امنیت روانی و شغلی خبرنگاران فراهم شود/رسانه هراسی نداشته باشیم

​معاون اول رئیس جمهوری گفت: جوانمرگی رسانه ها از نظر سیاسی، قضایی و مالی نشانه عدم توسعه و دوام و استقرار مطبوعات علامت مهمی از توسعه کشور است.

کد مطلب: ۶۷۷۸۲۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا؛اسحاق جهانگیری در آئین افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات که صبح امروز ۶ ابان در مصلای تهران برگزار شد اظهار کرد: خداوند را شاکرم که توفیق پیدا کردم در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات حاضر شوم. نمایشگاه مطبوعات میدان گفتگو بخصوص در حوزه عمومی کشور. و فرصتی و ظرفیتی است تا نقش مطبوعات و رسانه ها به مردم توضیح داده شود و در جهت ارتقای این ظرفیت ها گام برداشت.

وی افزود: زمانیکه در اصفهان استاندار بودم کوچه هایی به نام کوچه های آشتی کنان وجود داشت که به قدری باریک بود که تنها دو نفر از رو به رو به سختی می توانستند از کنار هم عبور کنند و این نمایشگاه مطبوعات نیز مانند همان کوچه های آشتی کنان است جایی است که همه رسانه ها و مطبوعات دور هم جمع می شوند و با یکدیگر گفتگو می کنند و مطمئنیم با این گفتگوها ظرفیت تحمل رسانه ها بالا می رود.

معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: اقای رئیس جمهور همواره و با علاقه در نمایشگاه مطبوعات حضور پیدا می کردند اما امسال به دلیل کثرت کارها و مسائل دیگرنتوانتسند در مراسم افتتاحیه شرکت کنند بنده لازم می دانم مراتب سپاس و تشکر دولت ورئیس جمهوری را از یک یک اصحاب رسانه که فضا را برای پیشرفت کشور فراهم می کنند صمیمانه تشکر کنم و از همه دولتمردان و شهروندان عزیز می خواهم که در این میدان گفت‌وگو حضور پیدا کنند. تا در جریان مطالب و تلاشهای اصحاب رسانه قرار گیرند و فضایی برای گفتگو و پیشرفت کشور فراهم کنند.

وی ادامه داد: اگر رسانه ها طوری رفتار کنند که ما نمی پسندیم نباید از رسانه دوری کنیم یا خدای نکرده به رسانه هراسی روی بیاوریم حتی اگر زبان نقدش خیلی تند باشد زیرا کار رسانه گفتن و شنیدن و آگاهی دادن است . رسانه محل نقد صحیح، اخلاق و انصاف است نه میدان بی اخلاقی و بی انصافی ، روزنامه مزرعه محبت است نه کشتزار نفرت، رسانه ها محل دوستی هستند نه دشمنی، رسانه ها باید برای همبستگی ملی تلاش کنند نه محلی برای واگرایی باشند زیرا ما در کشور به انها احتیاج داریم.

جهانگیری افزود: ما رسانه مستقل،حساس و شجاع را به سود جامعه و دولت می دانیم زیرا نقد رسانه بهترین تحلیل برای اداره کشور است. اگر فردی از مسئولان به نقد رسانه های رسمی کشور گوش نکند حتما به راه اشتباهی می رود و دچار اشتباه می شود.

وی تصریح کرد: جامعه و نظام نیازمند خبرگزاریها و رسانه هایی است که مرجع سیاسی و اجتماعی باشند و توسط مخاطبان دیده شود زیرا همه به دنبال آنها حرکت می کنند.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: البته رسانه ها و مطبوعات ما و خبرنگاران ما نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند و ما به عنوان دولت مکلف هستیم در این زمینه تلاش کنیم و دولت و مجلس باید چارچوبی قانونی برای این موضوع تعریف کنند.

وی ادامه داد: نباید مطبوعات را از متن به حاشیه برد زیرا روزنامه آگاه نیاز جامعه است و باید روزنامه نگار حرفه ای حمایت شود .

وی افزود: همانطور که در حرفه پزشکی مسئولیت نظارت ، کنترل و برخورد را به پزشکان سپرده ایم باید در زمینه رسانه نیز اینچنین باشیم و قصد داریم که لایحه ای را با عنوان سازمان نظام رسانه ای در هیات دولت تصویب کنیم که از چهارشنبه به هیات دولت آمده و از آقای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم تا طرح این لایحه را در اختیار دوستان رسانه قرار دهند تا از نظرات آنها در تصویب لایحه استفاده کنیم.

جهانگیری گفت: ما مسئولین باید از محدودیت، تعطیلی، ضعیف شدن و بیکارشدن شاغلین در مطبوعات جلوگیری کنیم و باید سعی کنیم تا مطبوعات از زیاندهی خارج شوند و سریعتر باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

وی ادامه داد: جوانمرگی رسانه ها از نظر سیاسی، قضایی و مالی نشانه عدم توسعه است.

وی افزود: دوام و استقرار مطبوعات علامت مهمی از توسعه کشور است و توسعه نیافتگی مطبوعات نشانه عدم توسعه است علاوه بر اینکه توسعه یافتگی مطبوعات به توسعه یافتگی ایران کمک می کند بنابراین یکی از مسیرهای رشد کشور مطبوعات هستند و کشوری که توسعه یافته باشد میوه و ثمره آن توسعه مطبوعات است.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: انتظار دولت از مطبوعات این است که هم اکنون که کشور در شرایط ویژه و تعیین کننده ای قرار دارد و فرصتها و تهدیدهای مهمی پیش روی ماست با درک صحیح از منافع ملی و سرمایه های پیش روی کشور مطبوعات به عنوان نهاد واسط جامعه و حکومت محلی است تا راه کارها و راه حل های واقعی برای خروج از این چالش ها به مسئولان کشور بدهد تا دولت بتواند به سلامت از این تنگناها عبور کند تا دستاوردهای آن شامل حال مردم شود.

وی ادامه داد: اگر به سال ۹۲ بازگردیم خواهید دید که ما در سیاست خارجی و فضای بین المللی در کجا بودیم و اکنون در کجا قرار داریم. در گذشته اگر صدایی علیه ایران بود همه متحد می شدند اما امروز می بینید که وقتی آمریکا صدایی علیه ملت ایران فریاد می زند کسانی که با او همراهی می کنند انگشت شمارند .

جهانگیری ادامه داد: ماتلاطم اقتصادی را به ثبات تبدیل کرده ایم و رشدهای منفی به مثبت تبدیل شده است و دولت دستاوردهای بزرگی داشته است که این دستاوردها برای امید و اعتماد ملت و رفع تنگناهای موجود بسیار کارساز بوده است که مطبوعات می توانند برای پاسخگویی دولت به مردم کمک کنند .

وی گفت: از همه رسانه ها،شبکه های اجتماعی،احزاب و جریان های سیاسی می خواهیم که مشارکت جدی را در زمینه منافع ملی کشور داشته باشند زیرا این موضوع لازمه رفاه و بهبود و رونق بازار تولید و اشتغال است و برای پیشبرد اقتصاد لازم است.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: ما موضوعات مهمی برای تفاهم داریم اسلام، ایران ، امام و رهبری همه جز تفاهمات عمیق و جدی و برحق ماست و باید با تفاهم راهکاری مناسب ارائه کنیم تا مطالبات مردم حل و مشکلات جدی کشور مرتفع گردد.

وی ادامه داد: ما برای عبور از چالش های بزرگ و پیش رویمان در منطقه و جهان نیازمندیم که سیاستی روشن و مورداتفاق داشته باشیم همانطور که در برجام مقام معظم رهبری حمایت کردند و قوای سه گانه کمک کردند تا کار را به جلو ببریم. و دولتمردان ما قادر هستند که این کار را انجام دهند.

جهانگیری گفت: چرخه اقتصادی کشور حرکت کرده است اما اگر بخواهیم سریع بچرخد باید به تفاهم برسیم رشد بالای ۱۲ درصد و ۶ درصد در امسال در منطقه و دنیا رشد بالایی است. البته ما به رشد بالاتری و بیش از این نیاز داریم.

وی گفت: ما باید با زبان مردم حرف بزنیم طوری که مردم این رشد و ارتقا را درک کنند شاید زبان ما الکن باشد شما مطبوعات باید این موضوع را ترجمه کنید و آن را به اطلاع مردم برسانید.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: کارهای نظام کارهای جدی است و ما نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستیم و باید امنیت سرمایه گذاری را در کشور ایجاد کنیم و ما به بخش خصوصی قوی و توانمند نیازداریم و باید با فساد به مقابله جدی بپردازیم زیرا فساد نهادینه شده است و مطبوعات و رسانه ها نباید با فساد کنار بیایند و یا از آن بگذرند فساد باید در کشور ریشه کن شود.رسانه ها نباید برای مبارزه با فساد لکنت زبان داشته باشند .

وی افزود: ما باید مسائل کمبود آب، محیط زیست،کمبود منابع عمرانی را حل کنیم ما سالیانه ۲۰ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان برای مسائل عمرانی هزینه می کنیم اما بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه مستقیم و غیرمستقیم می دهیم و به صندوق های بازنشستگی کمک می کنیم.

جهانگیری ادامه داد:مطبوعات می توانند ما را یاری کنند تا سرمایه های نمادین کشور را افزایش دهیم و نقش سیاست کارامدترین دولت را برای جلب اعتماد مردم به آینده افزایش دهیم شاید امریکا می خواست در فضای روانی آب را گل الود کند اما دیدیم که با سیاست های دولت آب از آب تکان نخورد ما نباید به سرمایه های نمادین که می توانند برای روز مبادای ما کمک کنند چوب حراج بزنیم از همه میخواهیم که برای سرمایه های نمادین کشور،بخاطر ایران، انقلاب و رهبری حفاظت کنند و در جهت آن محدودیت ایجاد نکنند. ما باید از استعدادهای بی نظیر این کشور، ظرفیتهای عظیم زنان ، اقوام و مذاهب جهت رشد وتوسعه و پیشرفت کشور و عبور از تنگناهای پیش روی کشور، دولت را یاری کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار