رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل:
خشکسالی به استان اردبیل خسارت زده است
خبرگزاری پانا: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: خشکسالی در سالجاری بیش از 500 میلیارد تومان به استان اردبیل خسارت وارد کرده است.
به گزارش خبرگزاری پانا، عدیل سروی عصر دیروز در فرمانداری اردبیل اظهار کرد: بیش از ۱۱۵ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در جای جای استان اردبیل تلاششان بر این است تا با تولید محصولات متنوع که چهار درصد تولیدات کشور را شامل میشود، بتوانند در تأمین و پایداری امنیت غذایی مؤثر عمل کنند.
وی با بیان اینکه ۲۸ درصد درآمد ناخالص استان اردبیل از بخش کشاورزی و ۳۵ درصد اشتغال نیز به صورت مستقیم در این حوزه اتفاق افتاده است، تصریح کرد: اردبیل جزء ۱۰ استان برتر کشور در تولید محصولات متنوع زراعی، باغی و دامی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به تنوع محصولات باغی در سطح کشور بعد از تولید آمریکا و چین به عنوان جایگاه سوم این رویداد عظیم اشاره کرد و گفت: بزرگترین چالش ما در حال حاضر در بخش کشاورزی کمبود منابع آب بوده اما جالب اینجاست که ما در منطقه مغان به دلیل مصرف بیرویه آب اراضیمان زهدار شده در حالیکه در شهرهایی همچون مشگینشهر و جنوب این استان با کمبود آب و تشدید خشکسالی روبهرو هستیم.
سروی کاهش بارندگیها را یادآور شد و افزود: خشکسالی امسال ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف وارد کرده که ۱۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به حبوبات و دانههای روغنی، ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت وارده به عشایر و مابقی نیز مربوط به محصولات اساسی گندم و جو بوده است.
وی منابع آب موجود در این استان را ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: ما از این منابع آب بهینه استفاده نمیکنیم و همواره یکی از دغدغههای ما نیز بهرهبرداری مناسب با بازدهی مطلوب از این منابع آب است به طوریکه یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در سطح ملی با هدف توسعه آبیاری مدرن اختصاص یافته که برای آبیاری قطرهای به ازای هر هکتار بیش از ۵ میلیون تومان، تحت فشار ۴ میلیون تومان و کم فشار نیز ۳ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به متقاضیان پرداخت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به موقعیت استان اردبیل در بخش کشاورزی با رایزنیهای انجام شده قرار است بدون تعیین سقف خاص پرداخت تسهیلات به متقاضیان در این زمینه انجام شود که تاکنون برای یکهزار هکتار تشکیل پرونده انجام شده است.
سروی از فعال شدن طرحهای راکد در این زمینه به ویژه حوزه آب و خاک نظیر کانالگذاری مغان، قشلاق فتحعلی، اراضی رضیآباد و کمیآباد خبر داد و اضافه کرد: با پرداخت مطالبات پیمانکاران پروژهها در این زمینه فعال شده و ما در تلاش هستیم تا در فصل کاری بتوانیم با اجرایی شدن طرحهای توسعه بخش کشاورزی، افزایش تولید، برداشت محصول و منابع درآمدی حاصل از آن بتوانیم برای بیکاران منطقه فضای خوب اشتغال ایجاد کرده و جلوی مهاجرتها را بگیریم.
ارسال دیدگاه