رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش:
داوطلبان دانشگاه فریب پایگاه های انتخاب رشته غیر مجاز را نخورند
خبرگزاری پانا:رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش گروه اجتماعی گفت: دانش آموزان باید با مراجعه به پایگاه های انتخاب رشته مورد تایید انتخاب رشته کنند زیرا انتخاب رشته نادرست ممکن است دانش آموزان را در آینده شغلی موجب سرخوردگی آنها شود.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ کیانوش محمدی روزبهانی در دوره آموزشی توجیهی انتخاب رشته دانشگاه که صبح امروز ۳۰ تیرماه در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد اظهار داشت: مسیرهدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان از مدرسه آغاز می شود و انتخاب رشته دانشگاه نیز بخشی از این هدایت است بنابراین آموزش و پرورش انتخاب رشته تحصیلی و شغل را به دانش آموزان بر عهده دارد.
وی افزود: در سازمان سنجش قصد داریم که هدایت تحصیلی و شغلی به صورت جامع در آموزش و پرورش اتفاق بیفتد تا دانش آموزان در ایستگاه انتخاب رشته در این فرصت ۵ یا ۱۰ روزه فقط بتوانند اعلام علاقمندی کنند و رشته مدنظرشان را از قبل با توجه به رتبه و وضعیت تحصیلی انتخاب کنند.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش گروه اجتماعی تصریح کرد: انتظار می رود تا مشاوران با راهنمایی صحیح انتخابهای مناسبی را در اختیار دانش آموزان قرار دهند تا دانش آموزان نیز همه زوایا را در نظر بگیرند.
محمدی افزود: متاسفانه طی سالهای اخیر در بحث انتخاب رشته دیدگاه خوبی وجود ندارد و برخی می خواهند در این زمینه سودجویی کنند قصد ما این است تا با توانمندسازی مشاوران دانش آموزان در این زمینه یک مشاوره خوب داشته باشند زیرا برای اینکه یک مشاور خوب داشته باشیم حدود ۳۰ تا ۴۰ آیتم وجود دارد تا صلاحیت مشاور تایید شود.
وی تصریح کرد: سازمان سنجش نیز ایستگاهی برای انتقال دانش آموزان از آموزش و پرورش به آموزش عالی است و در نهایت موجب انتخاب رشته و تعیین مسیر شغلی و زندگی آینده فرد خواهد بود که اگر راهنمایی صحیح در این زمینه صورت نگیرد ممکن است فرد در آینده دچار سرخوردگی شود.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش گروه اجتماعی گفت: در بحث انتخاب رشته مرحله اولی و اصلی ترین مرحله بحث خود انتخاب رشته است و مورد بعدی انتخاب رشته ها در دوره ها و دانشگاه ها در شهرهای مختلف است که باید با توجه به رغبت و تمایل دانش آموزان و همچنین با در نظر گرفتن موقعیت آنها در آزمون کنکور انتخاب شود.
وی یاد آورشد: باید دانش آموزان و مشاوران ما کاری کنند که انتخاب رشته ها بر اساس واقع بینی انجام شود و همچنین انتظارات خانواده و جامعه را نیز تامین کنند.
محمدی افزود: در بحث انتخاب رشته مراحلی مانند بومی گزینی ، اطلاعات کارنامه و اولویت بندی رشته ها باید بسیار مورد توجه مشاوران قرار گیردو آنها در این زمینه تلاش لازم را انجام دهند .
ارسال دیدگاه