آیت الله رئیسی در بیست و ششمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور:
تریبونهای نماز جمعه همواره مطالبه عدالت و رفع فساد را با دقت و حساسیت دنبال کردهاند
امام جمعه پناه مردم و شخصیتی موثر در تنویر افکار عمومی، امیدآفرینی و رفع گرههای ذهنی جامعه است
تهران (پانا) - رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تریبونهای نماز جمعه همواره به دنبال اجرای عدالت، مبارزه با فساد، تبعیض و فقر بوده و این مطالبهگری را با دقت و حساسیت دنبال کردهاند، گفت این نقشآفرینی ائمه جمعه برای مردم و مسئولین جامعه نعمتی الهی است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در «بیست و ششمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور» ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی (ع)، نماز جمعه را دارای جایگاهی اثرگذار و برخوردار از کارکردهای متنوع در حوزههای مختلف عبادی، معنوی، مقاومت، ایستادگی، سیاست و تبیین مسائل سیاسی و اجتماعی دانست که به حق از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی قرارگاه سیاسی، عبادی، مقاومت، فرهنگی و اجتماعی توصیف شده است.
رئیس جمهوری امام جمعه را پناه مردم و شخصیتی موثر در تنویر افکار عمومی، امیدآفرینی و رفع گرههای ذهنی جامعه دانست و گفت: ائمه جمعه گرههای ذهنی را که یا از روی غفلت و یا از روی دشمنی در جامعه ایجاد شده رفع میکنند و از سوی دیگر ستادهای نماز جمعه یکی از مهمترین جایگاههای نیروسازی برای نظام و دستگاهها هستند و در عرصههای مختلف از دوران دفاع مقدس و پس از آن همواره به تعلیم و تعدیل بودهاند.
رئیسی با اشاره به اینکه تریبونهای نماز جمعه همواره به دنبال اجرای عدالت، مبارزه با فساد، تبعیض و فقر بوده و این مطالبهگری را با دقت و حساسیت دنبال کردهاند، افزود: این نقشآفرینی ائمه جمعه برای مردم و مسئولین جامعه نعمتی الهی است؛ برای مسئولین از بابت اینکه یک جایگاه امین ناظر آنهاست و برای مردم نیز از این بابت که میبینند جایگاهی هست که آنها را میبیند و سخنشان را میشنود و با امانت و اخلاص و بر مدار عدالت به دنبال اصلاح واقعی در عرصههای مختلف است.
وی ائمه جمعه را از جمله مصلحان واقعی و دلسوز جامعه و نظام که مسائل را مجدانه و مجاهدانه دنبال میکنند، توصیف و تصریح کرد: علما و ائمه جمعه و جماعت در طول تاریخ هزینههای گزافی برای اصلاح جامعه، علمافزایی، تربیت نفوس مسعده و اجرای عدالت پرداختهاند و از جمله در دوران دفاع مقدس بیشترین شهید در میان اصناف مختلف متعلق به علما است.
رئیسی با بیان اینکه ائمه جمعه کسانی هستند که همواره مقابل نفاق، کژیها و بیعدالتیها ایستاده و حاضر به عقبنشینی و تسلیم نشدهاند، اظهار داشت: علما و ائمه جمعه و روحانیت پیشتازان و الگوی جامعه هستند و هرگز نباید اجازه دهیم این الگوها به حاشیه رانده شوند.
رئیس دولت با تاکید بر اینکه امروز سلوک رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیان و عمل برای بنده و شما حجت است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری چه در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه در دوران پس از انقلاب اسلامی و در همراهی با امام راحل و پس از آن به عنوان جانشین بنیانگذار جمهوری اسلامی، در فکر و اندیشه و عمل یک الگو بوده و هستند.
رئیسی جایگاه ائمه جمعه را در تبیین دستاوردهای نظام و نیز بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان سندی پرمغز، جایگاهی رفیع و موثر دانست، گفت: گاهاً به ما گفته میشود که گفتمان دولت مردمی چیست؟ بنده در جواب گفتهام که گفتمان این دولت گفتمان امام و رهبری و سند آن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
وی افزود: آنچه برخی دولتها تحت عنوان یک یا دو کلمه به عنوان گفتمان خود معرفی کردهاند، در واقع شعار آن دولتها بوده چرا که گفتمان امری است که باید نهادینه شده باشد. لذا گفتمان این دولت همان گفتمان امام و رهبری است و بنده و اعضای دولت به عنوان سربازان نظام به دنبال اجرایی و عملیاتی کردن آن هستیم.
رئیسی اظهار کرد: گفتمان امام و رهبری در عرصههای مختلف رهنمودهای اجرایی دارد که برای مردم نیز قابل فهم است و با آن ارتباط برقرار کردهاند. وقتی امام و رهبری در عرصههای مختلف فرهنگی، سیاسی، سیاست خارجی مسائل را تبیین کردهاند و مردم نیز با گفتمان آنها در این زمینهها ارتباط گرفتهاند، دیگر طرح شعار یا عناوین مشابه به عنوان گفتمان چه معنایی دارد!
وی با اشاره به اینکه امروز خون شهدا و حضور مردم در عرصههای مختلف تحت رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و نیز پیشرفتهای علمی و فناوری برای کشور تولید اقتدار کرده است، خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که از این قدرت صیانت کرده و در مرحله بعد ضمن تلاش برای ارتقا، از آن برای رفع مشکلات، گشودن گرهها و افزایش رفاه اجتماعی بهره بگیریم.
رئیس جمهوری اضافه کرد: به عنوان دولت تلاش خواهیم کرد که از قدرتی که برای کشور خلق شده برای رفع مشکلات، هموار کردن مسیر و افزایش امید جامعه نهایت بهره را ببریم. کشور ظرفیتهای زیادی دارد و باور داریم که اگر این ظرفیتها را خوب بشناسیم و از آنها به شکل صحیح استفاده کنیم میتوانیم دغدغههای مردم را برطرف کنیم.
