نخستین معدن نیترات کشور در کهگیلویه با ذخیره بیش از 605 هزار تن

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد گفت: حجم ذخیره نخستین معدن نیترات کشور در دیشموک این استان بیش از 605 هزار تن با عیار 8.1 درصد برآورد شده است.

کد مطلب: ۶۷۹۴۰۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، کشف ذخیره معدنی نیترات در بخش دیشموک کهگیلویه وبویراحمد، ایران را در جمع معدود کشورهای دارای این ماده معدنی راهبردی قرار داد.

کشو های آمریکا، چین و شیلی دارای بیشترین ذخیره ماده معدنی راهبردی نیترات در جهان هستند.
داریوش دیودیده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار افزود: با توجه به قرار گرفتن این معدن در منطقه کمتر توسعه یافته دیشموک کهگیلویه، بهره‌برداری از آن، توسعه این منطقه را شتاب می بخشد.
وی با بیان اینکه ایران اکنون واردکننده این ماده معدنی راهبردی است، افزود: با کشف این معدن، کشور علاوه بر اینکه از واردات نیترات بی نیاز شده، زمینه صدور آن به خارج از کشور نیز فراهم می شود.
دیودیده اظهار کرد: نخستین ذخیره نیترات کشور در روستای لیراب بخش دیشموک کهگیلویه وبویراحمد ازسوی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشف شده است.
وی بیان کرد: نیترات ماده معدنی مهمی است که در حوزه های مختلف از جمله صنعت نفت و گاز، پالایشگاه ها، صنایع داروسازی و دستگاه های سرمایشی و تهویه مطبوع کاربرد دارد.
به گفته وی، پایداری این معدن حدود ۳۰۰ سال تخمین زده می شود.
بخشدار دیشموک در شهرستان کهگیلویه نیز گفت: معدن نیترات دیشموک یکی از طرح های آینده دار کهگیلویه وبویراحمد است که سالها بدون هیچ فعالیتی راکد مانده بود و اینک توسط دولت تدبیر و امید فعال شده است.
حسن امیریان افزود: در معدن نیترات بخش دیشموک بیش از ۴۰۰ نوع مشتقات تولید خواهد شد.
بخشدار دیشموک گفت: نهایی شدن فعالیت معدن نیترات دیشموک می تواند این بخش را به قطب صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کند.
وی ابراز داشت: تاکنون ساختمان های اداری و برخی تجهیزات صنعتی معدن نیترات دیشموک دایر شده و فعالیت های آن مطابق برنامه ادامه دارد.
میزان ذخیره کلی نیترات معدن لیراب افزون بر یک میلیون تن پیش بینی شده که ذخیره ۱۸۰ هزار تنی آن قطعی و با توجه به وضعیت زمین شناسی و توپوگرافی معدن، روش استخراج روباز پیش بینی شده است.
پیشتر معاون اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت هم از معدن نیترات لیراب دیشموک به عنوان نخستین و بزرگترین معدن نیترات کشور یاد کرده بود.
شماری از مردم بخش دیشموک کهگیلویه تیر سال ۱۳۸۵در نامه ای به رییس جمهوری وقت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خواستار بهره برداری از معدن نیترات پتاسیم لیراب دیشموک شده بودند.
معدن لیراب دیشموک در سال ۱۳۸۰ توسط وزارت صنایع و معادن کشف شد و از طریق رسانه های همگانی درباره وجود ماده کمیاب نیترات پتاسیم لیراب به مردم اطلاع رسانی شد.
براساس اطلاعات سازمان صنعت ،معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد، این استان از ظرفیت‌های بالایی در زمینه معدن برخوردار است و نیاز به سرمایه‌گذاری برای شکوفا شدن دارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار