رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت خبر داد:
اعلام سن مرگ زودرس در ایران
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت از اتخاذ سه تصمیم سالم در سال 93 برای کاهش بار بیماریها در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا،دکتر بهزاد دماری روز چهارشنبه در تشریح برنامه های وزارت بهداشت در سال آینده ،افزود: اتخاذ رفتارهای مناسب برای تغییر عادات غذایی، تحرک کافی و همچنین ترک سیگار سه تصمیم سالم هستند که می توانند منجر به کاهش بیماری های غیر واگیر در کشور شوند.
وی با اعلام اینکه ۷۰درصد بار بیماری های کشور مربوط به بیماریهای غیرواگیر است افزود:۱۵۰هزار مرگ در سال که حدود ۶۰درصد مرگهای کشورمان را شامل می شود بر اثر بیماریهای غیر واگیر اتفاق می افتد.
دماری از سکته های قلبی و مغزی، سرطان ها، حوادث ترافیکی و غیره بعنوان عوامل مرگهای غیرطبیعی در کشور نام برد و گفت: ۷ و نیم میلیون نفر در کشور دیابت دارند و ۱۰میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا هستند، همچنین ۹میلیون نفر از جمعیت کشور را افراد چاق تشکیل می دهند که اگر افرادی که دارای اضافه وزن هستند به این تعداد اضافه کنیم چیزی حدود ۲۵میلیون نفر از جمعیت کشور مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.
وی از کمردرد بعنوان یکی از شایع ترین بیماری ها در کشور نام برد و گفت: ۷.۵درصد بار بیماری های کشور را کمردرد تشکیل می دهد.
وی با اعلام اینکه ۱۲درصد از مردم دچار نوع خفیف یا شدیدی از افسردگی هستند گفت: با این سه تصمیم سالم خیلی از بیماری ها کاهش یافته و از مرگ های زودرس جلوگیری می شود.
وی با اعلام اینکه سن مرگ زودرس در کشور ما زیر ۸۶سال محسوب می شود به برنامه وزارت بهداشت برای اجرایی شدن این سه تصمیم سالم اشاره و گفت: افراد ۵تا ۱۸سال باید یک ساعت فعالیت متوسط در روز داشته باشند که این فعالیتها همراه با ورزش و افزایش ۲۰درصدی ضربان قلب نسبت به شرایط عادی باشد.
دماری به افراد ۱۸تا ۶۴سال در کشور اشاره کرد و گفت: این افراد نیز باید در طول هفته ۱۵۰دقیقه فعالیت متوسط داشته باشند که معیار این فعالیت افزایش ضربان قلب به میزان ۲۰درصد است.
رئیس مرکز مدیریت بیمارییهای غیرواگیر وزارت بهداشت به وضعیت سالمندان کشور اشاره کرد و گفت: برای افراد سالمند که دچار مشکلات و بیماریهایی نباشند چنین برنامه ای درنظر گرفته شده است.
وی با اعلام اینکه هزینه سرطان در کشور سالانه بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است افزود: با این پول می توان برای ۵۵میلیون نفر از جمعیت کشور خدمات بهداشتی ارائه داد.
ارسال دیدگاه