ریسک ابتلا به سرطان حنجره در مردان ۴ برابر بیشتر از زنان است
خبرگزاری پانا: استعمال دخانیات یکی از اصلی ترین علل ابتلا به سرطان حنجره به شمار می رود و ریسک ابتلا به این بیماری در مردان ۴ برابر بیشتر از زنان است.
به گزارش خبرگزاری پانا، عضو مرکز تحقیقات درمان سرطانهای تو پر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان حنجره از شایعترین سرطانهای سر و گردن به شمار می رود و تشخیص هر چه سریعتر این بیماری در مراحل اولیه، باعث افزایش موفقیت درمان و كاهش عوارض آن می شود.
علی تقی زاده با اشاره به اینکه سیگار اصلی ترین علت ابتلا به این بیماری به شمار می رود به طوری که اغلب مبتلایان سابقه مصرف دخانیات را دارند، اظهار داشت: سیگار علاوه بر ایجاد سرطان حنجره می تواند مسبب سرطانهای ریه، دهان، لوزالمعده، مثانه و مری نیز شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سابقه ابتلا به دیگر سرطان های سرو گردن، تماس مداوم با غبار اسید سولفوریك، نیكل و آزبست و ابتلا به ریفلاکس معدی مری از دیگر علل افزایش ریسک سرطان حنجره به شمار می رود.
تقی زاده در خصوص علائم هشدار دهنده این بیماری اظهار داشت: خشونت صدا یا هر گونه تغییر در صدا، وجود توده در گردن، گلودرد یا احساس انسداد در گلو، سرفه ای كه بهبود نمی یابد، تنفس بدبو، درد گوش و كاهش وزن از جمله علائم این بیماری به شمار می رود اما برای تشخیص فرد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کند.
این متخصص رادیو تراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: معاینه بالینی تیرویید، گردن و غدد لنفاوی آن توسط پزشك، لارنگوسكوپی غیر مستقیم، لارنگوسكوپی مستقیم سی تی اسکن و نمونه برداری از جمله اقدامات تشخیصی و بررسی وسعت این بیماری به شمار می رود.
عضو مرکز تحقیقات درمان سرطانهای تو پر در خصوص درمان این بیماری اظهار داشت: جراحی و برداشت کامل و یا نیمه کامل حنجره، پرتو درمانی، شیمی درمانی و روشهای ترکیبی از جمله اقدامات درمانی این بیماری به شمار می رود.
تقی زاده خاطر نشان کرد: امروزه متخصصین سرطان در مواردی از سرطانهای حنجره می توانند با استفاده از تركیب پرتودرمانی و شیمی درمانی، حنجره بیمار را حفظ و باعث كاهش عوارض ناشی از برداشت حنجره و بهبود كیفیت زندگی این بیماران شوند.
ارسال دیدگاه