رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران:
بن بست احراز وضعیت جانبازان شیمیایی عادلانه نیست
رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به سکونت جانبازان شیمیایی با درصد پایین در اطراف تهران، گفت: این افراد در وضعیت نامناسب اقتصادی به سر می برند و نیازمند توجه هستند.
به گزارش خبرگزاری پانا، مجتبی شاکری در دویست و هفتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بیش از ۵۰۰ جانباز شدید شیمیایی در کشور وجود دارد، افزود: همچنین شمار جانبازان با درصد متوسط شیمیایی ۱۶ هزار نفر و جانبازان با درصد پایین شیمیایی ۴۲ هزار نفر هستند که عده زیادی از آنها در اطراف تهران نظیر ورامین, شهرری و روستاهای حاشیه تهران سکونت دارند.
وی توضیح داد: از آنجا که با ضعف آیین نامه ها و ضوابط احراز وضعیت شیمیایی این جانبازان به سادگی قابل اثبات نیست و تا زمانی که ماده شیمیایی در بدن فرد بروز نکند، پزشکان قادر به تشخیص این مساله نیستند، اغلب جانبازان شیمیایی از این منظر با مشکل مواجه هستند. لذا بن بست احراز وضعیت جانبازان شیمیایی عادلانه نیست.
شاکری با بیان اینکه ممکن است فردی ۲۰ سال دچار آلودگی شیمیایی باشد اما امکان مشخص کردن درصد جانبازی او به تاخیر بیفتد، از دولت و بنیاد شهید درخواست کرد که با مسوولیت پذیری ویژه این موضوع را رسیدگی کنند و همچنین از شورای شهر احقاق حقوق این گروه از شهروندان تهران را خواستار شد.
رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران همزمان با روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی از پخش مستند درباره جانبازان شیمیایی تقدیر کرد و گفت: این مستند درباره روستای زرده در استان کرمانشاه بود که ۶۰۰ خانواده شیمیایی و مبتلا به سرطان خون در آن سکونت دارند و هنوز زیر پوشش بنیاد شهید قرار نگرفته اند.
به گفته شاکری بعد از ۲۰ سال از اتمام جنگ حدود ۱۵ هزار نفر از مردم سردشت مورد آزمایش بنیاد شهید قرار گرفتند و از این تعداد تست پنج هزار نفر مثبت اعلام شد؛ در حالی که این افراد طی ۲۰ سال سپری شده از بمباران شیمیایی سردشت از خدمات بنیاد شهید بی بهره بودند.
وی در بخش دیگر سخنانش از تدبیر خوبی که در زمینه برگزاری هفته حقوق بشر آمریکایی توسط سازمان زیباسازی در قالب کمپین صورت گرفت تشکر کرد و گفت: این هفته که به توصیه مقام معظم رهبری شکل گرفته، فرصت خوبی برای نشان دادن عمق کینه ورزی ها و انسان ستیزی های آمریکا و مخالفت ذاتی تفکر امریکایی با اسلام و اندیشه عدالت طلبی است که هنرمندان و فرهیختگان می توانند در این فرصت به شیوه های پسندیده عمق جنایت آمریکا را نشان دهند تا برای همگان روشن شود که آمریکا چگونه با پیشرفت فناوری، مسیر علمی شدن کشور و گسترش اسلام موضع گرفته است.
شاکری با تاکید بر اینکه تبلیغات محیطی در شهر حتما باید همچون نظر رهبری، نسبت به مسائل جهان اسلام موضع داشته باشد، گفت: کما اینکه رهبری به شعرا هم توصیه کردند که شعر باید موضع داشته باشد و به مساله بحرین، یمن، حشد الشعبی و شهدای مدافع حرم بپردازد تا مشخص شود که شعر امروز است.
ارسال دیدگاه