رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین گفت:
ترویج و گسترش فرهنگ مقاومت در بین نسل جوان، مهمترین نقش متولیان نظام تعلیم و تربیت است
تهران (پانا) - رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین با تأکید براینکه یکی از ابعاد مهم مقاومت، الهامبخشی آن برای نسلهای آینده است، گفت: مهمترین نقش متولیان نظام تعلیم و تربیت در عصر حاضر، ترویج و گسترش فرهنگ مقاومت در بین نسل جوان است.
رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در اولین دوره کارگاه آموزشی معاونین پرورشی مدارس منتخب طرح همراهان مقاومت شهر تهران با تأکید براینکه شهادت در راه خدا و دفاع از ارزشهای اسلامی به عنوان میراثی گرانبها باید همواره در ذهن و دل جامعه زنده بماند، گفت: خاطره شهدا، بهویژه شهدای فلسطین که هر روزه در راه آزادی و مقاومت جان خود را تقدیم میکنند، باید در تاریخ و فرهنگ ما جاودانه بماند؛ چراکه نقش این شهدا در حفظ اسلام، قرآن و عزت ملت مسلمان بیبدیل است. نسل جوان باید با تاریخ و فرهنگ مقاومت آشنا شوند تا بتوانند ادامهدهنده راه شهدا باشند.
وی ضمن ابراز خرسندی از توفیق حضور در جمع مربیان، آموزگاران و خدمتگزاران عرصه تعلیم و تربیت اظهار کرد: شما معلمان و مربیان، دومین پایگاه مهم زندگی انسانها پس از خانواده هستید و نقشی موثری در شکلگیری شخصیت و آینده فرزندان این مرز و بوم دارید. براساس آیه ۳۰ سوره مائده؛ «وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا ۚ قرآن کریم، هر کس یک انسان را زنده کند، گویی همه انسانها را زنده کرده است». زنده کردن انسانها تنها به معنای نجات جسمی نیست، بلکه احیای روح و هدایت انسانها به مسیر درست نیز مصداق این آیه شریفه است. شما معلمان با تربیت یک انسان، در واقع یک جامعه، یک امت و حتی یک لشکر را میسازید. هر فردی که امروز در جایگاه مسئولیت قرار دارد، روزی دانشآموزی بوده که زیر دست معلمی تربیت شده است. از اینرو پایهگذاری شخصیت و مسیر زندگی افراد از همین دوران مدرسه آغاز میشود.
اختری ادامه داد: اینگونه نشستها و تبادل نظرها، فرصتی ارزشمند برای همافزایی و همفکری در مسیر ارتقای نظام آموزشی و تربیتی کشور است. شما متولیان نظام تعلیم و تربیت با تلاش و اهتمام خود، آیندهسازان این کشور را پرورش میدهید و این مسئولیت، هم سنگین و هم بسیار ارزشمند است. بیشک توانایی امام خمینی (ره) در پایهگذاری انقلاب اسلامی نیز نشأت گرفته از تربیت صحیح اساتید ایشان بودهاست، بنابراین، شما معلمان باید به اهمیت و عظمت مسئولیت خود آگاه باشید و بدانید که آینده این کشور و حتی جهان، در دستان شماست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت جایگاه معلمی و نقش آن در تربیت و هدایت جامعه با نقل روایتی تاریخی از پیامبر اکرم (ص) خاطرنشان کرد: براساس روایات تاریخی، پیامبر اکرم (ص) امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را به استادی معرفی کردند که سوره حمد را به آنان آموزش داده بود. پیامبر (ص) با احترام و اعتنا به این معلم، جایگاه والای معلمی را نشان دادند. البته این عمل برای نمایاندن اهمیت کار معلمی بود، چرا که امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در دامان حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) همه چیز را از ابتدا آموخته بودند. این مسئله، نشاندهنده اهمیت کار برای خداوند است؛ چراکه هر حرکتی که انجام میدهید، اگر برای خدا باشد، خداوند متعال شما را یاری و پشتیبانی خواهد کرد.
این مقام با اشاره به زندگی پرافتخار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: سردار سلیمانی، کودکی که از یک روستای دورافتاده برخاست، با تلاش و مجاهدتهای فراوان به الگویی جهانی تبدیل شد. مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، مکتب شهید سلیمانی را بهعنوان یک مدرسه، یک روش و یک دانشگاه معرفی کردند. این مکتب امروز نهتنها در ایران، بلکه در سراسر دنیا مطرح است. ایشان با زحمات و تحمل رنجهایی فراوان، مقاومت را بهعنوان یک امر الهی و یک روش انبیا و اولیا در جامعه گسترش داد. بهگونهای که امروز یکی از ابعاد مهم مقاومت، الهامبخشی آن برای نسلهای آینده است.
اختری درخصوص ابعاد گسترده تلاشها و برنامههای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در توسعه و گسترش مقاومت، بیان کرد: مقاومت امروز تنها محدود به چند کشور نیست، بلکه ریشههای آن در کشور ما شکل گرفت. مقاومت در مکتب امام خمینی (ره) پایهگذاری و در دوران دفاع مقدس رشد اولیه خود را پیدا کرد. این مکتب در کشور ما توسعه و به لبنان رسید، جایی که تحولی عظیم ایجاد کرد و لبنان را به "لبنان مقاومت" تبدیل کرد.
رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین با اذعان بر اهمیت حضور عملی در تربیت و آموزش گفت: اگر میخواهیم نماز را به فرزندان یاد بدهیم، باید خودمان در میدان نماز حضور داشته باشیم. مدیر مدرسه نمیتواند از دانشآموزان بخواهد نماز بخوانند، در حالی که خودش در اتاق نشسته باشد. مدیران و معلمان باید خودشان الگوی عملی باشند. سردار سلیمانی در میدان نبرد، چه در جبهههای ایران، چه در سوریه و چه در عراق، همواره با نیروهای خود همراه بود. ایشان در وقت غذا با آنها مینشست و غذا میخورد. این تواضع و احترام به دیگران از ویژگیهای برجسته ایشان بود.
وی با اشاره بر ولایتمداری و بصیرت حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: ولایتمداری سردار سلیمانی یکی از نمادهای بصیرت است که امروز بیش از هر زمان دیگری به این بصیرت و ولایتمداری نیاز داریم، چرا که دشمن در تلاش است تا این ارزشها را تضعیف کند.
اختری ضمن تأکید بر مقاومت در فلسطین و تأثیر مکتب امام خمینی (ره) بر آن، گفت: از سال ۱۹۴۸ میلادی، مقاومت در فلسطین شکل گرفت اما حرکت آن قوی و سازمانیافته نبود. با تأثیر آموزههای امام خمینی (ره)، این مقاومت شکل اسلامی به خود گرفت و تحولی بزرگ و ادامهدار در فلسطین ایجاد شد. این تحول از برکات اسلام و مکتب اهل بیت (ع) است که توانسته در فلسطین و سایر کشورها مانند یمن، عراق، سوریه و حتی کشورهای دیگر گسترش یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: در شرایطی که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دست به توطئههای گستردهای میزنند، ما موظف به هوشیاری و برنامهریزی دقیق هستیم. کمین دشمن در حال افزایش است و آنها در پوشش تبلیغات، نقشههای بسیار پیچیدهای را برای ضربه زدن به وحدت و استقامت ما میکشند. از اینرو باید در مقابل این توطئهها ایستادگی و اجازه ندهیم که فعالیتهای دشمن، در روحیه ما خللی ایجاد کند. ما نیازمند نقشهریزی و برنامهریزی دقیق برای مقابله با هجوم و تبلیغات دشمن هستیم و باید با اتخاذ تدابیر مناسب، فعالیتهای آنها را خنثی کنیم.
رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین با اذعان براینکه تحرک و اقدام مستمر در برابر نقشههای شوم دشمن، الزامی است، افزود: ما باید با اتحاد و همدلی، نقشههای خود را برای مقابله با این هجمهها تدوین و وارد عرصه عمل کنیم؛ چراکه دشمن هر روز با شیوههای تازهای به میدان میآید و ما نیز باید واکنشهای سریع و مؤثر داشته باشیم.
ارسال دیدگاه