سالروز وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد

حضرت خدیجه(س) از قبیلة قریش بود، پدرش خُوَیلد و مادرش فاطمه بنت زائده بود که هر دو از ریشه دارترین و اصیل ترین خاندان های عرب در حجاز به شمار می رفتند.

کد مطلب: ۶۲۹۸۷۴
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا شهرستانهای تهران ،خویلد بن اسد بن عبد العزی بن، قصی بن کلاب، از تیره ای معروف و از محترمان قریش است،خویلد در دوره جاهلیت مهتر طائفه خود بود، در جنگ فجار دوم، در روزی که بنام شمطه معروف است و در آن روز قریش آماده جنگ با کنانه شد .

نوشته اند هنگامی که تبع می خواست حجر الاسود را به یمن ببرد، خویلد با او به نزاع برخاست،این ایستادگی نشان دهنده موقعیت ممتاز او در آن عصر است .

پسر عموی حضرت خدیجه ورقة بن نوفل از کاهنان عرب بوده و چنانکه نوشته اند از کتابهای ادیان پیشین اطلاع داشت .

مورخان در زمینه تعداد فرزندان حضرت خدیجه (س)، اختلاف داشته و ثمره ازدواج رسول خدا(ص) و حضرت خدیجه(س)، شش فرزند بوده، هاشم، عبدالله (به این دو طاهر و طیب می گفتند) رقیه، زینب ، ام کلثوم و فاطمه.

رقیه بزرگترین دختر بود و زینب، ام کلثوم و فاطمه به ترتیب پس از رقیه قرار داشتند، پسران حضرت خدیجه(س) پیش از بعثت پیامبر (ص)، بدرود زندگی گفتند، ولی دخترانش، نبوت پیامبر (ص) را درک کردند .

حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شدو بیماری خدیجه شدت یافت، عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم، من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن .

پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی، در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی .

عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد، چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد، پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند، مبادا کسی به صورتش سیلی بزند،مبادا کسی بر اوفریاد بکشدو مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده ای داشته باشد .

اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم، آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند،سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو، مادرم می گوید،من از قبر در هراسم،از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی .

پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد، پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد، هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت، ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام می رساند و می فرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم .

حضرت خدیجه (س) در سن ۶۵ سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد. پیغمبر خدا (ص) شخصا خدیجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچه ای که جبرئیل ازطرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، کفن کرد. رسول خدا (ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت، او بر خدیجه اشک می ریخت، دعا می کرد و برایش آمرزش می طلبید،

شایان ذکر است ،آرامگاه خدیجه درگورستان مکه در حجون واقع است .

/خبرنگار: امیر غلامی/

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار