
کلانتری مروری بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر عدم صدور مجوز تخریب زیستگاهها و منابع طبیعی کشور حتی برای ساخت حوزه علمیه داشت و گفت: تنها در موراد استثنا و نیاز دولت به اجرای سیاستهای کلان توسعهای آن هم با شرط حفظ محیط زیست و رعایت تمام ضوابط و مقررات آن میتوان اجازه انجام فعالیتی در زیستگاه را صادر کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، کاهش آلودگی هوا، مقابله با ریزگردها، مدیریت پسماند در کشور با نگاه ویژه به استانهای شمالی و پرداخت حقآبه تالابها و احیای آنها را چهار اولویت برنامهای دولت دوازدهم برشمرد و خاطرنشان کرد: این چهار اولویت مهم در کنار وظایف جاری و تفکیک ناپذیر سازمان حفاظت محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است.
کلانتری ادامه داد: به همین منظور دولت برای رفع معضل پسماندها، برداشت دو میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در سال آتی را به تصویب رسانده است و در صورت تایید مقام معظم رهبری، این اقدام به منظور رفع چالشهای کنونی در حوزه پسماند و البته بخشی از چالشهای حوزه تالابی و گرد و غبار کشور صورت خواهد گرفت.
کلانتری ضمن تاکید بر این موضوع که مهمترین مسئله و اصلیترین شاخص محیط زیست کشور، آب است، تصریح کرد: اما سازمان حفاظت محیط زیست به بهانه اینکه قانون، وزارت نیرو را متولی حوزه آب می داند، خود را از این حوزه کنار کشید و حتی یک هزارم مقاومتی که مقابل صنعت که متولی اصلی آن هم وزارت صنعت است، داشت را در مقابل از بین رفتن منابع آبی نداشت و البته مشخص است که در شرایط بی آبی، یوز و کل و گیاهی هم باقی نمیماند.
معاون رئیس جمهور افزود: در نتیجه همین غفلتها امروز ۱۱۰ درصد آبهای تجدیدپذیر کشور را استفاده می کنیم.
وی با بیان اینکه باید از خودمان بپرسیم به چه بهایی در چند محصول خودکفا شدیم، اظهار کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهوری بر رفع معضلات مختلف محیط زیستی در خوزستان همچون گرد و غبار و آلودگیهای نفتی و تاثیر شرایط تالابها در روند کاهشی یا افزایشی این معضلات، نامهنگاری با وزیر نیرو برای تخصیص یک میلیارد و نیم حق آبه سالانه محیط زیست داشتم که وزیر نیرو هم در جواب نامه اعلام کرد با توجه به شرایط کشور، آبی برای تخصیص وجود ندارد.
کلانتری افزود: با بررسیها مشخص شد، بخش کشاورزی خوزستان بیش از ۳ هزار میلیارد متر مکعب آب اضافه بر میزان تکدر بخش کشاورزی مصرف می کند و این به دلیل آن است که فراوانی آب در خوزستان باعث شده تا آب نیز در کشاورزی، نقشی همچون خورشید و هوا داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مجموع آمار و ارقام بخشهای مختلف در خوزستان نشان داد که در استان آب هست اما مدیریت آب نیست.
کلانتری با اعلام این هشدار که با ادامه روند کنونی مدیریت منابع و مصارف آب در کشور، طی ۱۵ سال آینده تنها شش استان آب خواهد داشت و بقیه کشور بی آب میشوند، اظهار کرد: این به معنای تعطیلی کشاورزی در کشور است و البته همین موارد طی نامهای به رئیس جمهور اعلام شد و اعتراض بیمورد نمایندگان را به دنبال داشت.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نمی شود هم در استانی که منابع آب فراوان داریم بگوییم آب نیست و هم در استانهایی که منابع آب نداریم بگوییم آب نیست.
وی در ادامه اشارهای هم به عدم تخصیص حق آبه دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعبی دریاچه ارومیه در سال داشت و گفت: حجم دریاچه ارومیه در بهترین حالت، ۳۱ میلیارد مترمکعب و در حالت میانگین ۲۲ میلیارد مترمکعب بوده است. از کل حق آبه آن نیز سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب تخصیص داده شده، مشخص است که دریاچه طی چندین سال خشک می شود.
وی با تاکید بر این موضوع که فاکتور مهم و نخست حفظ محیط زیست، آب است، تصریح کرد: اگر نتوانیم حق آبههای محیط زیست را دریافت کنیم، شاهد مردن طبیعت خواهیم بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به محیط بانان گفت: شما تنها محیط بان حیات وحش نیستید و باید محیط بان محیط زیست باشید زیرا در صورت حفظ منابع حیاتی به خودی خود، حیات وحش زیاد خواهد شد.
ارسال دیدگاه