رییس اداره منابع طبیعی رودان خبرداد:
برداشت ۴۵ تن گیاه دارویی آویشن در رودان
رییس منابع طبیعی رودان از برداشت ۴۵ تن گیاه دارویی آویشن در یک سال گذشته در این شهرستان خبرداد.
به گزارش خبرنگار پانا از هرمزگان، حسین محسنی زاده در جمع خبرنگاران ضمن اعلام شعار سال هفته منابع طبیعی که همیار طبیعیت باشیم به ارائه گزارش عملکرد یکساله این اداره پرداخت و اظهار داشت: اداره منابع طبیعی از سال ۱۳۷۱ در شهرستان رودان فعالیت خود را آغاز نمود که عملکرد خوب و مثبتی را داشته است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت واحد ممیزی مراتع افزود: به منظور شناسایی دامداران واقعی و واگذاری مرتع جهت چرای دام و بهره برداری از آن ممیزی انجام می گردد که در تاریخ تعیین شده، هیئت ممیزی در روستا حضور می یابند و پس از ارائه مدارک متقاضیان و تآیید شورای اسلامی روستا نام دامداران در شناسنامه مرتع و فرمهای مربوطه درج می شود که در سال جاری ممیزی در دو مرتع خیرآباد و برنطین از تاریخ ۲۰ دیماه لغایت ۱۰ بهمن ماه انجام شد.
رییس منابع طبیعی رودان، طرح مدیریت چرا وکنترل ورود دام عشایر کوچ رو را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و تصریح کرد: مدیریت چرا به منظور کنترل پروانه های چرا و جلوگیری از ورود دام غیرمجاز و بیش از ظرفیت مرتع انجام می شودو این طرح در ۲ ایستگاه ثابت در بخش رودخانه بصورت شبانه روزی صورت می که در سال جاری ۱۵۲ خانوار عشایری و ۹۵۷۶ واحد دامی وارد ۱۸ سامانه عرفی ( مرتع) عشایری شهرستان شدند.
حسین محسنی زاده با اشاره به قرارداد طرح حفاظت مشارکتی عنوان داشت: به منظور جلوگیری از تخریب مراتع و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی اجرای قرارداد طرح حفاظت مشارکتی در سطح ۱۳۷ هزار هکتار از مراتع شهرستان با بهره برداران منابع طبیعی امضا گردیده و برای سایر مراتع در حال انجام می باشد که مهمترین اهداف این طرح مدیریت عالمانه و صحیح بر منابع طبیعی و حذف عوامل تخریب و کاهش آن بروی این عرصه هاست.
وی بهره برداری از گیاه دارویی آویشن را یکی از فعالیت های مهم اداره منابع طبیعی عنوان و اضافه کرد: در فصل بهار با رویش مناسب بوته های آویشن بهره برداری از این گیاه دارویی توسط مرتع داران و جوامع محلی انجام می گیرد در سال جاری ۴ طرح بهره برداری در مراتع فاریاب، بادافشان، زیارت و کلاتو در مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار هکتار اجرا گردید و میزان ۴۵ تن آویشن برداشت و مبلغ یک میلیارد ریال بهره مالکانه بحساب خزانه دولت واریز شد.
رییس منابع طبیعی رودان به حفاظت از جنگل ها اشاره و یادآور شد: حفاظت از ۲۰۰ هکتار ذخیره گاه کهور ایرانی ،جنگل مور کردی منطقه نازدشت بخش رودخانه که با بکارگیری یک نفر قرقبان حفاظت می شودکه در ایام تعطیلات گردشگران زیادی جهت تفریح از این جنگل استفاده می کنند.
محسنی زاده آموزش همگانی و شناسایی همیاران طبیعت را در راستای حفظ منابع طبیعی اقدامی ارزشمند خواند و افزود: صدور هزار و ۱۰۰ کارت همیار طبیعت دانش آموزی و برگزاری کلاس آموزشی، صدور ۲۰۰ کارت همیار طبیعت برای شوراهای اسلامی، دهیاران و بهره برداران منابع طبیعی از مهمترین اقدامات اداره منابع طبیعی شهرستان رودان به شمار می رود.
وی تاکید کرد: اهداف کلی طرح همیاران طبیعت ترویج فرهنگ منابع طبیعی در بین اقشار جامعه، جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه منابعطبیعی، آموزش همیاران طبیعت با هدف ارتقای سطح دانش و بهرهگیری از توانمندیهای آنان ارتقای سطح دانش، بینش و مهارت اقشار مختلف جامعه از طریق همیاران طبیعت است.
رییس منابع طبیعی رودان مساخت کل شهرستان رودان ۳۸۲ هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: از این مساحت ۲۵۳ هزار و ۶۶۲ هکتار آن مربوط به مراتع و ۹۳۴ هکتار آن جنگل های دست کاش و ۱۹ هزار ۱۲۵ هکتار هم جنگلهای طبیعی است و با اهمیت زیاد حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی در یک سال گذشته تعداد ۳۵ هکتار از طریق مراجع قضایی رعی تصرف شده و ۱۵۳ هکتار هم بر اساس تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع و گزارشات مردمی از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ از تصرف پیشگیری شد.
حسین محسنی زاده خاطر نشان کرد: تا پایان هفته منابع طبیعی با توزیع نهال بین دهیاری های روستاهای شهرستان تعداد هزار و ۶۰۰ اصله نهال با هدف کاشت در اماکن مذهبی ،مدارس،زیارتگاه ها و اماکنی که مستعد کاشت هستند غرس خواهد شد.
ارسال دیدگاه