موسوی در گفتوگو با پانا:
نظام مالیاتی جدید ناظر به دستگاههایی است که تاکنون فرار مالیاتی داشتهاند
برای کارگران و کارمندان هیچ گونه مالیات جدیدی در نظر گرفته نشده است
تهران (پانا) - سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان بر دفاع از تولید و تولیدکننده اصرار و تاکید دارند، گفت نظام مالیاتی جدید ناظر به دستگاههایی است که تاکنون گریز مالیاتی داشتهاند و یقیناً مشکلی برای تولیدکنندگان پیش نخواهد آمد.
سیدنظام الدین موسوی در گفتوگو با پانا در خصوص درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۳، اظهار کرد: «در مجلس شورای اسلامی یکی از مسائلی که به شدت نمایندگان بر آن اصرار و تاکید دارند، دفاع از تولید و تولیدکننده است. ما در مسائل مربوط به تولیدکنندگان، هر زمان که نیاز باشد معافیت مالیاتی میدهیم یا در بودجه ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان را پیشبینی میکنیم.»
وی با بیان اینکه بخش عمده تبصره ۱۸ لایحه بودجه، تسهیلات برای کمک به تولید را در نظر گرفته است، افزود: «پایههای مالیاتی مسالهای است که در همه کشورها رایج است. پایههای مالیاتی که مجلس به دنبال آن است و همچنین فرارهای مالیاتی، بیشتر ناظر به دستگاههایی است که فرار مالیاتی دارند یا تاکنون به اندازه کافی مالیات پرداخت نکردهاند این به معنای محدود کردن تولید نیست.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «نظام مالیاتی جدید ناظر به بخشها و دستگاههایی است که تاکنون گریز مالیاتی داشتهاند. بحث های مفصلی نیز در مجلس صورت گرفته است و یقیناً مشکلی برای تولیدکنندگان پیش نخواهد آمد.»
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: «ما در بررسی لایحه برنامه هفتم هر کجا که پیشنهادی برای افزایش مالیات بر ارزش افزوده مطرح میشد، نمایندگان مخالفت میکردند. نیم درصد از ۹ درصد موجود مالیات بر ارزش افزوده برای نوسازی و تجهیزات مدارس در نظر گرفته شد. برای کارگران و کارمندان، هیچ گونه مالیات جدیدی اتخاذ نشده است. بخش عمدهای از این مالیاتها مربوط به شرکتهای بزرگ است که در مواردی که در جهت تولید نیست و مالیات پرداخت نمیکنند، باید مالیات پرداخت کنند.»
لازم به ذکر است، به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه، منابع عمومی در لایحه بودجه تقدیمی با رشد ۱۸ درصدی نسبت به بودجه سال ۱۴۰۳ به ۲۴۶۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. بیشترین رشد منابع نیز به درآمدهای مالیاتی و گمرکی باز میگردد که حدود ۴۰ درصد رشد یافته است یا میزان وابستگی بودجه به منابع نفتی نیز حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است که البته بدون در نظر گرفتن منابع هدفمندی یارانهها است. درآمد حاصل از واگذاریهای مالی در بودجه سال ۱۴۰۳، ۱۳ درصد بوده که بالغ بر ۳۱۹ هزار میلیارد تومان است.
ارسال دیدگاه