در هشتمین جشنواره ملی اسباببازی صورت گرفت؛
توصیههای مهم وزیر آموزشوپرورش به کانون پرورش فکری برای حمایت از فعالان عرصه اسباببازی
تاسیس سازمان توتک از افتخارات دولت سیزدهم است/ کودکستانها امروز از نظامی علمی، دانش پایه و مردمی برخوردار هستند
تهران (پانا) - رضامراد صحرایی امشب پس از اقامه نماز مغرب و عشا در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از نمایشگاه هشتمین جشنواره ملی اسباببازی بازدید کرد و دقایقی را با دانشآموزان و والدین آنها و همچنین غرفهداران به گفتوگو پرداخت و جویای کیفیت محصولات و قیمت وسایل عرضه شده در این نمایشگاه شد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه به همراه شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش در مراسم اختتامیه این جشنواره شرکت کرد. رضامراد صحرایی در این مراسم اظهار کرد: خوشحالم که در این رویداد اثربخش فرهنگی شرکت میکنم.
وی ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این رویداد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اضافه کرد: اسباببازی تنها ابزار ما برای مقابله با هجومی است که از طریق فضای مجازی وارد زندگی ما شده است. با وجود همه پیشرفتها، کودکان کماکان دوست دارند در خاک و ماسه بازی کنند و با دستهای خود محیط را تغییر بدهند و بسازند.
صحرایی با تاکید بر اینکه اسباببازی یکی از فناوریهای نرم و هویتساز به شمار میرود، گفت: آنچه که در نمایشگاه دیدیم، نمادی از خلاقیت و نبوغ ایرانی است. کمتر از یک دهه پیش پیدا کردن اسباببازی خوب در بازار، کار سختی بود، اما امروز این جشنواره فقط گوشهای از توانمندی تولیدکنندگان ایرانی برای ساخت هویت این کشور است. اگر ما محصول قابل عرضه خوب داشته باشیم بچهها در محیطهایی که ما طراحی میکنیم حتما حضور پیدا خواهند کرد.
وی با بیان اینکه استفاده از اسباببازی در همه نظامهای آموزشی مورد تاکید است، گفت: حرکت شتابان ما به سمت فضای دیجیتال، ما را از اینها بینیاز نمیکند. پژوهشهای فراوان نشان دادند که فضای مجازی و آموزش غیرحضوری منجر به یادگیری عمیق نمیشود بلکه یادگیری سطحی را در پی خواهد داشت. پژوهشهای متواتر نشان دادهاند که خواندن کاغذی، یادگیری عمیق را در پی دارد.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: بچههای ما اگر وقت بیشتری را با اسباببازی واقعی بگذرانند تا فضای مجازی و بازیهای درون فضای مجازی، آنها در سن اصلی یادگیری، یادگیری اصلی را تجربه خواهند کرد. اگر سه سال اول ابتدایی را خوب یاد بگیرند تا آخر از آن لذت خواهند برد. مطالعات، همه گواه این است که خلق و خوی بچههایی که اسباب بازی خوب دارند بسیار متفاوت است با کسانی که اسباببازی ندارند یا اسباببازی فضای مجازی دارند.
صحرایی با بیان اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجه ویژهای به همه این ظرفیتها داشته و دارد، گفت: هویت به عنوان یکی از ارکان این سند از سوی همین ائتلافها شکل میگیرد. ائتلاف شما تولیدکنندگان و ما مسئولان تعلیم و تربیت، باعث اعتلای فرهنگ و هویت کشور میشود. نمایش هویت ایرانی به کودکان این سرزمین با اسباببازی باید در نتیجه برگزاری این همایش، محقق شود.
وی ضمن قدردانی از تولیدکنندگان که هویت ایرانی کودکان را با اسباببازی ایرانی حفظ کردند، گفت: کودکان در ۳ سال اول دوره ابتدایی خوب خواندن را یاد میگیرند و در ادامه میخوانند تا یاد بگیرند در نتیجه اگر یادگیری در ۳ سال اول با اسباببازی صورت گیرد، یک یادگیری ماندگار تا پایان عمر رقم خواهد خورد. چیزی که کودکان در کودکی میآموزند ماندگاری آن به اندازه تمام عمر آنهاست. اگر کودکان در سنین پایین با قهرمانان در قالب اسباببازیها آشنا شوند در آینده نیز با آن الگو رشد خواهند کرد. آموزش و پرورش که آیینه آینده کشور است امروز از طرف همین کارها باید شناخته شود و پیام اینگونه جشنوارهها این است که «چشم فروبسته گر باز کنی، در تو بود هرچه تمنا کنی». ما همه چیز داریم، کشوری که در هیچ ساحتی کمبود ندارد و این همایش نشان داد که میشود در مبنای عناصر هویتساز ملی برای تربیت کودکان، برای آمادهشدنشان جهت ساختن کشور کوشید و کمک کرد.
