رییس جامعه دامپزشکان ایران خبر داد؛
هشدار درباره احتمال وجود وایتکس در لبنیات سنتی
رییس جامعه دامپزشکان ایران از احتمال استفاده از وایتکس و دیگر افزودنی ها برای کاهش بارمیکروبی شیر خام در واحدهای لبنیات سنتی خبر داد و گفت: دلیل رشد 20درصدی تب مالت، مصرف لبنیات سنتی است
به گزارش پانا؛ پیام محبی رییس جامعه دامپزشکان ایران در همایش روز جهانی دامپزشکی۲۰۱۷ که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: مردم نمی دانند با مصرف لبنیات سنتی در حقیقت محصولات حاوی آنتی بیوتیک، فلزات سنگین، افلاتوکسین و عوامل بیماریزای تب مالت و سل را به بدن خود وارد می کنند.
وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی متولی کنترل و نظارت بر بهداشت فراورده های خام دامی است.
به گفته وی، دولت نیز باید در سازمان پدافندغیرعامل برای جلوگیری از این مشکلات به کاهش واحدهای لبنیات سنتی از طریق سازمان دامپزشکی دست بزند.
رئیس جامعه دامپزشکان ایران تاکید کرد هیچ نوع روغن پالم در شیر وجود نداشته و ندارد و گفت: در گذشته فقط برای تولید ماستهای پرچرب و بستنی از پالم استفاده می شد و استفاده از این روغن برای عرضه شیر پاستوریزه در بازار مصرف توجیه اقتصادی ندارد.
محبی افزود: برای استفاده از روغن پالم در شیر باید ابتدا چربی آن را جدا و به جای آن از پالم استفاده کرد که این حرکت هزینه های زیادی دربردارد.
وی سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره وجود روغن پالم در شیر خام صنایع را غیرمنطقی دانست و افزود: نتیجه این صحبت ها باعث شد مصرف شیر و فرآوردههای لبنی بهداشتی در کشور کم شود و مردم به سمت مصرف لبنیات سنتی بروند.
به گفته وی، براساس آمارهای وزارت بهداشت سرانه مصرف شیر به کمتر از ۴۰ کیلوگرم رسیده، در حالی که میانگین سرانه مصرف جهانی شیر ۱۶۰ کیلوگرم و در کشورهای پیشرفته بالای ٣٠٠ کیلوگرم است.
محبی این روند مصرف را برای کشور ما نگران کننده دانست و افزود: این امر می تواند پوکی استخوان ٩٠ درصدی را برای خانوارها به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: ایران در مصرف آنتیبیوتیکها سهم بسیار بالایی دارد که این امر ممکن است خطرها و مشکلاتی را برای سلامت مردم ایجاد کند.
شهرداری جایگاه کمی برای ذبح بهداشتی دام دارد
وی درباره رعایت بهداشت در ذبح شرعی دام در محیط های شهری گفت: فرهنگ قربانی کردن دام در کشور ما وجود دارد و امری بسیار پسندیده است، زیرا باعث می شود افراد بخشی از دارایی خود را به نیازمندان بدهند اما باید توجه کرد به موضوع قربانی کردن در محیط های بهداشتی کمتر توجه شده است.
رئیس جامعه دامپزشکان کشور افزود: شهرداری تهران به موضوع ذبح بهداشتی دام در محیط های شهری توجه لازم را نداشته است، به طوری که اکنون بخش زیادی از مردم برای نذورات خود دام را در معابر شهری ذبح می کنند که ناشی از کم بودن تعداد مراکز عرضه و ذبح بهداشتی دام است.
محبی گفت: بیماریهایی مانند تب کریمه کنگو از طریق رعایت نکردن ضوابط بهداشتی دام در محیط های شهری منتقل می شود و با یک دام ممکن است افراد زیادی آلوده شوند.
ویروس آنفلوانزای پرندگان بی اجازه وارد می شود
رییس جامعه دامپزشکان کشور اظهارداشت: ویروس برای ورود به کشور روادید و پاسپورت نمی گیرد! ما نمیتوانیم جلو ورود پرندگان مهاجر را که مانند بمب افکن آلودگی میکروبی خود را به دیگر کشورها می آورند، بگیریم.
به گفته وی، این موضوع باید مدیریت شود تا خسارت کمتری در مواردی مانند آنفولانزای پرندگان به بخش کشاورزی کشور وارد شود.
وی تاکید کرد باید در تجویز دارو دقت بیشتری شود و گفت: در مواردی دیده شده است پزشکان و دامپزشکان کشور داروهای مورد نظر مراجعه کنندگان و تولیدکنندگان را تجویز می کنند.
قوانین حمایتی برای حیوانات خانگی
این مسئول تصریح کرد: برای حفظ حقوق شهری حیوانات و کاهش انتقال بیماری ها باید قوانین حمایتی داشته باشیم.
به گفته وی، اکنون در حقوق و نگهداری حیوانات مشکل داریم و سازمان دامپزشکی، شهرداری ها شورای شهر، محیط زیست و مردم در این امر ذینفع هستند.
وی گفت: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان نگران کننده تر از بیماری های مشترک انسان به انسان نیست.
منبع:باشگاه خبرنگاران
ارسال دیدگاه