در دیدار رستم امامعلی با قالیباف صورت گرفت:

تأکید روسای مجالس ایران و تاجیکستان بر افزایش سطح روابط فرهنگی و اقتصادی

تهران (پانا) - در دیدار رستم امامعلی با محمدباقر قالیباف رؤسای مجالس ایران و تاجیکستان به افزایش سطح روابط فرهنگی و اقتصادی و مبارزه جدی با توسعه تروریسم و قاچاق سلاح و مواد مخدر در منطقه تأکید کردند.

کد مطلب: ۱۴۳۹۲۶۲
لینک کوتاه کپی شد
تأکید روسای مجالس ایران و تاجیکستان بر افزایش سطح روابط فرهنگی و اقتصادی

رستم امامعلی رئیس مجلس ملی تاجیکستان که در رأس هیأتی بلندپایه پارلمانی وارد تهران شده و به بهارستان آمده بود صبح امروز(دوشنبه، ۱۸دی ماه ۱۴۰۲) با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

قالیباف در این دیدار با اشاره به اهمیت ارتباط میان پارلمان کشورهای آسیایی در سطوح بین‌المللی، اظهار داشت: همکاری‌های دوجانبه ایران و تاجیکستان در هر کدام از مراکز تصمیم‌گیری برای اثرگذاری در مسائل سیاست خارجی، توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی اهمیت داشته که نیازمند ارتباط قوی دو پارلمان، گروه‌های دوستی و پارلمانی و همچنین تشکیل کمیسیون مشترک است تا بتواند هماهنگی‌های لازم میان پارلمان‌ها را برقرار کند.

قالیباف با بیان اینکه دو ملت ایران و تاجیکستان ریشه‌های تاریخی دارند، گفت: از این رو توسعه تجارت با اولویت بخش خصوصی و روابط دوجانبه میان دولت‌ها و شرکت‌ها باید توسعه یابد که البته تقویت موضوع ویزا و امکانات حمل و نقل زمینی و هوایی را نیز می‌طلبد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه توسعه روابط تجاری از جمله الزامات توسعه روابط دو کشور است اظهار کرد: نیازمند سرمایه‌گذاری‌های متقابل به ویژه در حوزه ترانزیت جاده‌ای و ریلی با کشورهایی هستیم که در این مسیر قرار دارند تا بتوانیم با تسهیل روابط تجاری به توسعه اقتصادی مطلوب برسیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه ریشه وقوع حادثه تروریستی کرمان را نتیجه فعالیت داعش در افغانستان دانست که به دنبال ایجاد ناامنی در کشورهای همسایه افغانستان هستند اظهار کرد: پدید آورندگان و توسعه دهندگان داعش در منطقه مشخص است همانطور که مشخص است چگونه با سازماندهی این گروهک تروریستی در منطقه مقابله شد و در شرایط کنونی قطعاً نیازمند همکاری‌های گسترده برای مقابله با تروریسم و قاچاق اسلحه و مواد مخدر در افغانستان هستیم.

قالیباف در ادامه تأکید کرد: حکومت فعلی افغانستان باید به این باور برسد که بدون مشارکت همه گروه‌ها، قبایل و جریانات سیاسی این کشور نمی‌توانند یک دولت پایدار را شکل دهند؛ این مهم‌ترین موضوعی است که کشورهای منطقه به ویژه کشورهای همسایه افغانستان باید به آن توجه داشته باشند.

رستم امامعلی نیز در ابتدای سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران، این سفر را نخستین سفر رسمی خود به کشورمان عنوان کرد و گفت: در ابتدا اقدام تروریستی اخیر در کرمان را محکوم کرده و با بازماندگان این حادثه عمیقانه ابراز همدردی می‌کنم و برای آنها صبر جمیل خواستارم.

وی همچنین بیان اینکه روابط دیپلماتیک میان دو کشور باید تقویت شود، عنوان کرد: رشد مناسبات و همکاری‌ها با تهران در اولویت سیاست خارجی ما قرار داشته و با همفکری مشترکی که با یکدیگر داریم دورنمای خوبی را پیش روی دو کشور متصور هستیم.

رستم امامعلی نقش پارلمان‌ها در مناسبات میان دو کشور را بسیار کلیدی دانست و افزود: مجلس ملی تاجیکستان به گسترش روابط با مجلس شورای اسلامی ایران توجه ویژه داشته و اطمینان کامل داریم که این سفر به روند گسترش مناسبات جانی تازه خواهد بخشید.

رئیس مجلس ملی تاجیکستان سطح روابط تاجکیستان و ایران را در سطح خوبی توصیف کرد و گفت: در طول ۳۲ سال روابط دیپلماتیک میان دو کشور، تفاهمنامه‌ها و توافقنامه‌هایی به امضا رسیده که افق همکاری‌های دوجانبه را تنظیم می‌کند و در این راستا فعالیت مؤثری به ویژه بین دو دولت در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و علمی وجود دارد.

این مقام بلندپایه تاجیک در ادامه ضمن ابراز امیدواری از گسترش همکاری‌های دو کشور خواستار توسعه همکاری‌ها در حوزه نفت و گاز با ایران شد و گفت: همچنین حوزه ترانزیت و حمل و نقل از دیگر موضوعاتی است که تاجیکستان بر توسعه روابط در خصوص آن تأکید دارد.

رستم امامعلی با اشاره به مسائلی در حوزه افغانستان گفت: وضعیت این کشور به عنوان همسایه دو کشور نگران کننده است. این وضعیت برای طبقه‌های گوناگون جامعه از جمله زنان و کودکان تبعات منفی خواهد داشت. تاجیکستان معتقد است با حضور همه گروه های سیاسی و قومی کشور، باید حکومتی چندجانبه در افغانستان مستقر شود.

وی تأکید کرد: لازم است در ارتباط دائمی باشیم و تبادل افکار و اطلاعات منظم میان دستگاه‌های مربوطه برای مقابله با تروریسم و قاچاق صورت دهیم.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت، محمدجواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی، موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون حقوقی، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی و جلیل رحیمی جهان آبادی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان نیز در این دیدار حضور داشتند.

لازم به ذکر است رئیس مجلس ملی جمهوری تاجیکستان عصر امروز با حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار