افزایش موارد افزودن مواد غیرمجاز به شیر خام در قوچان
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان از افزایش موارد افزودن مواد غیرمجاز به شیر خام در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگارپانا از خراسان رضوی؛ علیرضا قدرتی گفت : بر مبنای تعریف مصوب شیر خام، که توسط فدراسیون بین المللی شیر تهیه شده است شیر خام تحویلی به کارخانجات باید شیر تازه گاو، خالص و با طعم و بوی طبیعی و عاری از آغوز بوده، بدون آنکه چیزی از آن گرفته و یا اضافه شده باشد و هر گونه دخل و تصرف در ترکیبات شیر و یا افزودن مواد خنثی کننده و بازدارنده رشد میکروبی به عنوان تقلب محسوب می شود.
وی خاطر نشان کرد: از جمله علت های مهم تقلبات در شیر خام می توان به افزایش سود و درآمد با جایگزین کردن مواد و ترکیبات کم ارزش تر و ارزان تر بجای مواد با ارزش وگران تر، تحویل شیر معیوب بجای شیر سالم با هدف کاهش هزینه ها اشاره کرد.
قدرتی افزود: اضافه کردن مواد غیر مجاز به شیر موجب ضررهای سنگین اقتصادی بر تولید کننده، پایین آمدن کیفیت فرآورده های لبنی، تاثیر منفی بر سلامت مصرف کننده ها و از بین رفتن اعتماد مصرف کننده ها به فرآورده های لبنی و در نتیجه کاهش مصرف آن در جامعه می شود. متاسفانه از ابتدای سال تا کنون حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم شیر به دلیل استفاده از مواد افزودنی مانند جوش شیرین و سود، آب اکسیژنه، وایتکس و..... معدوم شده است و افزایش استفاده از این افزودنی ها بسیار نگران کننده است.
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان در انتها گفت: بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، اقدامات فوق تهدید علیه بهداشت عمومی بوده و متخلفین به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
ارسال دیدگاه