مدیرکل کمیته امداد استان تهران مطرح کرد؛
ساماندهی و ایمن سازی صندوق های صدقات در تهران تا پایان مرداد ماه
تلاش در جهت افزایش ضریب نفوذ صدقات به شیوههای مختلف و توجه به شیوههای نوین پرداخت باید در دستور کار نیروهای مشارکتهای مردمی قرار گیرد و در این زمینه باید نسبت به شناسایی مشترکان صدقاتی که تمایل به پرداخت صدقه خود با آنی پرداخت دارند اقدامات لازم انجام گیرد.
به گزارش پانا، محسن ولیئی مدیرکل کمیته امداد استان تهران در جمع مدیران و روسای مدیریت های تابعه استان با اشاره به اینکه افزایش کمکهای مردمی به نیازمندان از طریق این نهاد نشانه اعتماد آنان به کمیته امداد است، اظهار کرد: باید با شفافسازی عملکرد و اعلام گزارش در زمینه نحوه هزینه کرد به مردم اعتماد عمومی را افزایش دهیم و بسترهای لازم برای حضور و مشارکت بیش از پیش خیران جهت توانمندسازی هرچه بیشتر جامعه هدف این نهاد فراهم شود.
وی افزود: تقویت و گسترش مشارکتهای مردمی و بهرهگیری از ظرفیتهای خیران و سایر سازمان ها جهت رفع مشکلات نیازمندان و ایجاد بسترهای توانمندسازی آنان امری ضروری است .
ولیئی بر ضرورت تعامل این نهاد با سایر دستگاه های اجرایی برای حل مشکلات نیازمندان تاکید کرد و گفت: تعامل با دستگاه های اجرایی و استفاده از ظرفیت های آنها سرعت بیشتر در خدمت رسانی به نیازمندان را به همراه خواهد داشت؛ توانمند سازی مددجویان یکی از رویکردهای مهم کمیته امداد است، باید تلاش شود تا همه شرکت ها، مجتمع های اقتصادی و افرادی که تمکن مالی دارند نسبت به مسئولیت اجتماعی خود در قبال نیازمندان حساس تر شوند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰ هزار صندوق فلزی صدقات در استان تهران جانمایی شده است، بیان کرد: از این تعداد حدود ۴۳ هزار صندوق در معابر و میادین شهر تهران نصب شده است که از این تعداد ۲۰ هزار صندوق به دلیل استقرار در مناطق آسیب خیز استان در دست تعمیر و ایمن سازی بوده است، تاکنون ۱۹ هزار صندوق از این تعداد ایمن سازی و مابقی تا پایان مردادماه امسال ایمن سازی می شود.
وی با اشاره به استقرار، جانمایی نامناسب و غیر اثربخش بودن برخی از صندوق های صدقات در سطح استان، گفت: این صندوق ها که در معابر شهری قرار دارند، مورد سوء استفاده معتادان قرار گرفته و منجر به آسیب پذیری شده است که در همین جهت کمیته امداد در قالب گام های اجرایی و عملیاتی برنامه ساماندهی این صندوق ها را در دستور کار خود قرار داده است.
ولیئی با بیان اینکه ساماندهی این صندوق ها در ۱۲ گام در حال بررسی و اجرا است، افزود: جمع آوری صندوق صدقات متعدد در یک مکان محدود، بررسی دفعات تخلیه صندوق ها، جمع آوری صندوق های نصب شده در محل های کم تردد، تنوع بخشیدن به صندوق ها، جانمایی در محل های پر درآمد، نصب در مسیر دید دوربین های مداربسته، تعیین تکلیف صندوق های زیان ده، تولید و تعمیرات صندوق ها با رویکرد تمرکز زدایی، ایمن سازی و رمز دار کردن قفل صندوق ها، افزایش میزان ایمنی صدقات و کاهش امکان سرقت و سرمایه گذاری تبلیغی وسیع از جمله گام های اصلی این برنامه عملیاتی ساماندهی محسوب می شود.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران تصریح کرد: کاهش هزینه ها و نیروی انسانی، افزایش درآمد، جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی، افزایش اعتماد عمومی، ایجاد جذابیت در پذیرش صندوق صدقات، ایجاد مزیت رقابتی با موسسات خیریه، افزایش میزان امنیت وجوه در صندوق ها و ممانعت از سرقت، افزایش شیب دریافت صدقات الکترونیکی نسبت به فیزیکی، کاهش هزینه تخلیه صندوق صدقات از جمله مهم ترین مزیت های طرح عملیاتی ساماندهی صندوق صدقات است.
وی یادآور شد: تلاش در جهت افزایش ظریب نفوذ صدقات به شیوههای مختلف و توجه به شیوههای نوین پرداخت باید در دستور کار نیروهای مشارکتهای مردمی قرار گیرد و در این زمینه باید نسبت به شناسایی مشترکان صدقاتی که تمایل به پرداخت صدقه خود با آنی پرداخت دارند اقدامات لازم انجام گیرد.
ولیئی به برنامه های دبیرخانه شورای زکات استان اشاره کرد و گفت: دبیر خانه شورای زکات استان تنها مرجع قانونی است که می تواند نسبت به جمع آوری زکات فطریه اقدام کند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران با تاکید بر استفاده این دبیر خانه از توان سایر سازمان های حمایتی و موسسات خیریه ، تصریح کرد: صندوق های جمع آوری فطریه امسال با یک لوگوی مشخص تحت عنوان شورای زکات استان طراحی می شود.
وی همچنین به هدف گذاری برای تأمین بن نان از محل جمع آوری کفارات اشاره کرد و گفت: پیش بینی برای جمع آوری بیش از شش میلیارد تومان انجام شده است که در سال گذشته در قالب بسته های ماکارونی بین مددجویان تحت حمایت توزیع شد.
Najme Afshari, [۱۳.۰۶.۱۷ ۱۳:۴۰]
ولیئی افزود: امسال تمامی دفاتر کمیته امداد، مراکز نیکوکاری، مساجد، مصلیهای برگزاری نماز عید فطر و واحدهای سیار با هماهنگی شورای زکات استان آمادگی جمعآوری زکات فطره و کفارههای روزهداران را دارد و همه صندوقها به صورت متحد الشکل با آرم شورای زکات استان و به صورت پلمپ شده هستند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران یادآور شد: امسال با توجه به اینکه عید فطر در زمان تعطیلی مدارس است پاکت فطریه توزیع نمی شود و فقط مدیریت ها و اداراتی که با سازمانها و ادارات تفاهم نامه همکاری دارند می توانند نسبت به توزیع پاکت فطریه اقدام کنند.
وی با اشاره به سامانه تلفن گویای ۷۳۵۵ گفت: نیکوکاران گرامی از طریق این سامانه علاوه بر پرداخت انواع وجوهات شرعی، صدقه و ثبت نام در طرح اکرام می توانند نسبت به رسیدگی به درخواست ها، انتقادات، پیشنهادات خود به این نهاد اقدام کنند.
ولیئی به سامانه پیامکی کمیته امداد برای پرداخت کمکهای نقدی اشاره و خاطرنشان کرد: شهروندان تهرانی میتوانند با استفاده از کد # ۰۲۱* ۸۸۷۷ * نیز نسبت به پرداخت زکات فطریه خود اقدام کرده و در این برنامه حتی میتوانند با انتخاب کد استان، شهرستان و منطقه محل مورد نظر برای کمک را نیز انتخاب کنند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران همچنین به سامانه تلفن گویای ۷۳۵۵ اشاره کرد و گفت: نیکوکاران گرامی می توانند از طریق این سامانه علاوه بر پرداخت انواع وجوهات شرعی مانند فطریه، کفاره و صدقه نسبت به رسیدگی به درخواست ها، انتقادات، پیشنهادات و ثبت نام در طرح اکرام ایتام و محسنین اقدام کنند.
ارسال دیدگاه