معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اعلام کرد:

نظر دولت افزایش قیمت خودرو نیست / یارانه نقدی افزایش نمی یابد

خبرگزاری پانا : معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور درباره افزایش قیمت خودرو گفت: نظر دولت در خصوص قیمت خودرو افزایش نیست و شورای رقابت نیز نماینده دولت نیست و این شورا براساس نظر دولت و خودروسازان درباره افزایش یا کاهش قیمت خودرو نظر می دهد .

کد مطلب: ۲۲۸۰۴۶
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا ، محمد باقر نوبخت در یک نشست خبری اظهار کرد: شورای رقابت با شنیدن نقطه نظرات دولت و خودروسازان درباره افزایش یا کاهش تصمیم گیری می کند و تصمیم های دولت نیز به معنای نظر اکثریت آراء در دولت است به همین دلیل ممکن است که وزیری با موضوعی مخالف یا موافق باشد اما این برآینده آراء است که منجر به تصمیم گیری در دولت می شود .
نوبخت با بیان اینکه شرکت های خودروسازی دولتی نیستند ، اظهار کرد: اعداد مورد نظر خودروسازان بیشتر بوده اما رقم کمتری برای افزایش مصوب شده است .
وی با بیان اینکه یارانه نقدی درسالجاری افزایش نخواهد داشت از انصراف 25 هزار نفر از دریافت یارانه نقدی در ماه گذشته خبرداد و افزود: از محل این انصراف یارانه به بخش بهداشت و درمان و تولید اختصاص خواهد یافت .

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور درباره برنامه های دولت برای ارائه سبد کالا، افزود: حمایت غذایی شامل کارمندان نمی شود و این حمایت ها تنها از قشر کم درآمد تحت پوشش نهادهای حمایتی صورت خواهد گرفت.

وی درباره استخدام های جدید در دولت نیز اظهار داشت: قانون مدیریت خدمات کشوری استخدام را ممنوع نکرده بلکه مشروط کرده و شرط آن هم این است که استخدام های جدید دو درصد کمتر از بکارگیری نیروی جدید باشد و اگر جز وظایف جدید استخدامی است حداقل باید 3 نفر خارج و دو نفر وارد شوند.

نوبخت افزود: بعلت ارزیابی این استخدام ها که متاسفانه بر مبنای قانون انجام نشد توقف داریم؛ برخی استخدام ها بر مبنای قانون نبود به همین جهت تاکید داریم تمام کسانی که با مجوز قانونی وارد شده اند و در استخدام شان توقفی ایجاد شده طبق قانون استخدام می شوند.

معاون برنامه ریزی، تدوین برنامه ششم و قوانین توسعه ای کشور را مصداق حرکت به سمت حماسه اقتصادی برشمرد و افزود: 41 هزار میلیارد تومان منابع سرمایه گذاری عمرانی، 90 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری های توسعه ای در شرکت های دولتی و 20 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را برای خروج اقتصاد از رکود در نظر گرفته شده است.

نوبخت از درآمد 48 هزار میلیارد تومانی از محل افزایش قیمت حامل های انرژی در سال گذشته خبر داد و گفت: 42.5 میلیارد تومان به صورت یارانه نقدی پرداخت و قرار شد 10 درصد این رقم معادل 4800 میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان برای تحول سلامت، 2400 میلیارد تومان برای حمایت یارانه های غیرنقدی و 2000 میلیارد تومان برای بیمه بیکاری و الباقی را به بخش تولید به عنوان کمک بپردازد. البته دولت اجازه داد تا 48 هزار میلیارد تومان افزایش قیمت داشته باشیم و منابع جدید کسب کنیم.

سخنگوی دولت درباره اقدامات انجام شده در دولت برای کاهش نرخ تورم گفت: پیش بینی می شود تورم در سال جاری کمتر از 25 درصد هم شود.

وی از تحقق 59 هزار میلیارد تومان درآمدهای حاصل از محل فروش درآمد نفت برای سال 92 خبر داد و گفت: این درحالی است که پیش بینی درآمدهای حاصل از این محل 61 هزار میلیارد تومان بود اما در حالت عملیاتی 59 هزار میلیارد تومان واریز صندوق شد.

نوبخت با بیان آنکه فروش یک میلیون بشکه نفت خام، 300 هزار بشکه گاز و میعانات گازی و معادل 130 تا 140 هزار بشکه برای پتروشیمی و قیمت هر بشکه نفت را 100 دلار برای سال جاری در نظر گرفتیم، افزود: عملکرد فروش حکایت از آن دارد که قیمت فروش هر بشکه نفت بالاتر از 100 دلار بوده است.

سخنگوی دولت از تلاش دولت برای کاهش حاشیه نرخ ارز در بازار آزاد با دولتی خبر داد و گفت: کاهش نرخ ارز در بازار آزاد از 3700 تومان به حدود 3228 تومان رسیده و امیدواریم بازار آزاد ارقام خود را به بازار دولتی نزدیک کند. پیش بینی ما این است اگر شرایطی در اقتصاد فراهم شود نرخ ارز از 2650 تومان هم کمتر شود.

وی درباره نوسانات بازار بورس گفت:بورس بعد از فرودها خود را بازسای کرد؛ امیدواریم با تلاش وزارت اقتصاد و سازمان بورس دوباره این بازار روند مناسبی را طی کند.

نوبخت در خصوص محاسبات نرخ بیکاری در ایران در قیاس با آمارهای جهانی و با بیان آنکه دو نوع آمار برای نرخ بیکاری ارائه خواهیم داد که شامل آمار فصلی و سرشماری است، تصریح کرد: قطعا با گرانفروشی برخورد و از مردم حمایت می کنیم؛ کنترل قیمت در حال انجام است و هیچ فرصتی را برای گرانفروشی به گروه خاصی نخواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه در سال 93 افزایش مجدد قیمت بنزین نخواهیم داشت، گفت: هر مسئول دولتی که گفته می خواهیم نیمه دوم امسال بنزین را گران کنیم حتما براساس نظر شخصی خود این مطلب را گفته، بعنوان سنخگوی دولت این مطلب را تکذیب می کنم.

معاون برنامه ریزی رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی مبنی بر آنکه سبد کالا دیگر قرار نیست در سال جاری و در فواصل منظم بین گروه های مختلف مردم توزیع شود؟ گفت: با ارائه تبصره بیست و یک در قانون بودجه یارانه های نقدی و غیرنقدی هم مشخص شد که برهمین اساس 42 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه نقدی و 2400 میلیارد تومان به صورت غیرنقدی به اقشار خاصی که ایجاب می کند، باید حمایت های دیگری در کنار حمایت نقدی از آنها صورت گیرد، اختصاص یابد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر آنکه آیا دولت راستی آزمایی ثبت نام کنندگان یارانه نقدی در فاز دوم را آغاز کرده است یا خیر و چه زمانی اصلاح در گروه های یارانه بگیر را انجام خواهد داد؟ افزود: راستی آزمایی از همان زمان ثبت نام آغاز شد به طوری که این اطلاعات را با پایگاه های اطلاعاتی مختلفی که داریم تطبیق می دهیم تا افراد متقاضی نیازمند را شناسایی کنیم و به محض تکمیل راستی آزمایی اطلاعات آن اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کاهش تورم به معنای ارزانی نیست بلکه به معنای کاهش رشد قیمت است، گفت: در خدمات درمانی عملکرد دولت منجر به ارزان شدن خدمات درمانی و بهداشتی مردم شد. در ماه های آینده علاوه بر ارزانی خدمات درمانی این تسهیلات برای بخش درمان و بهداشت توسعه می یابد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه 138 درصد سال 92 نسبت به 91 تحقق درآمد بودجه داشتیم، افزود: کل درآمد مالیاتی در قانون بودجه 49 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم نسبت به سال 91 حدود 125 درصد تحقق داشته است.

وی ضمن تأکید براهمیت اعتبارات عمرانی، گفت: این اعتبارات از جنس سرمایه گذاری است و در حد 21 هزار میلیارد تومان بود که این رقم با 2500 میلیارد تومان اوراق مشارکت بین طرح های عمرانی تقسیم شد و در نهایت 23 هزار و 500 میلیارد تومان به طرح های عمرانی اختصاص دادیم که به نسبت 13 هزار میلیارد تومان 91 می تواند در حد 128 درصد نسبت به پرداخت ها و اعتبارات طرح های عمرانی افزایش و 155 درصد عملکرد را نشان دهد.

وی با بیان اینکه طلب پیمانکاران را در سال 92 تسویه کردیم، افزود: بیش از 4 هزار و 810 میلیارد تومان به طرح های عمرانی دادیم، توجه دولت به رونق اقتصادی است زمانی که به این طرح ها بودجه ندهیم کارگاه ها غیرفعال شده و تولید ضعیف می شود.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، ادامه داد: در شورای هماهنگی پیمانکاران همه اظهار رضایت داشتند که توانستند با پول تزریق شده به کارکنان خود بودجه اختصاص دهند.

نوبخت با بیان اینکه سیاست ما در جهت خروج از رکود بسیار مثبت بود، تصریح کرد: ارزیابی ما از اصلاح قانون بودجه 92 نشان از اقدام مثبت و رضایت بخش دولت در این زمینه دارد.

به گفته سخنگوی دولت، کار معاونت برنامه ریزی فقط در خصوص اصلاح قانون نبود بلکه تهیه و تنظیم لایحه بودجه 93 را هم در دستور کار قرار داد و در وقت قانونی بعد از سال ها بودجه را به مجلس داد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با افزایش قیمت حامل های انرژی کل منابعی که در اختیار سازمان هدفمندی قرار گرفت 6200 میلیارد تومان بود، افزود: اما طی سه مرحله فروردین، اردیبهشت و خرداد و در شب بیست و دوم هر ماه ها در مجموع 10 هزار و 400 میلیارد تومان یارانه نقدی بین خانوارها توزیع کردیم که به معنای توزیع 3500 میلیارد تومان در هر ماه است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: اگر دولت تاکید به انصراف بیشتر مردم داشت بخاطر این بود که بتوانیم به مردم پول بیشتری برگردانیم نه کسری بودجه دولت را سپری کنیم، یارانه ها بخشی به صورت نقدی و بخشی به صورت خدمات درمانی و بخشی دیگر به صورت حمایت غذایی و تولید هدایت شد.

نوبخت ادامه داد: تهیه و تنظیم برنامه ششم یکی از کارهای مهمی است که در معاونت برنامه ریزی برای سال جاری آغاز شده چرا که سال آینده مهلت برنامه پنجم تمام می شود برای آنکه سر موقع به مجلس بدهیم ستاد برنامه شکل گرفت و نقشه راه لایحه برنامه ششم براساس کار کارشناسی ترسیم و برنامه های زمان بندی شان زیر آنها نوشته شده است.

وی با بیان آنکه برنامه ششم باید غیر از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، براساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تهیه شود، گفت: با بررسی مقام معظم رهبری و مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام این سیاست ها ابلاغ خواهد شد؛ در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم ایشان فرمودند تا شهریور ماه سیاست های کلی برنامه ششم را به شما خواهیم داد تا بتوانید کارهایتان را به موقع انجام دهید.

نوبخت از تهیه پیش نویس برنامه ششم در این معاونت خبر داد و گفت: 35 بسته سیاسی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد که 18 بسته سیاستی بعد از برنامه پنجم بوده و هیچ برنامه ای به آن نپرداخته است؛ بخشی از سیاست هایی که ما در حال تدوین آن هستیم شامل سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز می شود.

این عضو کابینه دولت یازدهم تولید نفت ما در حد 4 میلیون است که قابلیت افزایش تا 5 میلیون و 600 هزار بشکه را دارد، تصریح کرد: ما الان در شرایط تحریم هستیم و از تمام منابع برخوردار نیستیم اما امیدوار به رفع همه تحریم ها هستیم ضمن آنکه خود را برای شرایط غیرعادی نیز آماده کرده ایم.

وی با بیان آنکه در کنار بودجه سال 93 در معاونت برنامه ریزی، برنامه اداره کشور در شرایط بدبینانه را هم تهیه کرده ایم، افزود: همچنین در معاونت برنامه ریزی در حال تدوین طرحی برای تغییر تشکیلات معاونت برنامه ریزی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی هستیم که این دو معاونت بعد از تغییرات سازمان مدیریت و برنامه ریزی تشکیل شد و این در حالی است که معاونت توسعه در خصوص نیروی انسانی تصمیماتی را می گیرد که دارای بار مالی است.

نوبخت درباره ضرورت احیای سازمان مدیریت، تصریح کرد: احیای این سازمان نیازی به اجازه مجلس ندارد و شورای عالی اداری این مجوز را می دهد که سازمان ها را بتوان تغییر شکل داد اما چون مجلس در حال رسیدگی به این موضوع بود این امکان وجود داشت ناهماهنگی و بی احترامی به مجلس تلقی شود، بنابراین ما سکوت کردیم؛ رییس جمهور از حق قانونی خود استفاده کرده و اداره این دو معاونت را به بنده واگذار کردند.

وی درباره شائباتی مبنی براینکه آیا در آن صورت معاون برنامه ریزی جز چند شغله ها محسوب می شود یا خیر؟ ادامه داد: تصریح می کنم قانون اساسی صراحت دارد این دو شغل نیست بلکه امور برنامه و بودجه و امور استخدامی مرتبط به یک شغل است و در اختیارات رئیس جمهور است و می تواند آنرا به فرد دیگری واگذار کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار