قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد؛

کشف یک تن «شیشه»در کشور/ افزایش 5 درصدی مرگ و میر زنان معتاد

خبرگزاری پانا: قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از انهدام 100 کارگاه تولید مخدر شیشه و کشف یک تن مخدر صنعتی شیشه در شش ماهه امسال خبر داد.

کد مطلب: ۴۰۲۵۶۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، علیرضا جزینی در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید که صبح امروز در یکی از هنرستان‌های دخترانه منطقه قلهک برگزار شد، اظهار کرد: در شش ماهه امسال ۳۰۰ تن انواع مواد مخدر و سه میلیون قرص روانگردان کشف و ضبط شده است.

وی همچنین از انهدام ۱۰۰ کارگاه و آشپزخانه تولید شیشه و مواد مخدر صنعتی خبر داد و گفت: در نیمه نخست امسال یک تن مخدر صنعتی شیشه کشف و ضبط شده است.

وی با اشاره به این ادعا که برخی می‌گویند یک‌بار مصرف این مواد ایرادی ندارد، اظهار کرد: مواد مخدر صنعتی به گونه‌ای هستند که فرد با یک بار مصرف به آن معتاد می‌شود. بنابراین به هیچ عنوان حتی برای یک بار نیز نباید چنین موادی را مصرف کرد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به همکاری میان مجموعه تحت امرش با آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر برخی از موضوعات مرتبط با گرایش مواد مخدر را در کتاب‌های درسی آورده‌ایم اما این کافی نیست و معلمان و مربیان نقش ویژه‌ای در ارائه آموزش به دانش‌آموزان دارند.

جزینی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر برای کاهش گرایش مصرف مواد مخدر، گفت: همچنین بنا شده تا ترانه‌هایی با هدف توانمندسازی جوانان برای دادن پاسخ رد به اعتیاد تنظیم، ساخته و منتشر شود.

وی خطاب به دختران حاضر در این مدرسه گفت: ممکن است در آرایشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی به بهانه لاغری یا افزایش تمرکز یا یادگیری، شما را به استفاده از این مواد ترغیب کنند در حالی که شما نباید چنین صحبت‌هایی را باور کرده و باید پاسخ رد به آن بدهید.

جزینی رفتار خشونت‌آمیز، انزوا، افسردگی، افت تحصیلی و مواردی از این دست را از جمله علائمی دانست که از نشانه‌های گرایش دانش‌آموزان به مواد مخدر است.

وی با بیان اینکه سالانه ۸۰ تن مواد مخدر صنعتی در کشور مصرف می‌شود، گفت: این در حالی است که هیچ پروتکل درمانی در این خصوص نداریم.

جزینی همچنین از افزایش قیمت مخدر صنعتی شیشه از ۲۰ به ۸۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: همین افزایش قیمت شیشه باعث کاهش تولید شده است.

قاوم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشدار نسبت به مصرف ترامادول و ریتالین، اظهار کرد: بعضی‌ از سودجویان ادعا می‌کنند که این قرص‌ها باعث افزایش تمرکز می‌شود اما در حقیقت اعتیاد تنها دستاورد این قرص‌هاست.

به گفته وی در برخی از آرایشگاه‌های زنانه نیز قرص حاوی آمفتامین و متاآمفتامین را برای لاغری و تناسب اندام پیشنهاد می‌دهند.

جزینی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی آمار مرگ و میر زنان معتاد در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: در شش ماهه امسال نیز این آمار پنج درصد افزایش داشته است.

وی در پایان تعداد معتادان کشور را یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر عنوان کرد و گفت: ۲۶ درصد از این افراد که کمتر از ۳۵ سال سن دارند به مواد مخدر صنعتی اعتیاد دارند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار