در یادمان«کیومرث صابری» مطرح شد؛
تبادل خرد و گفتگو میراث «گل آقا» برای اهالی طنز است
فومن-یادمان کیومرث صابری فومنی«گل آقا» درحالی برگزار شدکه مسئولان درآن طنز را یک تفکر صحیح و دارای ماهیت پیچیده دانسته وگفتگو وتبادل خرد رامیراث این چهره سرشناس برای اهالی عرصه طنز برشمردند.
به گزارش پانا از گیلان ، شهرستان فومن در غروب پنج شنبه ۱۴ بهمن ماه میزبان علاقه مندان به «کیومرث صابری فومنی» معروف به «گل آقا» پایهگذار مؤسسه گلآقا، نویسنده، طنزنویس و معلم ایرانی بود تا بعداز سال ها یادمانی با عنوان «گل آقا» به منظور بزرگداشت این چهره بزرگ ادبی در حوزه طنز و نویسندگی برگزار شود.
هرچند برای این مراسم چهره های سرشناس کشوری و استانی در حوزه فرهنگ و هنر دعوت شده بودند اما به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی و مسدود بودن راه های استان گیلان، مراسم بدون حضور این افراد برگزار شد.
با این حال فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، حجت الاسلام محمد مهدی افتخاری نماینده فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی، حسین اسماعیل پور فرماندار و جمع کثیری از روسای دستگاه های اجرایی، هنرمندان و علاقه مندان به حوزه فرهنگ و هنری شرکت داشتند.
محمد مهدی افتخاری نماینده فومن با اشاره به برخی ویژگی های شخصیتی گل آقا، گفت: کیومرث صابری انسانی بزرگ، با ایمان، دارای اخلاق حسنه و با اخلاص بود.
وی با بیان اینکه در تاریخ ادبیات آنچه که باید سینه به سینه نقل و به نسل جدید برسد برای انتقال مفاهیم که قابل فهم برای همه باشد با کنایه و حرف در قالب شعر بیان می شد، گفت: گاهی برای انتقال این مفاهیم به عامه مردم کلمات در قالب لطیفه، جوک، طنز بیان می شود.
وی یکی از هنرهای کیومرث صابری را انتقال مفاهیم با همین روش عنوان و خاطرنشان کرد: همگان طنز را به عنوان زبان تلخ می دانند که کیومرث صابری این تلخی طنز را به شیرینی تبدیل کرد.
حجت الاسلام افتخاری به ایجاد یک سبک جدید و نو در این هنر توسط گل آقا اشاره کرد و یادآورشد: طنز در معنایی لغوی به معنوی طعنه زدن بوده و این در حالی است که در معنای اصلی و قدیم به تیغ جراحی که هر چیز بد و زشت را بریده و برمی دارد گفته می شود.
وی با بیان اینکه طنز هنری است که عرصه های مختلف اجتماعی که در ظاهر متناسب به نظر می رسند را عیان کند، تصریح کرد: هنر طنزپرداز بیان این عدم تناسبات در قالب طنز است.
نماینده فومن مرحوم صابری را سرآمد همه طنزپردازان دانست و اظهار کرد:برخی طنز را با هزل و هجو که به معنای تمسخر و تخریب شخصیت بوده اشتباه می گیرند.
به گفته این مسئول هجو هرگز قصدش اصلاح نبوده بلکه تنها هدف اصلی آن نابودی شخصیت طرف مقابل بوده در حالی که طنز معمولا هدفش اصلاح طلبی سیاسی و اجتماعی در چارچوب اصلی با زبان شیرین است.
وی با اشاره به اینکه طنز یک تفکر صحیح و دارای ماهیت پیچیده است، افزود: صابری بعد از پیروزی انقلاب به خاطر مسائل جنگ با محتوای انتقاد از دستگاه های دولتی مشکلات جامعه را بیان کرد تا میزان تحمل مسئولان را بسنجد.
حجت الاسلام افتخاری با تأکید بر اینکه کیومرث صابری چهره ای ملی و استانی است، گفت: نباید اینگونه مراسمات فقط بعداز مرگ این چهره ها برگزار شود
ارسال دیدگاه