طلایی خبر داد

تشکیل مجمع مشورتی بانوان شورایار تهران

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران از تشکیل مجمع مشورتی بانوان شورایار در روزهای آینده خبر داد و گفت: این مجمع درباره چگونگی دست یافتن زنان به جایگاه تراز و شایسته آنها در جامعه همفکری خواهر کرد.

کد مطلب: ۴۸۱۴۱۴
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، مرتضی طلایی در همایش "نقش بانوان شورایاری در توسعه پایدار شهری" که به بهانه ایام میلاد حضرت فاطمه (س) و روز مادر، پنجشنبه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، شمار بانوان شورایار شهر تهران را حدود 300 تن عنوان کرد و افزود: در زمان برگزاری انتخابات تلاش زیادی کردیم که نسبت جمعیتی شورایاران بانو و آقا برابر شود، اما تلاش ها به ورود 300 زن به جمعیت حدود 3500 نفری شورایاران منجر شد. اما امیدواریم در دور بعدی شمار بانوان شورایار افزایش یابد.

طلایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ سمن و نهاد اجتماعی دیگری با ظرفیت های شورایاری در کشور فعال نیست، ابراز عقیده کرد: شورایاران و امنا با ترکیب جنسی، سنی و تحصیلات مختلف برای هدف مشترک گرد هم آمده اند که جمعیت آنها با احتساب امنای محلی به 5000 نفر می رسد.

به گفته وی، پایه تحصیلات بانوان شورایار کارشناسی بوده و هشت دکترا و 48 کارشناسی ارشد نیز در جمع آنها وجود دارد که این امر وزن و اعتبار شورایاری ها را افزایش می دهد.

رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها همچنین از حضور یک بانوی رزمنده، دو بانوی جانباز، دو مادر شهید، دو فرزند شهید و هشت خواهر شهید در بین زنان شورایار تهران در این دوره خبر داد و گفت: از نظر مسوولیت پذیری نیز از توانمندی های زنان در شورایاری بهره مند هستیم به گونه ای که یک نفر از آنها دبیر دبیران، 9 نفر دبیر محلات، 22 نفر جانشین دبیر، 53 نفر رابط اطلاع رسانی و 75 نفر منشی هستند. به این ترتیب نیمی از زنان شورایار در این نهاد اجتماعی مسوولیت پذیرفته اند.

وی با تاکید بر اینکه باید در دوره فعلی جایگاه نهاد شورایاری را تثبیت کنیم، گفت: اقتدار، صلابت و جذابیت این نهاد باید موجب مقبولیت آن نزد افکارعمومی شود و عنوان شورایاری در اذهان شهروندان با مفهوم خدمتگذاری به مردم توام شود. زنان شورایار باید در تحقق این هدف درون سازمانی نقش فعال داشته باشند.

طلایی در بخش دیگر سخنانش به تبیین نقش زنان در تحقق توسعه پایدار شهری به عنوان یکی از اهداف برون سازمانی نهاد شورایاری پرداخت و گفت: هر کشوری قاعدتا از سرمایه های انسانی، علمی و اقتصادی برخوردار است، اما امروز تنها کشوری و به توسعه و پیشرفت دست خواهد یافت که فرآیند تبدیل سرمایه های انسانی به سرمایه اجتماعی را طی کند.

به گفته وی، سرمایه های اجتماعی به افرادی از جمعیت یک کشور اطلاق می شود که از طریق دانش و دیگر مولفه های توسعه به مرحله ای برسند که در جامعه اثربخشی داشته و عاملی برای پویایی و تحرک دیگران باشند.

نایب رییس شورای شهر تهران از شورایاران به عنوان سرمایه های انسانی که به سرمایه اجتماعی تبدیل شده و در جامعه اثرگذار هستند یاد کرد و افزود: یکی از مهمترین معیارهای سنجش توسعه یافته در یک جامعه، میزان اهمیت و اعتباری است که آن جامعه برای بانوان قائل می شود. در این حوزه با وجود همه تحولاتی که پس از انقلاب اسلامی رخ داده است هنوز تا رسیدن به جایگاه در خور زنان فاصله داریم و حضور زنان در شورایاری می تواند زمینه ساز افزایش مشارکت بانوان در اداره جامعه باشد. البته نگاه به زن در این عرصه نباید ابزاری باشد.

طلایی سپس به اهمیت توسعه پایدار شهری اشاره کرد و گفت: برای تحقق این هدف شورایاران باید نسبت به افزایش مسوولیت پذیری شهروندان اهتمام کنند. به عنوان مثال شهرداری تهران پس از 50 سال توانست معضل حوضچه های شیرابه زباله در کهریزک را حل کند و طی روزهای آتی این خبر رسما اعلام خواهد شد که دیگر هیچ حوضچه شیرابه ای در کهریزک وجود ندارد.

وی ادامه داد: این معضل شهری ناشی از بی توجهی نسل گذشته به نسل بعد از خود بوده که آگاهانه یا ناآگاهانه صورت گرفته است، در حالی که در توسعه پایدار همه می دانند که تنها برای امروز زندگی نمی کنند و باید به فکر نسل بعد از خود باشند. امروز سهم مردم در اداره شهر بسیار اندک است و پا باید کلری کنیم تا شهروندان شهر را از آن خود بدانند.

رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها با بیان اینکه ستاد به دنبال انعقاد تفاهمنامه با تمام دستگاه های اجرایی و خدمت رسان در سطح شهر است، گفت: به دنبال این اقدام برای نقش آفرینی بیشتر شهروندان در اداره شهر ظرفیت سازی می شود و همه می توانند از طریق شورایاری محله مشکلات و پیشنهادهای خود را با دستگاه های مختلف در میان بگذارند.

وی از تفاهم با سازمان مدیریت پسماند درباره واگذاری مدیریت جمع آوری زباله محلات به مردم هر محله خبر داد و تشریح کرد: در حال حاضر روزانه 3 نوبت زباله در تهران جمع آوری می شود که آن هم به صورت تفکیک نشده رخ می دهد. بنا بر این تفاهم سازمان مدیریت پسماند قراردادی با شورای محل منعقد می کند که به موجب آن هزینه جمع آوری زباله محله در اختیار شورای محل قرار می گیرد. اگر این شورا بتواند با حلب مشارکت شهروندان جمع آوری زباله را به یک نوبت تفکیک شده کاهش دهد، مازاد اعتبار صرف توسعه محله با نظر شورایاری خواهد شد.

طلایی خاطرنشان کرد: بزودی تفاهمنامه ای با سازمان زیباسازی شهر تهران درباره سیما و منظر شهری نیز منعقد خواهد شد.

وی با بیان اینکه سال 94 زمان دست گرمی شورایاران در دوره جدید بود، در آستانه سال دوم فعالیت این دوره نهاد شورایاری به آنها توصیه کرد سال جدید را زمان پویایی و تحرک و اثبات کارآمدی این نهاد بدانند.

بر اساس گزارش روابط عمومی شورایاری‌ها، در این همایش علاوه بر تجلیل از بانوان شورایار که از خانواده جانبازان و شهدا بوده اند، از دو بانوی 79 و 27 ساله به عنوان مسن ترین و جوان ترین شورایار تجلیل شد.

حضور همسر مرتضی طلایی در جمع بانوان شورایار از حاشیه های نشست روز گذشته بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار