بزرگداشت پدرعلم زمین شناسی ایران همزمان با روز کاسپین

آیین نکوداشت پرفسور علی درویش زاده چهره ماندگار علمی ملقب به پدر علم زمین شناسی ایران هم زمان با روز ملی کاسپین در زادگاهش بندرانزلی برگزار شد.

کد مطلب: ۶۵۳۲۷۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا از گیلان،پرفسور درویش زاده در این مراسم گفت: کاسپین را از صمیم قلب دوست دارم و اگر کاسپین نباشد انزلی و شمال ایران وجود نخواهد داشت .
وی با اشاره به برخی ویژگی های این دریا اظهار کرد : کاسپین بخش جدا شده ای از اقیانوس تتیس و جایی عجیب و منحصر به فرد در دنیا است .
این چهره ماندگارعلمی خاطرنشان کرد : کاسپین ۵.۵ میلیون سال قبل از دریای سیاه و آرال جدا شد و کف ای دریا فرونشست به نحوی که اکنون کف این دریا ۲۶.۶ متر ازسطح دریاهای آزاد پایین تر است .
وی با اشاره به تلاش روس ها برای جلوگیری از خشک شدن کاسپین با گشودن انشعابهای رود ولگا بعنوان تامین کننده اصلی آب این دریا در سالهای ۵۷ و ۵۸ افزود : امروز کف خزر باز در حال فرونشینی است .
پرفسور درویش زاده با اشاره به آلودگی های فراوان ورودی به کاسپین از طریق رودخانه هایی چون سفیدرود و زرجوب تاکید کرد : ما وظیفه داریم به طور جدی از ورود آلاینده ها به این دریای بی نظیر جلوگیری کرده و وضعیت را بهبود بخشیم .
به همین مناسبت تندیس شهروند نمونه از سوی انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی با حضور رسولی نماینده این انجمن ، فرماندار ، رییس اداره حفاظت محیط زیست و رییس اداره فرهنگ و ارشاد بندرانزلی به پرفسور درویش زاده اهداء شد.
فرماندار انزلی در این آیین با گرامیداشت پرفسور درویش زاده از انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی به پاس برگزاری این مراسم نکوداشت قدردانی کرد .
میرشمس مومنی زاده اظهار داشت : دغدغه های بزرگان و مردم برای کاسپین و تالاب انزلی ارزشمند است و باید با ارتباط بین دانشگاه و حوزه اجرایی برای رفع معضل آلودگی ها چاره اندیشی شود.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای مهم اخیر در خصوص کاسپین و تالاب در این شهرستان خاطرنشان کرد : دولت و مسئولان به رفع مشکل توجه دارند.
در این مراسم همچنین دکتر سعید نادری استاد محیط زیست سوگنامه ای از کاسپین را برای حاضران بیان کرد .
وی با اشاره به ویژگی های کاسپین اظهار کرد : با توجه به بسته بودن محیط آبی کاسپین امکان خودپالایی در آن وجود ندارد .
این عضو هیات علمی دانشگاه متذکر شد: آلودگی ها کاسپین را که سرمایه ارزشمندی برای ما و آیندگان است تهدید می کند و باید پنج کشور حاشیه این دریا خط مشی خود را برای مقابله با آلودگی ها مشخص کنند.
جمعی از شاگردان سالهای گذشته پرفسور نیز از شهرهای مختلف کشور در این آیین حضور یافته و به ایشان ادای احترام کردند .
ویدئویی نیز از ایشان تهیه شده بود که در مراسم برای حاضران به نمایش گذاشته شد.
همچنین به افتخار و به نام پرفسور درویش زاده نهالی در باغچه مجتمع فرهنگی ارشاد انزلی کاشته شد.
در این مراسم همچنین چهار صندلی چرخ دار (ویلچر) و یک تشک مواج ویژه معلولان که به همت بانو غله زاری از فرهنگیان بندرانزلی با کمک مردم از محل جمع اوری در بطری های پلاستیکی خریداری شده بود به اداره بهزیستی اهداء شد.
این آیین همچنین با شعرخوانی امیر موسوی از شاعران جوان شهرستان برای کاسپین و اجرای ترانه های احمد عاشورپور پدر موسیقی فولکلور گیلان توسط هنرمندان بندر انزلی، هامون وطن دوست، حمید رضا عبادی و علی مولایی و پخش فیلم مستند کاسپین فک ندارد ساخته کوروش فرزانگان از فیلمسازان برجسته مستند ایران همراه بود.
علی درویش زاده سال ۱۳۱۴ در بندرانزلی به دنیا آمد . ایشان دکترای زمین شناسی خود را در رشته سنگ شناسی از کشور فرانسه دریافت کرد . وی استاد دانشگاه ، زمین شناس ، پژوهشگر و از چهره های ماندگار علمی ملقب به پدر علم زمین شناسی ایران است . دکتر درویش زاده عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران و رییس شاخه زیست شناسی این فرهنگستان است . پرفسور درویش زاده علاوه بر تربیت دانشجویان بسیار در این رشته ۲۰ کتاب و شمار فراوانی مقاله نوشته و انتشار داده است . تاکنون دو کتاب پرفسور درویش زاده بعنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده است .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار