دیابتی ها بخوانند
خبرگزاری پانا: یک متخصص غدد بزرگسالان دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: تزریق انسولین در بیماران دیابتی سرطان خون ایجاد نمی کند.
دکتر "حسین معین توکلی" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)_منطقه همدان، اظهار کرد: تزریق انسولین در بیماران دیابتی ضرورت داشته و هیچگاه نباید چیز دیگری را جایگزین انسولین کنند.
وی افزود: برخی بیماران دیابتی تصور می کنند تزریق انسولین به مرور زمان موجب بروز سرطان خون می شود در حالیکه این موضوع واقعیت نداشته و هنگام ایجاد هر گونه تردید و سوال بهتر است از متخصصان این حوزه سوال شود.
این متخصص غدد بزرگسالان خاطرنشان کرد: تزریق انسولین مانند نفس کشیدن برای بدن لازم بوده و عدم تزریق آن در بیماران دیابتی مشکلات و عوارض جدی به دنبال دارد بنابراین توصیه می کنم بیماران دیابتی هیچگاه به صحبتهای افراد غیر متخصص و عوام توجه نکرده و برای انجام هر کاری با پزشک خود مشورت کنند.
دکتر معین توکلی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ میلیون نفر در کل جهان مبتلا به دیابت هستند که پیش بینی می شود این رقم تا سال ۲۰۳۵ به بیش از ۶۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.
وی ادامه داد: در کشور ما بیش از ۸۰ درصد جمعیت بالغ را دیابتی ها تشکیل می دهند که نیمی از آنها از دیابت خود هنوز مطلع نیستند.
این متخصص با اشاره به اینکه بیشترین قشر افراد دیابتی در جامعه از نوع دو هستند، گفت: ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت از نوع دو هستند که شایع ترین علامت این نوع دیابت بی علامتی آن است.
وی به افزایش آمار مبتلایان به دیابت در جامعه اشاره کرد و گفت: دیابت هر سال سبب مرگ بیش از پنج میلیون نفر می شود و هر ۱۰ ثانیه در کل دنیا ۶ نر در اثر ابتلا به دیابت از دنیا می روند.
دکتر معین توکلی یادآور شد: بیشتر هزینه های دیابت صرف درمان عوارض دیابت می شود و عوارضی ماند مشکلات قلبی و عروقی، چشم، کلیه و پا می شود.
وی با اشاره به اینکه شایع ترین علت قطع پا بعد از تصادفات ناشی از دیابت است، تصریح کرد: با ترویج زندگی سالم می توان بیش از ۷۰ درصد موارد ابتلا به دیابت را پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: اگر به هر علت میزان قند خون به صورت مزمن بالا باشد دیابت یا مرض قند بروز کرده و اگر قند خون ناشتای فردی در دو نوبت مجزا مساوی یا بیشتر از ۱۲۶ میلی گرم بر دسی لیر باشد بیمار مبتلا به دیابت است.
دکتر معین توکلی یادآور شد: بدن انسان مانند ماشینی است که متشکل از واحدهای سلولی بوده و سلولها برای فعالیت خود نیاز به انرژی و سوخت دارد و این سوخت از قند تامین می شود.
وی گفت: جذب انسولین در برخی موارد در بدن کاهش می یابد و گاهی هرگز تولید نمی شود و به این ترتیب قند خون جذب نمی شود و بالا می رود.
وی آمار مبتلایان به دیابت را در کشور هفت تا ۱۰ درصد اعلام کرد و گفت: در بهترین سیستم بهداشت و درمان یک سوم جامعه از دیابت خود آگاهی نداشته و تحت درمان نیستند.
دکتر معین توکلی خاطرنشان کرد: ۹ درصد مرگها در سال ناشی از دیابت است و خانواده هایی که دیابت دارند ۲۵ درصد هزینه درآمد خود را باید برای درمان دیابت صرف کنند.
وی گفت: دیابت نوع دو دیابت غیر وابسته به انسولین بوده که در سنین بالای ۳۰ سال مبتلا به این نوع دیابت هستند و دیابت نوع یک دیابت وابسته به انسولین بوده کهپنج تا ۱۰ درصد جامعه بیماران دیابتی را تشکیل می دهند.
این متخصص گفت: خانمهایی که در هنگام زایمان نوزادانی بالای چهار کیلو گرم داشتند وافرادی که مبتلابه تخمدان پلی کیستیک هستند در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند.
دکتر معین توکلی تاکید کرد: تمامی افراد جامعه از سن ۴۵ سالگی به بعد باید هر چند مدت یک بار نسبت به دیابت غربالگری انجام دهند.
وی به علائم دیابت اشاره کرد و گفت: تشنگی زیاد، افزایش ادرار، احساس خستگی، عفونتهای مکرر مانند عفونتهای پوستی و ادراری، کم خونی، اشتهای بیش از معمول و عدم بهبود زخمها در مدت زمان معمول از علائم دیابت است که افراد در صورت مواجهه با این شرایط باید موضوع را پیگیری کنند.
وی به عوارض عدم کنترل بیماری دیابت اشاره و اضافه کرد: درگیری عروق خونی کوچک شامل عوارض چشمی، کلیوی و عصبی است و درگیری عروق خونی بزرگ شامل عوارض قلبی و عروقی که در نهایت سکته های مغزی و قلبی را به دنبال دارد که توصیه می شود افراد دیابتی بیماری خود را درمان و همیشه کنترل کنند.
دکتر معین توکلی به راه های پیشگیری از ابتلا به دیابت اشاره کرد و گفت: دیابت نوع یک راهی برای پیشگیری نداشته و افراد مبتلا به این نوع دیابت باید هرچه سریعتر درمان را آغاز کنند اما در مورد دیابت نوع دو می توان با رعایت رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی، حذف مصرف غذاهای آماده، پرهیز از استرس و کنترل آن، افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات و ترک سیگارجلوی بروز این نوع دیابت را گرفت.
ارسال دیدگاه