مزارع نوش آباد با شکفتن گلهای محمدی عطرآگین شد
مجری طرح کشت گل محمدی در نوش آباد گفت: به فاصله شش سال از آغاز طرح کشت گل محمدی، سطح زیر کشت محصول از دو جریب به بیش از پنج هکتار توسعه یافته است.
به گزارش خبرنگار پانا از آران و بیدگل"محمود ساجدی" افزود: از شاخصترین صفات گل محمدی، به خصوص نژاد گلهای کاشان، بقاء و سازگاری آن نسبت به خشکی و شرایط نامساعد محیطی ازقبیل شوری، سرما و فقر مواد غذایی خاک است که می تواند به عنوان کشت جایگزین در مناطق کویری معرفی شود.
وی تاکید کرد: با توجه به برداشت گل محمدی مناطق کوهستانی در اردیبهشت ماه، با توسعه کشت این محصول در مناطق کویری،زمان برداشت به نیمه فروردین رسیده و اشتغالزایی نیز افزایش پیدا می کند.
وی اظهار داشت: دوره آبدهی گل از نیمه دوم اسفند ماه آغاز و تا تیر سال بعد ادامه دارد و در زمستان نیز فقط یک بار یا دو بار برای یخ آب نیاز به آبیاری دارد که یک امتیاز مثبت برای توسعه گل کاری در مناطق کویری است.
وی بااشاره به نیاز عمده محصولات کشاورزی به آب شیرین اظهار داشت: سازگاری گل محمدی، با خشکی و شوری از دیگر ویژگی های توسعه کشت این محصول است به طوری که ، در پهنههایی که آب شور است، تاثیر چندانی در کیفیت گل محمدی دیده نمی شود.
این کارآفرین نوش آبادی گفت:در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی که هر سال نیازمند نوع جدید و اصلاح شده بذر است، تولید گل محمدی، نیازی به بذر ندارد که این موضوع، در کاهش هزینه های کشاورزی نقش اساسی دارد.
ساجدی تاکید کرد: مشتری گلاب و اسانس در بازارهای جهانی،مقاومت گل محمدی،در برابر حمله آفات و بیماری ها از دیگر ویژگی های کشت گل محمدی در مناطق کویری مثل نوش آباد است .
ساجدی خواستار مشارکت بیشتر و توجه جدی مسوولان جهاد کشاورزی برای معرفی و توسعه کشت جایگزین و مناسب در مناطق کویری شد.
ارسال دیدگاه