تاسیس سازمان توتک از افتخارات دولت سیزدهم است
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از کارهایی که آموزش و پرورش انجام داده، ابتکار تاسیس سازمان تعلیم و تربیت کودک است و این از افتخارات این دولت است. امروز مخاطبان این نظام فقط ۱۶ و نیم میلیون نفر نیستند، بلکه ۸ میلیون کودک نیز ذیل این سازمان مخاطب ما هستند و این سازمان در خدمت اعتلای فرهنگی این سرزمین قرار گرفته است.
کودکستانها امروز نظامی دارند علمی، دانش پایه و مردمی
صحرایی با بیان اینکه بین سن و پیشرفت و توسعه رابطه بسیار وسیعی وجود دارد. گفت: کشورهای توسعه یافته ۸۰ درصد از بودجه عمومی آموزشی را صرف دوره دانشآموزی میکنند و در همان دوره دانشآموزی نیز بخش زیادی از بودجه را صرف کودکان و مدارس ابتدایی میکنند. کودکستانها امروز نظامی پیدا کردهاند کاملا علمی و دانش پایه و کاملا مردمی و مردم پایه اداره میشوند. اینکه مردم رابطه مستقیمی با دولت درباره کودکستانها برقرار کنند و خود آنها هم کودکستانها را مدیریت کنند موضوع بسیار مهمی است.
توصیههای وزیر آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش در پایان ضمن تشکر مجدد از همه دستاندرکاران برگزاری این جشنواره، توصیههایی به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای حمایت از این صنعت داشت و گفت: توصیه اول من این است که این نمایشگاه را به سراسر ایران ببرید، این نمایشگاه را در مراکز استانها و شهرستانها برگزار کنید تا همه مردم به این اسباببازیها دسترسی داشته باشند. فضایی ایجاد کنید که ایدههای خلاق بتوانند مورد حمایت قرار گیرند. امیدوارم جشنواره نهم همزمان باشد با نخستین جشنواره بینالمللی اسباببازی؛ نه اینکه خارجیها بیایند، شما بروید به همه کشورهایی که خواهان این اسباببازیها هستند و مرکز امور بینالملل باید زمینه برگزاری این نمایشگاه در تمام کشورها باید فراهم کند.
ضرورت ساخت اسباببازی برای کودکان با نیازهای ویژه
صحرایی در ادامه گفت: مطلب دیگر توجه به نیازهای کودکانی است که ما به آنها کودکان با نیازهای ویژه میگوییم. باید فصلی باز شود برای ساختن اسباببازی برای کودکانی که نیاز ویژه دارند. کانون باید سیاست تولیگری خود را ادامه دهد. با وجود آنکه کانون ممتاز و پیشتاز است اما در حوزه اسباببازی باید از دیگران حمایت کنند. همچنین در طرح ۲۰ هزار کتابخانه کلاسی که در مناطق محروم در حال ساخت است، ساختن یک قفسه اسباببازی برای کودکان ممکن است اتفاق بسیار خوبی برای کسانی باشد که به اسباببازی دسترسی ندارند. همچنین دانشبنیانهای حوزه آموزش و پرورش باید برای تولید اسباببازی تربیتی کمک کنند.
اسباببازی تاثیر قابل توجهی بر پرورش مهارتهای کودکان دارد/ صنعت اسباببازی موجب رونق اقتصادی خواهد شد
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در ابتدای این مراسم اظهار کرد: امروز اینجا جمع شدهایم که برترینهای صنعت اسباببازی را مورد تقدیر قرار دهیم. در این جشنواره توانستیم فرصتی را فراهم کنیم تا دانشآموزان مهارتهای زندگی را تمرین کنند. این جشنواره در مسیری قرار گرفته است که همه فعالان این عرصه را با خود همراه کرده است.
حامد علامتی گفت: اسباببازی تاثیر قابل توجهی بر پرورش مهارتهای کودکان دارند، در بهبود خلاقیت و در تقویت مهارتهای یادگیری کودکان نقش دارند. این صنعت هم از جنبه تدوین قوانین تسهیلگر تا جذب سرمایهگذاری باید مورد توجه قرار گیرد. این صنعت موجب رونق اقتصادی خواهد شد و قطعا فضای فرهنگی کشور تاثیر زیادی را از این رونق اقتصادی خواهد گرفت.
کیفیت اسباببازی ایرانی بسیار بالا رفته است
آیدین مهدیزاده، رییس دبیرخانه شورای عالی نظارت بر اسباببازیها نیز در ابتدای این مراسم اظهار کرد: ۵۷۳ پرونده در یک سال گذشته در این شورا وجود داشت و ۱۸۳ اثر وارد مرحله داوری شده و امروز در این اختتامیه ماحصل این داوری مشاهده خواهد شد.
وی گفت: کیفیت اسباببازیهای ایرانی بسیار بالا رفته و واقعا انتخاب اثر برتر بسیار سخت شده است. در هفت دوره قبلی جشنواره، این مرحله را به عنوان رقابت میشناختیم اما امسال این جشنواره به رفاقتی برای تولید باکیفیت ایرانی تبدیل شده است.
مهدیزاده اضافه کرد: اسباببازی اسباب بازی نیست، امروز کسانی با سرمایههای چند ده میلیاردی وارد این حوزه میشوند.
خوشحالیم که اسباب مناسبی را در اختیار معلمان قرار میدهیم تا معلمان برای پرورش دانشآموزان از آنها استفاده کنند
احسان منشی، دبیر انجمن تولیدکنندگان اسباببازی نیز در بخشی از این برنامه اظهار کرد: تولیدکنندگان صنعت اسباببازی ایران اسباب پرورش را تهیه میکنند. خیلی خوشحالیم که اسباب مناسبی را در اختیار معلمان قرار میدهیم تا معلمان برای پرورش دانشآموزان از آنها استفاده کنند. همچنین امیدواریم برگزاری این رویدادها باعث رونق بیشتر تولید اسباببازی از سوی تولیدکنندگان شود.
محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای شناختی نیز در این مراسم اختتامیه گفت: شیوع گستردهای از اختلالت یادگیری را در دانشآموزان کشور شاهد هستیم و جا دارد از انواع اسباببازی برای رفع این اختلالات استفاده شود. باید از صنعت برای ارتقای یادگیری کودکان استفاده شود. دیری نخواهید پایید که نظام آموزش و پرورش تحت تاثیر علوم جدید از جمله هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت و جا دارد از الان برای ورود این حجم از فناوریهای جدید به نظام آموزشی برنامهریزی شود.
وی گفت: ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی معتقد است که اسباببازی بسیار میتوانند موثر واقع شوند. ما به طور جدی و بدون تردید در آینده شاهد نفوذ علوم شناختی و همچنین هوش مصنوعی در نظام آموزشی خواهیم بود و ستاد آماده است تا همکاری مناسبی را در این حوزه با وزارت آموزش و پرورش رقم بزند.
در پایان این مراسم از مهدی معینی، بنیانگذار کانون سرگرمی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تقدیر شد. همچنین از سوی وزیر آموزش و پرورش برترین اسباببازیها در پنج حوزه مورد تقدیر قرار گرفتند.
۱. حوزه شناختی - فکری،
بازی افسانه شرق شگفتانگیز و بینهایت از شرکت توسعه صنعت چینش/ بازی سه سیر سرشیر تولید شرکت آرمان نگار فردا/ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای تولید جورچین آهو و پرندهها و دایره شناسایی
۲. حسی و حرکتی
مکعبهای رنگی از شرکت با فرزندان/ محصولات مامانی پری از مجموعه مامانی پری/ بازی ماسه بازی جادویی از شرکت عالی نشان پارسیان
۳. آموزشی - مهارتی
هیچ اثری حائز رتبه اول نشد/ محصولات رباتیک صنعت کارن/ محصولات شرکت رایمون دانش نولان
۴. شبیهسازی زندگی واقعی
هیچ اثری حائز رتبه اول نشد/ مجموعه عروسکهای انگشتی شعر و بازی نمایشی از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان/ شرکت نوآفرینان هنر پلاستیک
۵. سازه و جورچین
مجموعه محصولا نقش و خیال/ چینو از شرکت باز باران با ترانه/ مگامگ از مجموعه پلی مگنت
همچنین در پایان این مراسم از تعداد زیادی از تولیدکنندگان برای تولید آثار مناسب تقدیر شد.
ارسال دیدگاه