معاون پرورشی عشایر یاسوج در گفت و گو با پانا :
یک چهارم جمعیت دانش آموزان کشور عشایر ند/ لزوم توجه خیرین به دانش آموزان عشایر
خبرگزاری پانا: معاون فرهنگی و پرورشی عشایر شهرستان یاسوج گفت: یک چهارم جمعیت دانش آموزان کشور را جمعیت عشایری تشکیل می دهند و این به معنای زندگی در قلمرو عشایری نیست بلکه آداب و فرهنگ عشیره و قبیله بر زندگی آنها حاکم است و این گروه از دانش آموزان به حمایت خیرین نیاز دارند.
سید علی موسوی در گفت و گو با خبرنگار پانا، فعالیت های پرورشی دانش آموزان عشایر را تشریح کرد و گفت: از منظر فعالیت های اردویی و دیگر برنامه های فرهنگی این دانش آموزان در محرومیت به سر می برند و مشکلات خاص خود را دارند و به راحتی نمی توان مانند دانش آموزان شهرهای دیگر آنها را در فعالیت های اردوگاهی شرکت داد.
وی به فقر فرهنگی و اقتصادی عشایر اشاره کرد و گفت: دانش آموزان عشایر مانند دیگر دانش آموزان امکان فعالیت فرهنگی از جمله حضور در اردو را ندارند و با توجه به این مهم که این اردو برای برگزاری اردوهای مناسب و آموزش برگزاری اردوهای دانش آموزی برای مربیان پرورشی برگزار شده است باید مسائل مربوط به دانش آموزان محروم را نیز در نظر گرفت.
معاون فرهنگی و پرورشی عشایر شهرستان یاسوج به امکان اندک حضور در اردو برای دانش آموزان عشایر پرداخت و افزود: احتمال حضور در اردو برای دانش آموزان عشایر بسیار ضعیف است و در مدارس عشایری حمایت چندانی از فعالیت های پرورشی و فرهنگی صورت نمی گیرد و هر گاه زمانی مقرر بوده است که در اردویی شرکت کنند سهمیه بسیار اندکی را به دانش آموزان عشایر اختصاص داده اند.
موسوی از کمی نقدینگی در میان خانواده دانش آموزان عشایر به عنوان عامل مهم در تأمین هزینه های دانش آموزی یاد کرد و گفت: علاوه بر این موضوع ظرفیت ها و بودجه های فرهنگی آموزش و پرورش در مناطق محروم نیز بر این مهم اثر منفی دارد و ما از خیرین می خواهیم تا به وضعیت آموزشی و فرهنگی دانش آموزان عشایر توجه کنند.
وی از انعکاس مسائل دانش آموزان عشایر به واسطه برپایی اردوی آموزشی مربیان پرورشی به مسئولین وزارت آموزش و پرورش خبر داد و افزود: این اردو فرصت مناسبی بود تا مسائل دانش آموزان عشایری به ویژه در بخش فرهنگ و امور پرورشی را به معاون وزیر آموزش و پرورش انعکاس دهیم.
معاون فرهنگی و پرورشی عشایر شهرستان یاسوج در بخشی از این مصاحبه عنوان کرد: یک چهارم دانش آموزان سراسر کشور از عشایر محسوب می شوند و عشایر تنها مربوط به این نمی شود که آنها در حال کوچ عشایری باشند و یا در دشت و صحرا زنگی کنند و چادر نشین باشند بلکه زندگی آنها در شکل و فرهنگ عشایر و به نحو عشیره ای و قبیله ای است و همان سنت ها و رسوم بر زندگی و تحصیل آنها حاکم است.
ارسال دیدگاه