خواص اعجاز انگیز نان سبوس دار
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور از خواص اعجاب انگیز نان سبوس دار خبر داد.
به گزارش خبرنگار پانا از خراسان رضوی، لیلا شورورزی گفت: نان و غلات کامل منبع خوب فیبر، لیگنان ها و ترکیبات فنولی می باشند که نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی، چاقی، فشارخون، دیابت و انواع سرطان ها دارد.
وی بیان کرد: سبوس گندم منبع غنی فیبر، مواد معدنی، ویتامین ب۶، تیامین، فولات، ویتامین ای و برخی فیتوکمیکال ها به ویژه منابع فنولیک می باشد دریافت بالای فیبر غذایی خطر پیشرفت بیماریهای زیر را کاهش می دهد.
وی گفت: بیماری عروق کرونر قلبی ،CHD ،،سکته،پرفشاری خون،دیابت،چاقی،اختلالات گوارشی در نتیجه ، افزایش دریافت فیبر غذایی اثرات بهبود غلظتهای سرمی لیپید،کاهش فشار خون،بهبود کنترل قند خون در دیابتی ها،کمک به عمل دفع،کمک به کاهش وزن و بهبود عملکرد ایمنی را به دنبال دارد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی اظهار داشت: همچنین مطالعات انجام شده نشان می دهند که افزایش متوسط فیبر دریافتی با کاهش محسوس در قند خون و انسولین ناشتا و افزایش حساسیت به انسولین در غیر دیابتی ها همراه است. همچنین افزایش دریافت فیبر در یک وعده ، موجب کاهش مصرف غذا در همان وعده و وعده بعدی می شود مصرف بالای فیبر ، خطر وزن گیری یا پیشرفت چاقی را ۳۰% کاهش می دهد همچنین دریافت بالای فیبر باعث کاهش بروز سرطان کولون می شود فیبر غذایی به بهبود یبوست از طریق افزایش حجم مدفوع ، نگهداری آب و افزایش سرعت انتقال همگی به بهبود یبوست کمک می کنند
لیلا شورورزی یاد آور شد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده شیوع CHD در افرادی که بالاترین دریافت فیبر را دارند، در مقایسه با آنهایی که کمترین دریافت را دارند، ۲۹% کمتر است. شیوع سکته در افرادی که بالاترین دریافت فیبر را دارند، در مقایسه با آنهایی که کمترین دریافت را دارند، ۲۶% کمتر است. شیوع دیابت در افرادی که بالاترین دریافت فیبر را دارند، در مقایسه با آنهایی که کمترین دریافت را دارند، ۱۹% کمتر است. شیوع چاقی در افرادی که بالاترین دریافت فیبر را دارند در مقایسه با آنهایی که کمترین دریافت را دارند، ۳۰% کمتر است.
ارسال دیدگاه