4 میلیارد تن نمک در سطح دریاچه ارومیه وجود دارد

مدیر کل بودجه و فناوری سازمان زمین‌شناسی گفت: هم‌اکنون چهار میلیارد تن نمک در سطح دریاچه ارومیه وجود داشته و اگر آب شیرین نیز بدان انتقال یابد در ترسیب نمک اتفاقی رخ نمی‌دهد.

کد مطلب: ۴۸۱۷۹۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان غربی، راضیه لک در چهارمین نشست تخصصی علوم زمین در ارومیه، اظهار داشت: بی‌شک بهترین زمان احیای دریاچه ارومیه سال‌های 2007 تا 2008 بوده که مقادیر سدیم و کلر در بستر دریاچه ترسیب نشده بود.

مدیر کل بودجه و فناوری سازمان زمین‌شناسی گفت: باید هم‌اکنون شوری دریاچه ارومیه را از 35 به حداکثر 25 درصد رساند و در این رابطه از نظر زمین‌شناسی تغییر این شرایط بسیار غیرممکن و دشوار بوده و تا 20 سال آینده امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: هم‌اکنون چهار میلیارد تن نمک در سطح دریاچه ارومیه وجود داشته و اگر آب شیرین نیز بدان انتقال یابد در ترسیب نمک اتفاقی رخ نمی‌دهد.

لک با اشاره به راهکار احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: اگر اقدامی در زمینه کاهش میزان نمک و شوری دریاچه انجام شود، می‌تواند کمک بزرگی به احیای آن داشته باشد.

مدیر کل بودجه و فناوری سازمان زمین‌شناسی بیان کرد: بی‌شک از دریاچه ارومیه می‌توان استفاده اقتصادی فراوانی کرد در حالی که از آن غافل هستیم.

لک با اشاره به مشکلات ناشی از خشکی دریاچه ارومیه اظهار داشت: در این باره نفوذ آب شور به چاه‌های زیرزمینی، برداشت‌های غیراصولی نمک و تشدید ریزگردهای نمکی همگی ناشی از خشکی دریاچه بوده است.

مدیر کل بودجه و فناوری سازمان زمین‌شناسی با بیان اهداف احیای دریاچه ارومیه افزود: کاهش درصد نمک‌ها و املاح دریاچه، کنترل و جلوگیری از هدر رفت منابع آب حوزه آبریز، حفظ آبخوان‌های اطراف دریاچه از نفوذ بیشتر آب شور به داخل آن، کنترل و جلوگیری از ایجاد ریزگردهای نمکی در آینده و نیز احیای موجودات زنده همانند آرتمیا از اهداف احیای دریاچه به شمار می‌رود.

لک با بیان اینکه دریاچه ارومیه دارای منیزیم و پتاسیم فراوانی است تصریح کرد: در این رابطه و در شرایط فعلی استحصال املاح از دریاچه ارومیه سود اقتصادی به دنبال ندارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار