فرشته طانرپور:
موسیقی کودک نقش بسیار اساسی در تربیت کودک دارد
مراسم رونمایی از مجموعه «ترانه های دیروز برای کودکان امروز» شنبه ششم شهریور ماه با حضور تعدادی از هنرمندان موسیقی و سینما در فروشگاه شهر کتاب فرشته برگزار شد.
به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ الله وردی مدیر مووسه فرهنگی هنری نقطۀ تعریف و ناشر مجموعه « ترانه های دیروز برای کودکان امروز» در ابتدای این مراسم ضمن ابراز خرسندی از تولید مجموعه ای موسیقایی مرتبط با حوزه کودک و نوجوان بیان کرد: برای تولید این آلبوم زحمت های زیادی کشیدیم به همین جهت علاقه مند بودیم تا در مراسمی بزرگ و باشکوه که کودکان مهمان اصلی آن هستند از این اثر رونمایی کنیم اما این کار میسر نشد.
وی افزود: ترانه هایی که در این کار ضبط شده حدود شصت تا نود سال قدمت دارند که از دوره هنرمندانی نظیر حسن خدیوی ، حسن رادمرد، حبیب الله فخیم فاریاب، تا کلنل علینقی وزیر را شامل می شود. در این مجموعه قطعه ای از حسن رادمرد به نام «یکی بود، یکی نبود» وجود دارد، که آهنگساز اثر را برای کتابی به نام «حساب المصور» اجرا کرده است.این کتاب درباره ریاضیات است و توسط سید ضیا الدین حائری در سال ۱۳۱۲ نوشته شده است و حسن رادمرد این کتاب را برای درک بهتر بچه ها تبدیل به شعر می کند.
غلامرضا فتحی تنظیم کننده مجموعه « ترانه های دیروز برای کودکان امروز» نیز گفت: دو سال پیش آقای الله وردی، کتابی قدیمی را برای من آوردند که اشعار و نت های اصلی این کار در آن کتاب قرار داشت من هم با توجه به علاقه مندی هایی که در این زمینه داشتم کار را آغاز کردم و یک سال برای تنظیم، ضبط و میکس قطعات کار را انجام دادیم. به هر ترتیب باعث افتخار من که توانستم کارهای استادان بزرگ گذشته را تنظیم کنم.
وی ادامه داد: به همه هنرمندان عرصه موسیقی توصیه می کنم در بین کارهایی که در حوزه فعالیتی خود انجام می دهند، تولید و ساخت آثاری مرتبط با حوزه کودکان را حتما انجام دهند چرا که کودکام این مرز و بوم حق دارند موسیقی خوب بشنوند.
فرشته طائرپور تهیه کننده صاحب نام آثار سینمایی کودک و نوجوان نیز در این مراسم با بیان اینکه جای خالی آثار موسیقایی مرتبط با کودک و نوجوان در حوزه موسیقی احساس می شود، توضیح داد: حقیقت این است که جای خالی چنین کارهای برگرفته از بزرگان موسیقی ایران همواره احساس می شود ، به طوری که خود من سال هاست دنبال نت ها و سرودهایی بوده ام که در زمان کودکی من و بچه های هم نسل من شنیده می شد و حالا بسیار خوشحالم کسانی این کار به صورت جدی دنبال کرده اند.
وی اظهار کرد: موسیقی کودک نقش بسیار اساسی در تربیت کودک دارد. به عنوان نمونه در مدارس ایرانی خارج از کشور سعی می کنند به وسیله شعر و موسیقی ایرانی فرهنگ ایرانی را به آنها منتقل کنند. حال آنکه در مدارس ما جایی برای موسیقی کودک نیست.
طائرپور در ادامه صحبت های خود از ساخت فیلم جدیدش در حوزه کودک با عنوان «خاله قورباغه» خبر داد و گفت: به زودی مراحل ساخت این فیلم با کارگردانی مسعود کرامتی و آهنگسازی سعید شهرام آغاز می شود.
محمد سریر مدرس و آهنگساز پیشکسوت موسیقی هم در این مراسم با بیان اینکه کار زیادی در حوزه موسیقی کودک انجام نگرفت، گفت: این یک مشکل اساسی در عرصه موسیقی است ضمن اینکه متاسفانه در خانواده های سنتی اصلا به آموزش موسیقی کودکان توجه نمی شود و اگر هم به موسیقی پرداخته شود به عنوان یک اندیشه آکادمیک در این عرصه نیست بلکه موسیقی کودک در خانواده ها نهایتا جنبه تفریحی دارد و به معنای آکادمیک به آن توجه نمی شود. در صورتی که درمدارس متوسطه غرب موسیقی اجباری است و باید هر دانش آموز برای فارغ التحصیل شدن یک ساز یاد بگیرد در صورتی که موسیقی در مدارس ایران فقط در حد سرود و یاد گرفتن اسامی نت ها باقی مانده است.
وی گفت: تولید مجموعه «ترانه های دیروز برای کودکان امروز» قدم خوبی است چرا که محور آن موسیقی سنتی و کهن ماست که ستون فقرات و جان مایه هایش بهتر از موسیقی کنونی ما است. زیرا هرچه جلوتر آمده ایم این جان مایه کمتر شده و کودک و نوجوان ایرانی را از موسیقی ایرانی و اصیل دور کرده ایم اتفاقا به همین علت یک گسست فرهنگی بین موسیقی و ادبیات غنی و عمیق ما در بین کودکان ایجاد شده است.
این آهنگساز تاکید کرد: به اعتقاد من بزرگان موسیقی باید وارد عرصه موسیقی کودک و نوجوان شوند. من استادی در وین داشتم که ژاپنی ها از وی دعوت کردند تا یک کتاب برای کودکان راجع به موسیقی بنویسد و ایشان دوماه به ژاپن رفت و پس از بررسی نت ها موسیقی ژاپنی کتابی مخصوص موسیقی برای کودکان ژاپنی نوشت. بنا بر این نباید موسیقی کودک را ساده و آسان فرض کنیم بلکه باید اساتیدی که تجربه بیشتری دارند وارد این عرصه شوند تا نقش نظارتی در این حوزه بیشتر از قبل باشد.
رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: توجه متولیان فرهنگی به این موضوع خیلی مهم است. در گذشته کانون پرورش فکری کودک و نوجوان متولی این کار بود ولی در حال حاضر این مرکز کار تازه ای ارایه نداده است و هنوز آثار قدیمی این مرکز می تواند منبع و الگو ما باشد. به هر حال ساخت موسیقی برای کودک در حال حاضر سخت تر شده است زیرا با توجه به هجوم رسانه و موسیقی های گوناگون یک امتزاج فرهنگی و ادبی حاصل شده به همین جهت فکر و اندیشه زیادی می خواهد که کاری در زمینه موسیقی کودک تولید کنیم تا کودک از آن کار راضی باشد.
سعید شهرام آهنگساز فیلم های سینمایی هم در این نشست توضیح داد: اگر بخواهیم اثری موسیقایی برای کودکان تولید کنیم، باید با مسایلی که کودکان با آن ها درگیرهستند، پل ارتباطی برقرار کنیم تا موفق شویم. در غیر این صورت با توجه به هجوم رسانه های مختلف، اگر کودکان را تنها رها کنیم، دیگر نگاهی به موسیقی کهن و ادبیات غنی نخواهند داشت، لذا باید این گونه قدم ها یک پل ارتباطی بین گذشته و حال ایجاد کند.
فرشته طائرپور، دکتر محمد سریر، مجید مظفری، سعید شهرام، مسعود کرامتی، غزل شاکری، پژمان حدادی و غلامرضا فتحی از هنرمندانی بودند که در این مراسم شرکت کرده بودند.
ارسال دیدگاه