اولین فارغ التحصیل دکتری دانشگاه آزاد ساوه از پایان نامه خود دفاع کرد

خبرگزاری پانا: نرگس یدی دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع دکتری دانشگاه آزاداسلامی واحد ساوه به عنوان اولین فارغ التحصیل در این مقطع است که توانست از پایان نامه خود دفاع و موفق به اخذ مدرک شود.

کد مطلب: ۲۹۳۵۵۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، جلسه دفاعیه پایان نامه نرگس یدی با عنوان مقدمه تصحیح و تعلیقات آئینه سکندری امیر خسرو دهلوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه برگزار شد.
اولین فارغ التحصیل دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اظهار داشت: عنوان این رساله مقدمه تصحیح و تعلیقات آئینه سکندری امیر خسرو دهلوی است، انگیزه انتخاب چنین موضوعی ارادت و دلبستگی جانانه ای که به متون و زبان فارسی داشته و همچنین علاقه ام به سرزمین ایران و ایرانی است.
یدی ادامه داد: چرا که ایران ، سرزمین تاخت و تاز و جنگ ها، قیام ها و شورش ها بوده است، چرا که ما بر سر راه شرق و غرب نشسته ایم، مای ایرانی چه بخواهیم و چه نخواهیم مرد دو مرده ایم، هم از شرق نصیب داریم و هم از غرب، نیمیم ز ترکستان، نیمیم ز فرقانه. آتش بیداد اسکندر را به چشم دیده ایم، جور عرب را بر دوش کشیده ایم و تازیانه مغول را بر چهره حس کرده ایم.
وی اظهار داشت: در این میان ادبیات فارسی باری بیش از آنچه از سر عادت بر عهده ادبیات نهاده شده بر پشت دارد. اما تصیح نسخه های خطی، حیات دوباره بخشیدن به میراث های معنوی است، یافتن گنج های مدفونی در گوشه و کنار این سرزمین که فقط اهل علم از ارزش های آن آگاهند لذا در صدد احیای آن بر می آیند تا میراث گذشتگان را به صورتی منقح و روان در اختیار اهل ادب قرار دهند.
یدی در بخشی دیگری از سخنان خود در دفاع از پایان نامه دکتری خود بیان کرد : آئین اسکندری اثر امیر خسرو دهلوی از جمله آثاری است که یک بار تصحیح شده است میر سید وف در تصحیح این اثر از ۳۰ نسخه بهره برده است اما عدم دقت وی در ضبط اختلاف نسخه ها سبب شده که نتوان نسخه چاپی وی را نمونه منزه از این اثر دانست.
اولین فارغ التحصیل دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ادامه داد: در این رساله مساعی پژوهشگر بر آن بود که ضمن رفع آن نواقص، قدمی در تهذیب متن بردارد لذا پس از بررسی قدمت، صحت و اصالت نسخه ها، نسخه الف را به عنوان نسخه اساس انتخاب نموده ام ولی در تصحیح متن ناگزیر شدم از روش تصحیح انتقادی بهره گیرم و در صورت اشتباه بودن ضبط نسخه الف، با توجه به قراین متنی و ویژگی های محتوایی، سبکی و نیز معنایی اثر، از ضبط نسخه های دیگر استفاده نمایم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار