مصرف پیاز قرمز از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری میکند
خبرگزاری پانا : کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: پیاز قرمز میتواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کند.
به گزارش خبرگزاری پانا، آزیتا وکیلی افزود: متخصصان با انجام مطالعاتی روی حیوانات متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از هشت هفته میتواند سطح کلسترول بد را در بدن تا ۲۰ درصد کاهش دهد اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترولهای خوب بدن رخ نمیدهد.
وی بیان کرد: فلاوونوئیدی به نام «روتین» که به وفور در خانواده پیازها یافت میشود، از تشکیل لختههای خونی در عروق پیشگیری میکند و تشکیل فیبرین در سیاهرگها و تجمع پلاکتها در سرخرگها از عوامل بروز لختههای خونی و سکته هستند که این ترکیب مانع از شکلگیری آنها میشود.
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نبشابور عنوان کرد: موسیر و انواع پیاز بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی فوقالعاده، تاثیر ویژهای بر کاهش پیشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلولهای سرطانی پیشگیری میکنند.
وکیلی گفت: مصرف منظم پیاز به میزان دو نوبت در هفته خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم میکند و پیاز سرشار از فلاوونوئیدها است که از رشد تومورها جلوگیری و سلولهای روده بزرگ را از آسیب حفظ میکند.
وی عنوان کرد: پختن گوشت با پیاز نیز میتواند به کاهش مواد سرطانزایی که هنگام پخت گوشت در حرارت بالا ایجاد میشوند، کمک کند.
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه اسیدفولیک یا ویتامین ۹B یکی از ترکیبهای مورد نیاز مغز و تضمینکننده سلامت روان و احساسات افراد است، عنوان کرد: ۱۲۵ میلیلیتر یا نصف پیمانه آب پیاز میتواند ۹ درصد از نیاز روزانه بدن به اسیدفولیک را برطرف کند و بنابراین عادت به خوردن پیاز به تأمین نیاز بدن به اسیدفولیک کمک میکند.
وکیلی اظهار کرد: تراکم استخوانها در زنانی که روزی یک پیاز مصرف میکنند، پنج درصد بیش از زنانی است که یک بار در ماه پیاز میخورند. وی بیان کرد: زنانی که رژیم غذایی غنی از منگنز دارند، کمتر دچار علایم سندرم پیش از قاعدگی(پیاماس) مثل دردهای شکمی یا بدخلقی میشوند زیرا پیاز یکی از منابع خوب منگنز به شمار میرود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل میکند.
او با اشاره به اینکه پیاز مانند سیب منبع بسیار خوب نوعی آنتیاکسیدان به نام «کرکتین» است، بیان کرد: کرکتین تاثیر ویژهای بر کاهش فشار خون دارد و از تخریب دیواره عروق پیشگیری میکند و خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد.
وی اضافه کرد: پیاز را به صورت خام یا پخته میتوانید مصرف کنید اما پیاز خام آنتیاکسیدانهای بیشتری دارد که البته پخت و پز، میزان آنتیاکسیدانهای این ماده غذایی را فقط اندکی کاهش میدهد.
ارسال دیدگاه