وزیر کشور: استانداران ‌به شکوفایی استعدادها توجه ویژه کنند

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی: رویکرد صنفی به نخبگان، نادرست است

تهران (پانا) - وزیر کشور با تاکید بر اینکه گروه‌های مختلف اجتماعی پژواک سیاسی مستقل خود را در جامعه دارند، گفت جامعه نخبگان تاکنون صدای مستقل خود را در میدان سیاست نیافته است و با رفع این مسئله می‌تواند به یک گروه مرجع در جامعه تبدیل و در نقش موتور محرک اجتماعی ظاهر شود.

کد مطلب: ۱۴۳۹۲۸۷
لینک کوتاه کپی شد
وزیر کشور: استانداران ‌به شکوفایی استعدادها توجه ویژه کنند

‌به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی این مطلب را روز دوشنبه در نخستین همایش ملی گفتگوی نخبگان که با هدف ایجاد خیز علمی و مسئله محوری در مدیریت‌های کلان کشور تشکیل شد، مطرح کرد.

وی با تاکید بر ظرفیت نخبگان کشور در ارائه راه‌حل مسائل اظهار کرد باید بپذیریم که مشاوره با گروه‌های نخبگانی یک راه خروج از دیوان‌سالاری دست و پاگیر دولتی است. این رویکرد که دولت بدون مشورت با گروه های مختلف ، همه مشکلات را حل کند؛ نه امکان پذیر، نه مطلوب و نه مطابق تکالیف و وظایف دولت است.

وی افزود نخستین ویژگی که در مواجهه با گروه‌های اندیشه ورز به ذهن متبادر می‌شود رویکرد حل مساله در این گروه‌هاست که مسئولان اجرایی را در حل موضوعات و مشکلات یاری می‌رسانند. این ویژگی که در ادامه سنت حسنه شورا است، می‌تواند برخی موانع را که توسط دیوان‌سالاری دولتی در حل مسائل وجود دارد، برطرف سازد.

وزیر کشور ادامه داد: گروه‌های اندیشه ورز در کشف وجوه نخبگی افراد در مقاطع مختلف می توانند سهم قابل توجه و موثری را داشته باشند. چرا که کشف و پرورش استعدادها از جمله مواردی است که در سالیان گذشته مورد غفلت‌هایی قرار گرفته است.

وحیدی با تاکید بر تنوع بخشی به حوزه‌های فعالیت نخبگان تاکید کرد سطوح مسایل استانی تا بخش و روستاها و به شکل تخصصی باید به کانون‌های اندیشه‌ورزی مجهز باشند. مرحله بعدی پس از تاسیس کانون‌ها، ایجاد شبکه بوسیله آنهاست.

وزیر کشور، مهاجرت نخبگان را یکی از موضوعات اجتماعی برشمرد و اظهار کرد یکی از بهترین راه‌حل‌ها در مواجهه با مسئله یاد شده این است که نخبگان احساس کنند در یک جریان دائمی قرار دارند، دارای یک هویت مستقل هستند و دانش آن‌ها به کار گرفته می‌شود.

وحیدی با یادآوری محتوای پیشرفت از منظر انقلاب اسلامی و تفاوت‌های آن با باورهای غربی تاکید کرد بی‌تردید احیا و استمرار ظرفیت‌های کشور، جریان رشد تمدنی را مطابق نظر رهبر معظم انقلاب، متحول خواهد کرد. در این جریان گروه‌های اندیشه‌ورزی زمینه حرکت را مهیا و هموار می‌سازند.

وی مساله اصلی و واقعی را رشد کشور عنوان کرد و با اشاره به نقشی که نخبگان و هیات‌های اندیشه ورز می توانند در این عرصه داشته باشند از استانداران خواست به شکوفایی استعدادها توجه ویژه ای داشته باشند.

در پایان این مراسم از تنی چند از استانداران برتر و روسای بنیادهای نخبگان استانی در راستای حمایت آنان در شکل گیری هیات های اندیشه ورز تقدیر شد.

رویکرد صنفی به نخبگان، نادرست است

در بخش دیگر این جلسه روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مشخصات نخبگی اظهار کرد: در رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان، این صفت تنها شامل دانشگاهیان نیست و هر فردی که در تخصص خود دارای استعداد بارز، تلاش و پشتکار فراوان و قصد تاثیر مثبت بر کشور را داشته باشد نخبه محسوب می شود.

وی اتخاذ رویکرد صنفی به نخبگان را نادرست دانست و تاکید کرد بنیاد نخبگان یک نهاد صنفی نیست و در تلاش است تا خدمت نخبگان به کشور را هموار سازد.

حمیدرضا طهوری مشاور وزیر کشور در امور فناوری، سخنران دیگر این همایش بود که با ارائه گزارشی از چگونگی تشکیل بیش از 160 هیئت اندیشه ورزی در سراسر کشور، دانشگاهیان، کارآفرینان، شرکت های دانش بنیان و در نهایت نخبگان را از گروه هایی دانست که به شکل ویژه مورد توجه دولت سیزدهم بوده است.

علاوه بر سخنرانان یاد شده سید احمد عبودتیان دستیار رییس جمهور در امر مردمی سازی دولت، سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و برخی استانداران کشور نیز نقطه نظرات خود را ارائه کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار