یک جامعه شناس در گفتوگو با پانا مطرح کرد؛
افزایش سن طلاق در میان زوجهای میانسال/ بالارفتن سن تجرد قطعی در کشور
خبرگزاری پانا: یک جامعه شناس و استاد دانشگاه با اشاره به روند افزایشی طلاق در میان زوج ها با سنین مختلف گفت: سن طلاق در میان زوج های میانسال رو به افزایش است.
اصغر مهاجری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی پانا، در پاسخ به چرایی افزایش سن طلاق در میان زوج های میانسال اظهار داشت: در مطالعاتی که طی چند مرحله(نامزدی، پیک ۷ سال اول زندگی و میانسالی) توسط محققان جامعه شناس بر روی هزار زوج آمریکایی انجام شد، سازگاری زوجین مورد ارزیابی قرار گرفت و نمودارهای این تحقیق نشان می دهد که در میانسالی ناسازگاری زوجین افزایش پیدا می کند.
این جامعه شناس تصریح کرد: البته باید ابعاد مختلف ناسازگاری زوجین در میانسالی مورد بررسی قرار گیرد در واقع ما باید میزان سازگاری و توافق ارزشی زوجین را بسنجیم.
وی همچنین به افزایش میانگین سن ازدواج در شهرها و روستاهای کشور اشاره کرد و گفت: سن ازدواج در تهران برای خانم ها ۲۸ سال و برای مردان ۳۰ سال است و این میانگین برای روستاییان روی ۱۶ سال تا ۲۲ سال تعیین شده است.
مهاجری تأکید کرد: کارکرد خانواده از گذشته تا به امروز تغییراتی داشته؛ اما جامعه خود را برای این تغییرات آماده نکرده و همین موضوع تنشهای فراوانی در خانواده به ویژه فرزندان ایجاد کرده است.
به گفته این استاد دانشگاه، متغیرهای مختلف در سبک زندگی تغییر کرده و سن تجرد قطعی در کشور بالا رفته است.
وی با اشاره به دلایل افزایش سن تجرد در میان دختران و پسران گفت: این پرسش در اینجا مطرح می شود که چرا تجردهای قطعی در کشور رو به افزایش است؟ باید گفت که عوامل مختلفی در این مساله دخیل هستند و جدای از مسایل اجتماعی و اقتصادی باید به چرخش فرهنگی در میان خانواده ها و میان دختران و پسران اشاره کرد که موجب افزایش سن تجرد قطعی شده است.
ارسال دیدگاه