گفتوگوی پانا با رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزشوپرورش درباره تعطیلات مدارس؛
دستورالعمل تعطیلی مدارس بر اثر آلودگی هوا بازنگری میشود؟
شفافسازی رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش نسبت به خبر «کاهش تعطیلات تابستانه مدارس»
تهران (پانا) - رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درباره انتشار خبری از زبان وی مبنی بر کاهش تعطیلات تابستانه، خبر مذکور را تکذیب و در این زمینه شفافسازی کرد.
علی محبی در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «حرفهایی مثل کم کردن تعطیلات تابستانه را از قول بنده مطرح کرده و تیترهایی زده بودند در حالی که اینطور نبود و وقتی به آن خبرنگار بزرگوار گفتم که «کجای حرف من چنین چیزی گفته شده؟» ایشان گفتند که «من استنتاج کردم.»
وی با بیان اینکه همین استنتاج خبرنگار از عرایض بنده، مسائل زیادی را رقم زد، خاطرنشان کرد: «تیتری زده بودند با عنوان «ساماندهی تعطیلات تابستانه» در حالی که اصلا چنین چیزی نبود. خبرگزاریهای رسمی و غیررسمی دیگر نیز تیترهای جدیدی از روی آن خبر زده بودند. برای مثال؛ «خداحافظی با تعطیلات تابستانه» ، «تعطیلات تابستانه ۲ ماهه میشود»، «سال تحصیلی از اول شهریور شروع میشود» و... در حالی که اصلا چنین چیزی وجود نداشت و بنده چنین حرفی نزده بودم.»
محبی گفت: «خبرنگاری سوال کرد که «آیا ممکن است که تعطیلاتی برای آلودگی هوا، سرمای هوا و... در نظر گرفته شود؟» و در ادامه نیز پرسید «آیا تعطیلات رسمی کشورهای دیگر کمتر از ایران است؟» که بنده هم جواب دادم خیر؛ چنین قضاوتی نمیشود کرد که تعطیلات ما بیشتر از کشورهای دیگر است. در کشورهای دیگر هم تعطیلات دارند اما نوع تعطیلاتشان هدفمند و متفاوت با ما است.»
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش اظهار کرد: «واقعاً اگر بشود آلودگی هوا را پیشبینی کرد که دقیقا در چه بازه زمانی از فصل پاییز و زمستان رخ میدهد، شاید بتوان راهکاری پیدا کرد اما در کشور هنوز به این مدل نرسیدهایم که دقیق بدانیم ظرف مدت زمانی قابل پیشبینی و مشخصی، آلودگی هوا خواهد بود و متاسفانه علاج قطعی هم فعلا برای رفع آلودگی وجود ندارد و آموزش و پرورش باید خودش را با این شرایط منطبق کند.»
وی با بیان اینکه یکی از راهها این است که ببینیم کشورهای دیگر در این زمینه چه تجربهای دارند، خاطرنشان کرد: «بعد از مسائل مربوط به غیرحضوری شدن مدارس در پی آلودگی هوا یک کار پژوهشی انجام دادیم و تعطیلات ناشی از آلودگی هوا در دنیا را رصد کردیم و نتایج آن نیز به مقام عالی وزارت ارائه شد.»
محبی افزود: «امیدواریم همین کار پژوهشی، منشا بازنگری در دستورالعمل تعطیلی مدارس بر اثر آلودگی هوا شود که این موضوع در هیات دولت بررسی میشود. در آنجا استدلال کردهایم که ما کشوری هستیم که به نسبت کشورهای دیگر در این زمینه خیلی زود تصمیم میگیریم و اولین جایی که تعطیل میکنیم مدرسه است. این اشتباه است در حالی که آلودگیهای به مراتب بالاتر از تهران و شهرهای مختلف ایران در خیلی از کشورها پیش میآید و مدارس را تعطیل نمیکنند و استدلال هم این است که در شهری که آلوده است چه در منزل و چه در کلاس درس به یک میزان آلودگی وجود دارد، راهکار بینالمللی این است که باید شرایطی در مدرسه ایجاد کرد که در ایام آلودگی هوا دانشآموزان در فضای باز فعالیت نداشته باشند.»
ارسال دیدگاه