عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با پانا:

گران‌فروشی جای تورم را گرفته است/برخی تجار به مردم رحم نمی‌کنند

خبرگزاری پانا: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه اقتصاد ایران بیشتر از تورم اسیر گران فروشی است، گفت: برخی واردکنندگان با استفاده از ارز ۱۲۲۶ تومانی کالا را وارد می کنند اما با نرخ ۳ هزار تومانی به مردم می فروشند و هیچ رحمی به مردم نمی کنند.

کد مطلب: ۱۴۷۹۶
لینک کوتاه کپی شد

محمد حسن نژاد در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا در پاسخ به این سوال که چرا قیمت ارز در بازار آزاد کاهش نمی یابد، اظهار داشت: از نظر علمی و عملی باید کاهش قیمت را در بازار باید مشاهده می کردیم اما مشکل اصلی اینجاست که بازار دیگر به آمارهای و برنامه های مسوولین اعتماد ندارد.

وی ادامه داد: سناریوهای دولت برای مردم تکراری شده است و از آنجایی که بانک مرکزی به بسیاری از وعده های خود در ۲ سال گذشته عمل نکرده است، مردم دیگر نمی توانند به این وعده ها اعتماد کرده و بازار را ترک کنند.

به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ، تنها استمرار دولت و بانک مرکزی در تصمیم خود برای مدیریت بازار ارز است که می تواند اعتماد مردم را بار دیگر جلب کند به همین دلیل لازم است تا بانک مرکزی عرضه های خود را در اتاق مبادلات به طور مستمر و بدون حاشیه ادامه دهد.

حسن نژاد با اشاره به اینکه سیستم نظارت بر اقتصاد کشور بسیار ضعیف است تاکید کرد: قیمت دلار کمتر از ۴۵ روز است که بالای ۲ هزار و۲۰۰ تومان رقته است اما تمام کالاهای وارداتی با نرخ ۳ هزار تومان اکنون محاسبه می شود.

وی ادامه داد: برای ثبت سفارش و واردات ۲ تا ۶ ماه طول می کشد تا کالا وارد کشور شود یعنی این کالاهایی که در کشور توزیع می شود با دلار کمتر از ۲ هزار و ۲۰۰ تومان وارد کشور شده اما متاسفانه واردکننده ها به سود واقعی واردات خود قانع نیستند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تورم فزاینده در ماه های آتی گریز ناپذیر است اما آنچه اکنون جامعه ما به آن دچار شده است گران فروشی است که توسط واردکننده ها به بازار تحمیل می شود.

حسن نژاد در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش ثبت سفار ش در کشور آیا در ماه های آتی شاهد کمبود کالا در بازار خواهیم بود، گفت: کمبود کالاهای اساسی خیر، زیرا به میزان لازم ثبت سفارش در این حوزه وجود دارد اما کمبود کالاهای غیر اساسی ممکن است بوجود بیاید، البته نه به این دلیل که واردات انجام نمی شود بلکه به دلیل عدم عرضه واردنندگان در بازار شاهد این روند قیمتی در کشور خواهیم بود.

وی ادامه داد: کمبود کالا در بازار را کسانی رقم می زنند که دلار خود را در بانکهای خارجی احتکار می کنند و سپس دلار یک هزار و ۲۲۶ تومانی از دولت دریافت کرده، کالا وارد می کنند اما کالا را با نرخ دلار ۳ هزار تومانی به مردم می فروشند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار