مصری با خبرنگاران مطرح کرد:

گزارش جزییات جلسه غیر علنی با حضور قائم مقام وزیر کشور

سخنگوی هیات رئیسه مجلس جزییات نشست غیرعلنی صبح امروز نمایندگان با حضور قائم مقام وزیر کشور در خصوص آسیب‌های اجتماعی و راهکارهای مدیریت آنها را تشریح کرد.

کد مطلب: ۴۲۳۶۴۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس سیاسی پانا، عبدالرضا مصری در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: در جلسه غیر علنی صبح امروز تحقیقات مختلفی که توسط دستگاههای گوناگون در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی انجام گرفته بود به صورت یکپارچه توسط وزارت کشور به نمایندگان ارائه شد.

وی تفاوت پژوهش اخیر با تحقیقات گذشته را یکپارچگی و جامع بودن گزارش اخیر دانست و افزود: در گذشته تحقیقات به صورت موردی انجام می‌گرفت اما در پژوهش اخیر همه‌ی آسیب‌های اجتماعی و جمع بندی آنها به صورت یکپارچه و جامع توسط وزارت کشور انجام گرفته است.

نماینده مردم کرمانشاه ارائه پژوهش اخیر در آستانه بررسی برنامه ششم توسعه را در این جلسه مورد اشاره قرار داد وافزود:‌ در آستانه بررسی برنامه ششم بحث خوبی بود که مطرح شد تا آسیب‌های اجتماعی را با ابعاد و تاثیرات مختلف آن ببینیم و در برنامه ششم توسعه عملیاتی کنیم تا به قانون تبدیل شود و آسیب‌های ناشی از بزه‌های اجتماعی کاهش یابد.

وی گفت: در این جلسه میرباقری نمودارها و فیلم‌های تهیه شده از آسیب‌های اجتماعی را نشان داد و تشریح کرد و درباره‌ی حاشیه‌نشینی و آسیب‌های آن در سکونتگاههای غیر مجاز تحلیلی ارائه کرد که بر اساس آن این معضل در اکثر شهرهای بزرگ وجود دارد. همچنین موضوع بیکاری و شاخص‌هایی در مراکز استانها و شهرستان‌ها نیز مورد اشاره قرار گرفت و آسیبهای ناشی از اختلاف‌های آمارهای میانگین بیکاری یک استان و بیکاری شهرستان‌های آن استان در این گزارش به تفصیل توضیح داده شد.

مصری ادامه داد: نکته قابل توجه گزارش این بود که میان تحصیل و بیکاری افراد ارتباط معناداری وجود دارد و بر این اساس بیکاری تحصیل‌کردگان بیشتر است. همچنین گزارش در خصوص نسبت ازدواج و سن طلاق و پراکندگی آن مورد اشاره قرار گرفت. درسایر گزارش‌ها فقر از جمله علل و عوامل طلاق عنوان شده است اما در گزارش اخیر عکس این موضوع نشان داده شده است.

به عبارت روشن‌تر طلاق در مناطق خیلی برخوردار بیشتر اتفاق می‌افتد و این نشان می دهد که عامل طلاق الزاما مسائل اقتصادی نیست.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس خشونت‌های اجتماعی و جنسی و آسیب‌های ناشی از آن را از دیگر محورهای پژوهش وزارت کشور عنوان کرد و افزود:‌ موضوع تراکم و ازدیاد پرونده‌های قضایی با توجه به کنار رفتن ساختارهای سنتی حل و فصل اختلافات نیز در گزارش مذکور مورد اشاره قرار گرفته است، به طوری که در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون پرونده در مراکز قضایی وجود دارد که موجب اطاله دادرسی می‌شود.

به گفته‌ی مصری علت‌های زیر ساختی، ساختاری و فرا ساختاری از مهمترین محورهای گزارش وزارت کشور است که البته نظرات مردم درباره‌ی اعتماد به گروههای مختلف اجتماعی نیز در این گزارش آمده است. بر اساس نظر مردمی بالاترین میزان اعتماد به گروه معلمان و مدرسه است.

وی افزود: تمرکز گرایی در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی و تولیدی در دهه‌های اخیر و آسیب‌های این تمرکز گرایی از دیگر موارد مطرح شده در پژوهش وزارت کشور است که نشان می دهد تمرکز گرایی عامل تخلیه نیروی انسانی از برخی مناطق کشور و افزایش مهاجرت به برخی دیگر از نقاط کشور است.

نماینده مردم کرمانشاه با استقبال از گزارش وزارت کشور و تاثیر آن در برنامه ششم توسعه گفت:‌نقطه قوت گزارش وزارت کشور این است که برای هر یک از آسیب‌های اجتماعی راهکارهای متناسب در نظر گرفته شده و نمایندگان نیز به یک دیدگاه مشترک برای حل این آسیب‌ها رسیدند که خروجی آن در برنامه ششم توسعه و قانون کردن این مساله در قالب این برنامه منجر می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار