دستیابی به انرژی ارزان تا یک دهه آینده امکانپذیر می شود
خبرگزاری پانا: دانشمندان از تولید ماده ارزان قیمتی خبر می دهند که می تواند جایگزین سیلیکون در تولید صفحه های خورشیدی شود.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، دانشمندان اعلام کردند که با حصول پیشرفت در تولید سلولهای خورشیدی و ارزانتر و ایمن تر شدن نسل بعدی صفحه های خورشیدی، روند تولید انرژی خورشیدی ظرف دهه آینده تسریع می شود.
به گفته این دانشمندان، این پیشرفت فنی که بر پایه استفاده از یک نمک خوراکی در تولید پنیر سویا صورت گرفته است، می تواند انقلابی در تولید صفحه های خورشیدی آینده به وجود آورد و به نسبت مدلهای کنونی که بر بام میلیون ها خانه در سراسر انگلیس مشاهده می شود، صفحه های ارزانتر و منعطف تری تولید کرد که استفاده از آنها نیز آسان تر است.
پژوهشگران بر این باورند که توانسته اند با افزودن کلراید منیزیم که نوعی نمک خوراکی موجود در آب دریاست، راهی برای غلبه بر یکی از جدی ترین محدودیتهای نسل بعدی صفحه های خورشیدی بیابند.
جان میجر از دانشگاه لیورپول که سرپرستی این تحقیق را بر عهده دارد، گفت: ما قاطعانه بر این باوریم که این تحول می تواند تغییر بزرگی در میزان هزینه های تولید و استفاده از این وسایل به وجود آورد.
هزینه استفاده از نیروی خورشیدی در نهایت هم اندازه استفاده از انرژی فسیلی خواهد شد، اما این تحول ما را سریع تر به آن نقطه می رساند.
حدود ٩٠ درصد از صفحه های خورشیدی که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرند، از سلول های فتوولتائیک ترکیب شده با نیمه هادی های سیلیکون که نور خورشیدی را مستقیم به برق تبدیل می کنند ساخته می شوند.
با این حال سیلیکون عملکرد مطلوبی در جذب نور خورشید ندارد و به همین دلیل است که در نسل بعدی سلولهای فتو ولتائیک روکش نازکی از کادمیوم تلوراید به کار می رود که نور خوشید را به خوبی به خود جذب می کند و ضخامت آن فقط حدود یک صدم ضخامت لایه سیلیکون خواهد بود.
ارسال دیدگاه