مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی یزد:
چاقی شكمی؛ خطرناکترین نوع چاقی است
خبرگزاری پانا:دیرگروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی یزد با تاكید بر این كه برنامههای پیشگیری از چاقی باید در سنین کودکی و در زیر ۱۲ سالگی شروع شود گفت: :ممكن است افراد چاق یا دارای اضافه وزن برای کاهش وزن خود مشکلات زیادی داشته باشند اما این افراد باید به یاد داشته باشند که حتی کاهش مقدار کمی از وزن بدن به آنها در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی کمک خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل ازروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، یوسف نقیایی با بیان این كه دریافت انرژی بیش از حد نیاز موجب چاقی میشود گفت: افزایش وزن و چاقی یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است چرا كه افزایش وزن سبب افزایش کار قلب میشود، همچنین فشارخون بر اثر وزن اضافی بالا میرود و ممکن است میزان کلسترول بد و تریگلیسیرید نیز افزایش یابد.
وی با اشاره هبا این كه خطرناکترین نوع چاقی تجمع چربی در ناحیه شکم است خاطرنشان كرد: اندازه دور کمر بیش از ۱۰۲ سانتیمتردر آقایان و بیش از ۸۸ سانتیمتر در خانمها پرخطر محسوب میشود بنابریان باید اندازه دور کمر آقایان به کمتر از ۹۴ و در خانمها به کمتر از ۸۰ سانتیمتر رسانده شود.
این كارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: افرادی که چربی اضافی در بدن به خصوص در ناحیه شکمی دارند، برای ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی مستعدترند حتی اگر هیچ کدام از عوامل خطر دیگر در آنها وجود نداشته باشد.
نقیایی با بیان این كه کاهش وزن در افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند موجب کاهش کلسترول بد و همچنین کاهش فشار خون میشود متذكرشد: بهترین راه برای دستیابی به وزن دلخواه داشتن رژیم غذایی کامل و سالم است همچنین بهترین روش کاهش وزن کاهش دریافت مواد قندی و چربی میباشد.
وی در ادامه افزود: روغن ماهی، زیتون و مغزها ازمنابع خوب روغن هستند ولی نباید بیشتر از نیاز مصرف شوند چون باعث چاقی میشوند چرا كه مصرف بیش از حد هرگونه روغن میتواند باعث چاقی شود.
این كارشناس تغذیه با تاكید بر این كه برنامههای پیشگیری از چاقی باید در سنین کودکی و در زیر ۱۲ سالگی شروع شود گفت: ممكن است افراد چاق یا دارای اضافه وزن برای کاهش وزن خود مشکلات زیادی داشته باشند اما این افراد باید به یاد داشته باشند که حتی کاهش مقدار کمی از وزن بدن به آنها در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی کمک خواهد کرد به عبارت دیگر؛ حتی یک کاهش وزن متوسط (۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن)، میتواند به کاهش میزان خطرابتلا به بیماریهای قلبی کمک کند.
وی کاهش مصرف چربی و افزایش مصرف میوه جات، سبزیجات و حبوبات از مواردی عنوان كرد كه افراد می توانند از این طریق به كاهش وزن برسند و توصیه كردد: غذا به شیوه صحیحی جهت کاهش کلسترول، چربی اشباع، چربی ترانس، چربی کل و کالریها تهیه شود و تا حد امکان غذای کاملی دریافت شود.
مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی یزد با بیان این كه غذاهایی که دراغلب رستورانها ومراکز تهیه غذاهای سرپایی سرو میشوند داری چربی و کلسترول بسیار بالایی هستند افزود: غذا خوردن در بیرون از منزل به مفهوم از دست دادن کنترل بر روی برنامه غذایی نیست با تفکری منطقی و انتخابی درست، افراد می توانند رژیمی کم کلسترول و کم چربی را رعایت كنند.
ارسال دیدگاه