سردار مومنی اعلام کرد؛

4500 راننده در آستانه ضبط گواهینامه/ آغاز طرح تابستانه پلیس‌ از 21 خردادماه

خبرگزاری پانا: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با بیان اینکه طرح تابستانه سال جاری طی دو مرحله قبل و بعد از ماه رمضان اجرا می‌شود، گفت: مرحله اول اجرای این طرح از 21 خرداد تا 9 تیر و مرحله دوم آن از پنج مرداد تا پنج مهرماه با تمرکز بر تخلفات موتورسواران، عابران پیاده، نقاط پرتردد و پرحادثه اجرا می‌شود.

کد مطلب: ۲۲۴۲۶۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، سردار اسکند مومنی با اشاره به آخرین وضعیت شماره‌گذاری خودروها در سال جاری اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون 134 هزار دستگاه خودروی داخلی شماره‌گذاری شده که این رقم در مقایسه با سال گذشته 183 درصد افزایش نشان می‌دهد.

رئیس پلیس راهور تصریح کرد: از سوی دیگر در این مدت 9218 دستگاه خودروی خارجی نیز شماره گذاری شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 161 درصد افزایش یافته است.
سردار مومنی با اشاره به شماره‌گذاری حدود 97 هزار موتورسیکلت در سال جاری گفت: این میزان نسبت به سال گذشته 55 درصد افزایش یافته است این در حالی است که از ابتدای سال جاری تا کنون 257 هزار گواهینامه جدید صادر شده که این رقم 2.3 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.
وی در ادامه با اشاره به جزئیات طرح کاهش 40 درصدی سوانح و حوادث رانندگی تصریح کرد: ‌این طرح در حال نهایی شدن است و امیدواریم در سال جاری با اجرای آن شاهد یک جهش عمده در کاهش تلفات رانندگی باشیم.
رئیس پلیس راهور کشور درخصوص معاینه فنی نیز گفت: متاسفانه در حال حاضر هیچ ساختار یکپارچه‌ای برای معاینه فنی وجود ندارد. از سوی دیگر از سال 88 نیز پلیس از مراکز معاینه فنی خودروها حذف شده است و در مجموع باید بگوییم که در حال حاضر معاینه فنی تنها شکل صوری به خود گرفته این در حالی است که باید هر خودرویی که از معاینه فنی خارج می‌شود اطمینان پیدا کنیم که صلاحیت تردد دارد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به تجهیز جاده‌های پرتردد کشور به سیستم‌های هوشمند گفت: تجهیز 30 هزار کیلومتر از جاده‌های پرتردد کشور به سیستم‌های کنترلی هوشمند نهایی شده است و بر اساس تفاهم نامه سازمان راهداری و پلیس راهور در گام اول بهره برداری از دوربین‌ها و سیستم‌های موجود و در گام دوم توسعه سیستم‌های الکترونیکی در این مسیرها صورت می‌گیرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه مدلی از این سیستم‌ها در پل صدر پیاده‌سازی شده است، گفت: پیش بینی می‌کنیم با اجرای این بخش بتوانیم حدود 40 درصد سوانح و حوادث رانندگی را کاهش دهیم.
اجرای طرح نظارت مردمی خودروهای سنگین در تابستان امسال
وی با اشاره به طرح نظارت مردمی اتوبوس‌های بین شهری خاطرنشان کرد: ‌این طرح از اواخر سال گذشته با کمک سامانه پیامکی 110120 راه اندازی شده است که بر این اساس امکان نظارت مردم در تخلفات ناوگان اتوبوسرانی بین شهری فراهم شد و بدین ترتیب از اواخر سال گذشته تاکنون حدود 127 هزار پیامک به سامانه پلیس راهور ارسال شد که 80 درصد این پیام‌ها به تذکر و آموزش به رانندگان، 14 درصد اعمال قانون و شش درصد تشویق و تقدیر از رانندگان انجامید.
سردار مومنی تصریح کرد: طرح نظارت مردمی خودروهای سنگین مانند تریلی و کامیون در تابستان امسال اجرا می‌شود و بر این اساس شهروندان می‌توانند مراتب را از طریق سامانه پیامکی 110120 و طبق کدهای تعیین شده برای پلیس راهنمایی و رانندگی ارسال کنند. در این مدت 32 درصد کشته‌های اتوبوس‌ها و 18 درصد تصادفات آنها کاهش یافت.
کشته های تصادفات رانندگی
رئیس پلیس راهور در ادامه به کشته‌های تصادفات رانندگی اشاره کرد و گفت:‌در فروردین امسال کمترین کشته را طی 10 سال اخیر داشته‌ایم که بدین ترتیب باید بگوییم اگر هیچ تغییری در مولفه‌های دیگر رانندگی ایجادنکنیم تنها با همکاری مردم و دستگاه‌های ذیربط می‌توانیم 15 درصد کاهش کشته را داشته باشیم.
وی به آمار تصادفات و کشته‌های سال 92 اشاره کرد و گفت: 45 درصد تصادفات سال گذشته به دلیل برخورد دو وسیله نقلیه، 23 درصد برخورد وسیله نقلیه با عابر و 22 درصد واژگونی بوده است. این در حالی است که 55 درصد کشته‌های تصادفات در خودروها، 23 درصد عابران پیاده و 22 درصد موتورسواران بوده‌اند.
سردار مومنی با اشاره به اینکه بدین ترتیب باید گفت حدود 45 درصد کشته‌های تصادفات رانندگی مربوط به عابران پیاده و موتورسواران بوده است گفت: کلاه ایمنی، نقش تعیین کننده‌ای در کاهش کشته‌های موتورسواران دارد به شکلی که علت 70 درصد مرگ موتورسواران ضربه به سر است. از سوی دیگر عابران پیاده نیز باید اصل دیده شدن و استفاده از پل‌های عابر پیاده را در دستور کار خود قرار دهند.
آغاز طرح تابستانه امسال از 21 خردادماه
وی در ادامه با اشاره به طرح تابستانه امسال گفت: طرح تابستانه سال 92 طی دو مرحله قبل و بعد از ماه رمضان اجرا می‌شود. مرحله اول اجرای این طرح از 21 خرداد تا 9 تیر و مرحله دوم آن از پنج مرداد تا پنج مهرماه با تمرکز بر تخلفات موتورسواران، عابران پیاده، نقاط پرتردد و پرحادثه اجرا می‌شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی افزود: یکی از موارد مهم در طرح تابستانه کاهش سرعت مجاز در جاده‌های پرتردد، پر تصادف، حادثه خیز و محل تردد عابران پیاده است که بر این اساس تلاش خواهیم کرد تا حد مجاز سرعت را در این نقاط کاهش دهیم.
وی در خصوص آخرین وضعیت افزایش نرخ جرایم رانندگی گفت: بر اساس قانون هر سه سال یکبار نرخ جرایم رانندگی بر اساس نرخ تورم بانک مرکزی اصلاح می‌شود که بر این اساس اصلاحات لازم صورت گرفته و نرخ جدید جرایم به هیئت دولت برای تصویب ارجاع شده است که با تصویب دولت این نرخ‌ها از سال جاری اجرایی می‌شود.
سردار مومنی در ادامه به مهلت شش ماهه اجباری شدن نصب کپسول آتش‌نشانی در خودروها اشاره کرد و گفت: با امضای وزیر صنایع و رئیس سازمان استاندارد شش ماه دیگر به خودروسازان مهلت داده شد تا نسبت به نصب کپسول آتش نشانی در تولیدات خود اقدام کنند که این امر نه مشکل فناوری است و نه تغییری در ساختار خودروست لذا مشخص نیست به چه دلیلی چنین مهلت‌هایی به خودروسازان داده می‌شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به اینکه در سال 92 حدود 340 نفر بر اثر آتش سوزی خودروها کشته شدند، گفت: قطعا وجود کپسول آتش نشانی در خودروها می‌تواند از بسیاری از این حوادث پیشگیری کند.
وی با اشاره به اینکه نارسایی در ساختار امداد و نجات در جاده‌ها داریم و متولی آتش نشانی در جاده‌ها مشخص نیست گفت: در حال حاضر سازمان‌های آتش نشانی شهرها این تولی گری را بر عهده گرفتند اما قطعا به دلیل فاصله زیاد آنها با حوادث درون جاده‌ای نمی‌توانند پاسخگو باشند. لذا یکی از دلایل اجباری شدن موضوع کپسول آتش نشانی در خودروها نبود متولی مشخص در این خصوص در جاده‌های کشور است.
سردار مومنی تصریح کرد: پرسش اساسی این است که چرا این مهلت‌های پی در پی به خودروسازان داده می‌شود از سوی دیگر بهتر است مسئولان مربوطه قبل از تصویب هر مصوبه‌ای ابتدا آن را دقیقا بررسی کنند تا بعد مجبور نشوند به این راحتی مهلت مجدد بدهند.
4500 راننده در آستانه ضبط گواهینامه هستند
رئیس پلیس راهور در خصوص سهم تقصیر دستگاه‌ها در بروز تصادفات رانندگی گفت: از ابتدای اجرای قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی، تاکنون حدود 4000 مورد سهم تقصیر دستگاه‌های مختلف در بروز حوادث رانندگی به دستگاه قضایی ارجاع شد.
وی با اشاره به اینکه در آستانه فصل تابستان و آغاز سفرهای تابستانی باید بگوییم حدود 4500 راننده در آستانه ضبط گواهینامه هستند گفت: متاسفانه این رانندگان بیش از 25 امتیاز منفی در گواهینامه‌های رانندگی خود دارند که اگر یک تخلف حادثه ساز دیگر داشته باشند گواهینامه آنها ضبط و به مدت سه ماه از رانندگی محروم می‌شوند.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: متاسفانه استراحتگاه‌های بین راهی علیرغم وسعت کشور خصوصا در جاده‌های کویری بسیار کم است و باید وزارت راه در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد و مردم نیز تشویق شوند تا از این استراحتگاه‌ها در طول مسیر مسافرت خود استفاده کنند.
وی در خصوص آخرین وضعیت اتوبوس‌های اسکانیا گفت: متاسفانه در تعطیلات اخیر دو دستگاه اتوبوس اسکانیای دیگر دچار حریق شد که خوشبختانه با اقدام به موقع رانندگان آنها آسیبی به سرنشینان وارد نشد. شرکت اسکانیا بخشی از ایرادات را برطرف کرده که امیدواریم مابقی ایرادات نیز برطرف و با اعلام فراخوانی مشکلات اتوبو‌س‌های تولید شده نیز کاملا برطرف شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: به همه خودروسازان توصیه می‌کنیم به جای مقاومت در برابر ایرادات و اشکالات محصولات خودضمن فراخوان از مردم در این خصوص عذرخواهی کنند همان کاری که بسیاری از خودروسازان بزرگ خارجی طی چند ماه گذشته انجام دادند و بیش از یک میلیون دستگاه خودروی خود را برای رفع نقص فراخوان کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار