زرین غار توریستی نمی شود؟

خبرگزاری پانا: زرین غار، غاری که از دهه ۸۰ انتظار می رفت به عنوان جاذبه گردشگری مورد بهره برداری واقع شود گویا امکان توریستی شدن برای بهره برداری عموم را ندارد

کد مطلب: ۱۵۳۳۹۴
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس خبر پانا ، معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در رابطه با برنامه هایی که برای زرین غار وجود دارد گفت: کمپ هایی برای استفاده مردم در زرین رود احداث شده است اما فعلا برنامه خاصی برای این غار وجود ندارد .

ابوالفضل اجلی خاطرنشان کرد: تشکلی غیردولتی برای معرفی مسیرهای طبیعت گردی در استان زنجان تشکیل شده است که غارنوردان حرفه ای نیز عضو آن هستند و می توانند در معرفی این جاذبه طبیعی موثر واقع شوند .

وی با بیان اینکه جاذبه های طبیعی را باید دسته بندی کرد افزود: همه جاذبه های طبیعی نباید در دسترس عموم قرار بگیرند چرا که آسیب هایی که گردشگران به این آثار وارد می کنند غیر قابل جبران است .

معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: غار زرین رود نیز می تواند جاذبه گردشگری ورزشی و طبیعی برای استفاده غار نوردان باشد .

کارشناس ثبت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز گفت: سال ۸۶ شناسایی اولیه و مطالعات اولیه اکتشاف غار با انعقاد قراردادی با گروه غارنوردی انجام شد پس از آن احداث کمپ های گردشگری عملیاتی گردید اما اکنون برنامه ای برای اکتشاف و گردشگری این غار وجود ندارد .

ابوالفضل عالی یادآور شد: طبق گزارش غارنوردان دسترسی به غار زرین رود برای عموم مردم امکان پذیر نیست و فقط غارنوردان امکان بازدید از این غار را دارند .

به گزارش ایرنا غار آهکی زرین غار، یکی از زیباترین غارهای کشف شده استان زنجان است که در ضلع غربی جاده ترانزیت زنجان - همدان و در ۳۵ کیلومتری شهرستان خدابنده مشرف به روستای زرین رود بین روستاهای داش بلاغ و آق بلاق و در طول محور غارهای علیصدر و کتله خور قرار گرفته است، این غار در اسفند سال ۱۳۸۴ بعد از زلزله منطقه فوق توسط مردم روستا شناسایی و به کارشناسان منطقه گزارش گردید .

هیات کوه نوردی به سرپرستی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اولین گروهی بودند که در اردیبهشت سال ۱۳۸۵ از غار بازدید و بررسی های اولیه را انجام دادند .

براساس اطلاعات هیات کوه نوردی این غار دارای یک ورودی بوده که ارتفاع این ورودی ۱۸۵۰ متر از سطح دریا می باشد اما ارتفاع درونی آن در نقاط مختلف متفاوت است برخی از قسمت ها تنگ و تاریک می شود که باید به حالت سینه خیز از آن عبور کرد .

قسمت های ورودی این غار کاملاً خشک است که بعد از رسیدن به قسمت های پایین تر با چشمه هایی مواجه می شویم که این چشمه ها رابط بین طبقه فوقانی و تحتانی غار هستند، آبی بسیار سرد و قابل شرب با عمق های متفاوت یک تا ۴۰ متر در آن وجود دارد، هوا در داخل غار جریان دارد و با طی مسافت طولانی تنفس مشکل نمی شود .

این غار دارای چندین طبقه است که دو طبقه آن شناسایی شده و دارای تونل های فرعی و استالاکتیتها و استالاگمیتها و ستونهای بسیار درگذرگاههای اصلی و قندیلهای مخروطی آویزان از سقفها می باشد که بر اثر داشتن ناخالصی رنگهای متنوعی به خود گرفته اند و آنهایی که ترکیباتی به همراه نداشته اند به صورت بلورهای شیشه ای بسیار شفاف خوشه ای و درختی دیده می شوند .

از جمله ویژگیهای بارز و اساسی این غار که با غارهای مشابه در منطقه آن را متمایز می سازد این است که غار زرین غار خشکی و آبی است و دریاچه های متعدد در دالانهای آن وجود دارد .

دیگر اینکه قندیل های غار زرین غار زنده و در حال رشد هستندو این خود عاملی است در جهت زیباتر شدن غار چرا که خالص بودن آهک موجب شفافیت و عبور نور از قندیل می طبق نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان قدمت این غار هنوزمشخص نیست و در صورت بهره برداری از این غار می توان آن را به یکی از جاذبه های توریستی و گردشگری استان زنجان برای غارنوردان تبدیل کرد .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار