وزیر نفت خبر داد:

بومی‌سازی ۲۰۰ محصول راهبردی و دانش‌بنیان در حوزه پتروشیمی و نفت در 2 سال گذشته

مشهد (پانا) - وزیر نفت طی بازدید از نمایشگاه روایت پیشرفت و دستاوردهای دولت مردمی سیزدهم از بومی‌سازی ۲۰۰ محصول راهبردی و دانش‌بنیان در حوزه پتروشیمی و نفت در 2 سال گذشته خبر داد .

کد مطلب: ۱۴۴۷۳۴۶
لینک کوتاه کپی شد
بومی‌سازی ۲۰۰ محصول راهبردی و دانش‌بنیان در حوزه پتروشیمی و نفت در 2 سال گذشته

جواد اوجی در حاشیه بازدید از دومین رویداد روایت پیشرفت که با هدف بیان دستاورد‌های دولت مردمی سیزدهم در محل مجموعه نمایشگاه‌های دائمی آستان قدس رضوی آغاز به کار کرده است از بومی‌سازی ۲۰۰ محصول راهبردی و دانش‎بنیان در حوزه پتروشیمی و نفت در 2 سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: این خیلی برای اقشار مختلف مردم و به‌خصوص جوانان مایه امیدواری است که بدانند کشور در عرصه‌های مختلف خودکفاست. همین که همه بدانند تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه نفت و گاز از ۱۵۰ شرکت به ۶۵۰ شرکت در دو سال گذشته افزایش یافته و این مسیر با جدیت استمرار دارد.

وی افزود: تا پیش از انقلاب اسلامی، صنعت نفت و گاز ایران یکی از وابسته‌ترین صنایع کشور بود و آمریکایی‌ها امان نمی‌دادند حتی فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی نفت در پالایشگاه‌های داخل کشور مشغول شوند. سقف تولید از میادین پرفشار و اولیه نیز حتی به ۵ میلیون مترمکعب در روز هم نمی‌رسید و همه این‌هایی که به تولید و صادرات نفت دوران پهلوی می‌پردازند، جریان سازی رسانه‌ای از موضوعی است که حتی حقیقت تاریخی ندارد.

تولید گاز، یک میلیارد مترمکعب در روز

وزیر نفت خاطرنشان کرد: امروزه تولید گاز از یک میلیارد متر مکعب در روز فراتر رفته و ۷۰ مرکز پالایش و پتروشیمی، قلب تپنده این صنعت محسوب می‌شوند. سالانه ۱۴ میلیارد دلار از محل صادرات محصولات پتروشیمی، ارز ثبت‎شده در سامانه نیما وجود دارد و تولید نفت امروز کشور نیز از روزانه ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه فراتر رفته است.

وی ادامه داد: حقیقت این است که در هیچ کجای این فرآیند پیچیده نیز مستشاران صنعتی و علمی غیرایرانی حضور ندارند. دانش فنی، ساخت و بهره برداری از این میادین امروزه به طور کامل بومی سازی شده و مهندسانی از همین آب و خاک، کار‌های فنی آن را جلو می‌برند. در یک قلم فقط ببینید در عسلویه بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که واقعاً رقم زیادی است و انسان احساس غرور می‌کند که بداند سهم تولید ما از همسایه قطری هم فراتر رفته است.

رشد حدود پنج برابری صادرات نفت و گاز

اوجی با اشاره به پیشرفت‌های حوزه فناوری و صادرات دانش مهندسی نفت تصریح کرد: در این دولت، اتفاقات بسیار خوبی در حوزه صادرات خدمات فنی مهندسی رخ داده و امروزه در برخی کشور‌های عالم همچون ونزوئلا، مهندسان ایرانی حاضر هستند و دانش خود را به اشتراک می‌گذارند. فقط برای یکی از پالایشگاه‌های ونزوئلا، بیش از سه میلیون قطعه در داخل کشور تولید و صادر شد که سرجمع تولید نفت از این پالایشگاه را از ۵ هزار بشکه به ۱۱۰ هزار بشکه در روز رسانده است.

وی تأکید کرد: در ابتدای دولت سیزدهم، چالش ناترازی گاز به طور جدی وجود داشت در زمستان ۱۳۹۹ اگر به یاد داشته باشید، برای نخستین بار علاوه بر تابستان‌ها شاهد خاموشی‌های شهری بودیم. صادرات نفت و گاز و میعانات نیز به حدود ۷ میلیارد دلار محدود بود و این درحالی است که فقط در ۱۰ ماه اول سال ۱۴۰۲، فروش این اقلام و محصولات به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

آغاز ساخت همزمان هشت میدان گازی جدید

وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ۵۰ میلیون متر مکعب بر تولید نفت و گاز کشور افزوده شده است، گفت: در روز‌های پیش رو، عملیات عمرانی هشت میدان نفتی و گازی با سرمایه گذاری داخلی و خارجی به ارزش ۱۴ میلیارد دلار آغاز خواهد شد که میدان نفتی آزادگان به عنوان نخستین میدان مشترک ما با برادران عراقی از این میان است.

وی بیان کرد: در همین دولت فقط ۴۰ هزار روستا از نعمت گاز برخوردار شده اند که این حتی در روسیه هم به عنوان بزرگترین دارنده منابع گازی بی نظیر است. به طور کلی، امروزه ۹۸ درصد خانوار شهری و ۸۷ درصد خانوار روستایی از این نعمت برخوردار هستند و سرجمع طول شبکه توزیع گاز در کشور از ۴۰ هزار کیلومتر فراتر رفته که این طول بیشتر از خط استواست و یعنی لوله‌های گاز در ایران می‌توانند یکبار به دور کره زمین بچرخند.

در انتهای مراسم بازدید وزیر نفت از دومین نمایشگاه دستاورد‌های صنعت نفت و گاز کشور در مشهد، از تألیف «تجربه‎نگاری گذر از زمستان ۱۴۰۱» رونمایی شد.

دانش‌آموز خبرنگار:محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار