سرپرست وزارت علوم:
۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهها تشکیل میدهند
سرپرست وزارت علوم گفت: ما در حال حاضر با این مسئله روبرو هستیم که ۴۰ درصد جمعیت بیکار کشور را فارغ التحصیلان دانشگاها تشکیل میدهند.
به گزارش پانا، سیدضیاء هاشمی در مراسم اجلاس سراسری مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: دوران تقاضای گسترده برای ورود به آموزش عالی کشور به ویژه در دوره های کاردانی و کارشناسی به سر رسیده است بسیاری از رشته های دانشگاهی خالی است ما باید به سمت بازآرایی نظام آموزش عالی کشور حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای برای رفع نیاز کشور به نیروهای ماهر ایجاد شد، افزود: در حال حاضر اولویت ما ایجاد سیستم پایش و ارزیابی خروجی دانشگاه ها است. اکنون ما با این مسئله روبرو هستیم که ۴۰ درصد جمعیت بیکار کشور را فارغ التحصیلان دانشگاه ها تشکیل می دهند. بر همین اساس باید تلاش کنیم و ببینیم کدام یک از واحدها و آموزشکده ها به سمت بازار کار حرکت کرده و در این زمینه موفق بودند. انتظار ما از دانشگاه فنی و حرفه ای این است که تصویر روشنی از میزان موفقیت واحدهای این دانشگاه داشته باشد. وزارت علوم نیز تلاش می کند که در جهت تقویت واحدهای موفق گام هایی بردارد.
هاشمی ادامه داد: واحدهایی که نیروهای ماهر و متناسب با بازار کار تربیت می کند آزمایشگاه های آن تجهیز شده و امکانات برای توسعه این واحدها در اختیار آنها گذاشته و این واحدهای موفق به جامعه معرفی می شود.
سرپرست وزارت علوم افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای نتوانسته به اندازه کافی تصویری از خود عرضه کند تا بتواند جوانان را به سمت خود جذب کند. مدیریت دانشگاه برای معرفی این دانشگاه به افکار عمومی باید تلاش بیشتری داشته باشد. ما نمی توانیم بخشی از نیروهای مستعد خود را به سمت رشته هایی هدایت کنیم که متناسب با نیاز جامعه نیست و بعد انتظار داشته باشیم این دانشجویان شاغل شوند و دانشگاه فنی و حرفه ای باید بتواند بر اساس کارنامه عملی که دارد از این موضوع دفاع کند.
وی در ادامه به ارتباط دانشگاه فنی و حرفه ای و آموزش و پرورش کشور اشاره کرد و گفت: باید ارتباط این دانشگاه و آموزش و پرورش کشور تقویت شود و در این حوزه گفتگو و تعامل صورت گیرد و جدا شدن آموزشکده های فنی و حرفه ای از آموزش و پرورش منجر به قطع شدن روابط آموزش و پرورش و دانشگاه فنی و حرفه ای نشود.
ارسال دیدگاه