رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی خبر داد:
باز شدن پنجره سالخوردگی شدید در ایران/ کاهش ۶ درصدی نرخ باروری
رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی با انتقاد از اینکه آمارهای جمعیت مربوط به سال ۲۰۱۲ به مسئولان گزارش میشود، گفت: طبق پیشبینیها ایران با کاهش باروری و سالخوردگی شدید در سال ۲۰۵۰ مواجه است.
به گزارش پانا؛ محمودی در سومین هماندیشی ملی چشمانداز جمعیتی ایران گفت: براساس ۳ سناریویی که از سوی سازمان ملل در مورد جمعیت ایران با رشد باربری کم، متوسط و بالا تعریف شده طی سالهای ۹۰ تا ۱۴۸۰ شاهد جمعیت ۹۲ میلیونی در سال ۲۰۵۰ ۱۰۰ میلیونی و در سال ۱۴۸۰ تعداد ۱۱۲ میلیونی خواهیم بود.
وی افزود: در سال ۹۰ نرخ باروری ۱.۷ بوده است که با همین روند اگر پیش برویم در سالهای ۱۴۲۹ تا ۲۰۵۰ رشد جمعیت نرخ منفی خواهد داشت.
محمودی گفت: اکنون سالانه یک میلیون نفر به جمعیت افزوده میشود اما ثابت نیست و نرخ رشد جمعیت در حال صفر شدن است و این خطرناک است چرا که از سال ۸۰ با افزایش موزون زاد و ولد مواجه بودهایم، شیب باروری تند شده چرا که متولدین دهه ۶۰ در سن ازدواج و باروری قرار گرفتهاند.
رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی ادامه داد: اما اکنون ۶ درصد نرخ باروری کاهش یافته و این طبیعی است چرا که افراد در سن ازدواج کم شدهاند و سال بعد انتظار بیشتر از این را باید داشته باشیم بنابراین نرخ زاد و ولد تا سال ۹۶ و ۹۷ روند خود را ادامه خواهد داد اما بعد کاهش مییابد.
محمودی تصریح کرد: حتی اگر نرخ باروری ۲.۵ شود نرخ رشد جمعیت ۰.۵ درصد خواهد شد و این سوال مطرح است چرا افرادی که در رابطه با جمعیت به مسئولان گزارش میدادند به جای آمارهای ۲۰۱۵ از آمارهای ۲۰۱۲ استفاده کردهاند و هنوز آمارهای قدیمی روی میز مسئولان است به همین دلیل این مسئولان تصمیم گرفتهاند افزایش جمعیت را حذف کنند.
محمودی گفت: در سال ۱۴۸۰ با کاهش باروری و سالخوردگی شدید در جمعیت مواجهیم و طبق آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۵ جمعیت بالای ۶۰ سال ایران ۱۰ درصد و در سال ۲۰۵۰ ، ۳۳ درصد خواهد شد.
منبع:فارس
ارسال دیدگاه