برداشت ۲۷ هزار تن زردآلو از باغ های آذربایجان غربی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال ۲۷ هزار و ۳۳۳ تن زردآلو از باغات استان برداشت شد که آذربایجان غربی رتبه چهارم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

کد مطلب: ۶۵۴۹۰۲
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا آذربایجان غربی، عبداله فتح اله زاده با بیان این مطلب افزود: از کل سطح زیرکشت باغ های زردآلو در استان سه هزار و ۹۲۰ هکتار بارور و ۴۰۷ هکتار غیر بارور است.
وی بیان کرد: شهرستان ارومیه با ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن تولید دارای رتبه اول در استان بوده وشهرستان های شاهین دژ، مهاباد، سلماس، خوی و ماکو نیز به ترتیب رتبه های بعدی در سطح زیرکشت و تولید زردآلو را در اختیار دارند.
فتح اله زاده اظهار کرد: از محصول تولیدی ۷۰ درصد به صورت تازه خوری و بقیه یا به سایر استانها ارسال شده و یا جذب صنایع تبدیلی و تکمیلی می شود.
وی ادامه داد: هم اکنون سه واحد فعال تولید برگه زردآلو در استان وجود دارد و از هر چهار کیلوگرم محصول تر، یک کیلوگرم محصول برگه به دست می آید.
تولید سالانه چهار هزار تن برگه زردالو
این مسئول اضافه کرد: تولید چهار هزار تن محصول برگه از ظرفیت های این واحد های فعال است که در شهرستان های سلماس و میاندوآب مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: علاوه بر این واحد ها تعدادی نیز به صورت فصلی به تولید برگه مشغول هستند.
پرویز تومرائی مدیر صنایع کشاورزی آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه برگه زرد آلو، قیسی و یا چیپس زردآلو از محصولات خشک و فرآوری شده میوه تازه زرد آلو می باشند ، افزود : در تولید چیپس زرد آلو بوسیله اسلایسر به صورت صفحهات بسیار ناز ک بریده شده و پس از خشک کردن مورد مصرف قرار می گیرد و ارزش تجاری هر کیلو چیپس زردآلو بین ۳۰ تا ۴۰ هزارتومان فروخته می شود.
تومرائی اضافه کرد: قیسی از نظر تجاری بعد از چیپس زردآلو در رتبه دوم قرار گرفته بین ۱۰تا ۱۸ هزار تومان هرکیلو بفروش می رسد، بهترین قیسی تولیدی از زردآلویی بنام زردآلوی اردو بادی است که در بسته های یک یا دو کیوئی بسته بندی می شوند که به قیسی سکه ای معروف است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار