این غذاها برای بهبود سرماخوردگی مفید هستند
خبرگزاری پانا: سرماخوردگى یک عفونت دستگاه تنفسى فوقانى است، بیمارى شایع و نسبتاً بى ضرر، اما مطمئناً وقتى به آن مبتلا مى شوید چنین احساسى ندارید برخی غذاها برای کمک به بهبود سرماخوردگی مفید هستند.
در سرماخوردگی ممکن است آبریزش بینى، گلو درد و سرفه وجود داشته باشد یا اینکه آب ریزش از چشم، عطسه کردن و احتقان بینى آزاردهنده شما را کلافه کند. ممکن است همه این علائم با هم شما را آزار دهد . در واقع به علت آنکه بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف ممکن است سرماخوردگى ایجاد کنند، علائم سرماخوردگى بسیار متفاوت است .
متاسفانه هر فرد بزرگسالى احتمال دارد ۲ تا ۴ بار در سال به سرماخوردگى مبتلا شود . کودکان به خصوص در سنین پیش از مدرسه بین ۵ تا ۹ بار سالانه سرما مى خورند . سرماخوردگى به خصوص در کودکانى که به مهدکودک مى روند شایع است. اما خبر خوب این است که معمولاً سرماخوردگى در طول یک هفته بهبود پیدا مى کند، گرچه بعضى از سرماخوردگى ها تا دو هفته هم به طول مى انجامند . برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفهاش که مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند .
از جمله منابع اصلی طبیعی تامینکننده ویتامین ث که در درمان سرماخوردگی موثرند عبارت اند از : پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمهای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین ث به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند .
غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوب یکی از ویتامینهای گروه ب به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود .
سیر دارای آهن، روی و آلیسین است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود .
ماهی قباد، قزلآلا، ساردین و ماهیهای روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. همچنین تخم کتان، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه نیز از دیگر منابع خوب امگا ۳ هستند .
دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. این اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونتهای سرماخوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک میکنند .
جگر، انواع ماهی از جمله قزلآلا، قباد و شاه ماهی، کره و تخممرغ منابع ویتامین آ هستند. هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامینکننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل میشوند. عفونتهای مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخایر ویتامین آ مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع و مخلوط حاوی این غذاها، مواد کافی برای یک کودک در حال رشد را تامین میکند .
ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات مغزها، دانهها و غلات سبوسدار، تامین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد .
گوشت، شیر، غلات و حبوبات تامین کننده ویتامینهای بـ ۶ و پانتوتنیک اسید هستند که برای تامین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند .
غلات صبحانه (برشتوک)، نان و عصاره مخمر، تامین کننده اسیدفولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم
انواع صدف، گوشتهای قرمز بدون چربی و غلات سبوسدار حاوی روی هستند. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است.
تهیه و تنظمی از مریم حافظی
ارسال دیدگاه