وی گفت: دشمن در جایگاه دشمنی خود نمیخواهد مشکلات حل شود و به دنبال القای یأس و ناامیدی در جامعه است، اما ما در دولت به دنبال این هستیم که بگوییم ملت ایران به عنوان ملتی با اراده به صحنه آمده تا بر سرنوشت خود کاملا مسلط باشد و مقتدرانه کشور را به پیش ببرد و القائات دشمن را باطل کند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع ائمه جمعه سراسر کشور ضمن مروری کوتاه بر کارنامه عملکرد دولت مردمی به برخی اقدامات انجام شده در طی ۲.۵ سال گذشته از جمله «کنترل و مهار موفق بیماری کرونا»، «رفع کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی با ایجاد منابع جدید درآمدی برای کشور»، «کنترل و مهار رشد نقدینگی و کاهش آن از ۴۲ درصد به ۲۷ درصد»، «تعیین تکلیف بانکهای ناتراز»، «اجرای نظام تعرفهگذاری پرستاران و رتبهبندی معلمان پس از یک دهه معطلی»، «نهضت تکمیل پروژههای نیمه تمام و بازگرداندن ۶ هزار و ۵۰۰ کارگاه و کارخانه راکد به چرخه تولید»، «کنترل و کاهش ناترازیها در بخش انرژی با افزایش ظرفیت تولید»، «حل مشکل تنش آبی ۳ هزار و ۵۰۰ روستا و برنامهریزی برای تأمین یک میلیارد مکعبی آب شرب»، «رشد اقتصادی ۴.۲ درصدی»، «رشد چشمگیر تجارت نفتی»، «تلاش برای جبران کمبودها در بخش مسکن با ساخت یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی جدید»، «افزایش ۱۰ درصدی تختهای بیمارستانی»، «توسعه بیمه سلامت»، «زهکشی ۱۲۲ هزار هکتاری اراضی کشاورزی و افزایش ۲۲ درصدی تولید محصولات کشاورزی» اشاره کرد.
رئیسی در ادامه به راهبرد دشمن برای ناامیدسازی مردم با بزرگنمایی نقاط ضعف و کوچکنمایی نقاط قوت اشاره کرد و با تأکید بر اهمیت نقش علما و ائمه جمع در روشنگری و تنویر افکار عمومی جامعه، اظهار داشت: بدون تردید امروز راهبرد ضروری کشور ایجاد امید در دل مردم است و تلاش برای ایجاد ناامیدی با هر انگیزهای گناهی نابخشودنی و حرکت در مسیر خواست دشمنان ملت ایران است.
رئیس جمهور در ادامه تحولخواهی، فسادستیزی و دغدغهمندی نسبت به اجرای عدالت را از جمله معیارهای اصلی دولت برای انتخاب مدیران در سراسر کشور عنوان کرد و گفت: قطعاً اگر معلوم شود مدیری فاقد این ویژگیهاست و انگیزه لازم برای گرهگشایی از مشکلات مردم را ندارد، کنار گذاشته خواهد شد.
رئیسی مبارزه با فساد را از جمله اصول محوری دولت عنوان کرد و با بیان اینکه در معدود موارد از فساد که در این دوره رخ داده، خود دولت کشفکننده، افشاکننده و پیگیریکننده آن بوده است، افزود: یقین بدانید در این دولت فساد تحمل نخواهد شد و به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد فساد در هیچ جایگاهی لانه کند.
وی در ادامه عدم دخالت ائمه جمعه کشور در انتصابات را قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: به رغم اینکه گاهی فشارهای گوناگون از سوی برخی موجب خستگی مدیران دولت میشود، اما تا به امروز حتی در یک مورد ائمه جمعه در انتصابات دخالتی نداشتهاند، گر چه خواسته دولت همواره اخذ دیدگاهها، نظرات و پیشنهادات ائمه جمعه بوده است.
«تأکید بر لزوم توجه به مساجد سراسر کشور»، «التزام دولت به اجرای قانون عفاف و حجاب»، «اهتمام دولت به تمرکززدایی با افزایش اختیارات استانداران»، «توجه به اقتصاد استانها با تنفیذ حق مالکانه معادن و عایدی اجرای قانون مولدسازی به استانها»، «اهتمام ویژه به تکمیل تعهد دولتهای قبل به مردم در پروژههای مسکن مهر»، «تأکید بر ارتباط مستمر دولتمردان با مردم و همچنین استمرار سفرهای استانی برای رفع مشکلات نقاط مختلف کشور» از دیگر محورهای مهم سخنان رئیس جمهور ناظر به اظهارات چند تن از ائمه جمعه کشور بود.
رئیسی در پایان بر ضرورت حفظ هویت فرهنگی کشور در عصر گسترش ارتباطات و اطلاعات تأکید کرد و گفت: یکی از مسائل اثرگذار در کاهش جرم پایبندی به مسائل دینی و توجه به هویت فرهنگی است که نقش ائمه جمعه سراسر کشور و دولتمردان در حفظ و ارتقای این سرمایه و میراث بزرگ کشور حائز اهمیت است.
پیش از سخنان رئیس جمهور حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی حسینی همدانی امام جمعه کرج، حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی امام جمعه سنندج، حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی امام جمعه کرمان و حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری امام جمعه موقت تهران و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به بیان نظرات و دیدگاههای مشترک خود در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند.
همچنین با حضور آیت الله رئیسی سامانه جامع مساجد کشور، مشتمل بر اطلاعات کمی و کیفی مساجد رونمایی شد.
ارسال دیدگاه