با حضور نمایندگان مجمع کتابخانه های بزرگ کشور (مکتب)؛

سومین کمیته ازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها در کشور برگزار شد

تهران (پانا) - کمیته بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها در کشور با موضوع مطالعه ۱۴ نرم افزار پلتفرمی امور کتابخانه ای با حضور نمایندگان مجمع کتابخانه های بزرگ کشور (مکتب) به صورت مجازی و حضوری برگزار شد.

کد مطلب: ۱۴۳۱۲۵۸
لینک کوتاه کپی شد
سومین کمیته ازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها در کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کمیته بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها کشور با حضور عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی ایران، نمایندگان مجمع کتابخانه های بزرگ کشور (مکتب) پس از طی ۷ پیش نشست داخلی با بررسی ۱۴ نرم افزار پلتفرمی امور کتابخانه ای چون «Open Skies »،« Intota»، « Alma»، « Symphony»، «Blue Claude»، « World share»، « Follet»، « Sierra»، « OLE»، « FOLIO»، « OPALS»، «Polaris»،« Bibliovation» و « Apollo» برگزار شد.

عصمت مومنی معاون کتابخانه ملّی ایران با تاکید بر اهمیت و ارزش کمیته بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها در کشور گفت: فعالیت این کمیته در راستای نگاه پلتفرمی به کتابخانه ها و ایجاد فرصت طالعاتی در این زمینه شکل گرفته است و سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران بر ضرورت ایجاد تفکر پلتفرمی با رویکرد تحول دیجیتال تاکید دارد. وی ادامه داد: بر همین اساس تا کنون ۲۲ پروژه در راستای هوشمندسازی امور کتابخانه ای در معاونت کتابخانه ملّی تعریف شده است و در صورت تمایل اعضای مکتب در مطالعه و پیاده سازی این پروژه ها مشارکت و همکاری خواهند کرد. معاون کتابخانه ملّی ایران با بیان این مطلب که دیدگاه پلتفرمی برای انجام فعالیت ها در ذیل یک سامانه جامع فعالیت خواهند کرد که در این کمیته مطالعات لازم در این زمینه در حال انجام و محتوای تولید شده در قالب یک پیش نویس دستنامه تهیه در حال کامل شدن است.

مومنی افزود: تدوین دستنامه در کمیته «بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها در کشور» نشان دهنده وضعیت موجود کتابخانه های پلتفرمی در جهان است. در این دستنامه چهارده سامانه دارای تفکر پلتفرمی، مورد مطالعه قرار گرفته اند که با انجام و بررسی نتیجه این مطالعات به وحدت رویه درنگاه پلتفرمی کتابخانه ها دست خواهیم یافت. امید است طرح دیدگاه ها و مطالعاتی که در این کمیته صورت می گیرد موجب شود که هر یک از کتابخانه ها با آگاهی و مشارکت ذیل یک سیستم یکپارچه فعالیت کنند.

در ادامه دکتر فاطمه شیخ شعاعی سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی مرکز اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت گزارشی درباره تجربه حضور در همایش انجمن بین المللی کتابخانه های دانشگاهی( (IATUL به میزبانی کشور امارات متحده عربی و بازدید از کتابخانه های دانشگاه شیخ زاید و کتابخانه دانشگاه شارجه و کتابخانه عمومی «خانه دانایی» در شارجه و کتابخانه ملّی دبی سخن گفت و توضیحاتی درباره سیستم فناورانه امانت کتابخانه ای به شکل مکانیزم این کتابخانه ها ارائه کرد.

دکتر علی نجفی رئیس کتابخانه دانشکده پزشکی دانشگاه تهران درباره تغییر تفکر کتابخانه ای و اختصاص فضاهای تعاملی با کاربران، افزایش ساعت ارائه خدمات، ایجاد فضای سبز در کتابخانه، به کارگیری نیروی کار دانشجویان در قالب کار دانشجویی، ایجاد کارگاه های آموزشی، دیجیتال سازی پایان نامه های دانشکده پزشکی و طراحی و اجرای دوره ها و کارگاه های آموزشی برای کاربران به منظور توانمندسازی آنان صحبت کرد.

در ادامه این جلسه هریک از نمایندگان اعضای مکتب به طرح دیدگاه های خود در کمیته بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه ها در کشور پرداختند و مقرر شد دیگر نمایندگان اعضای مکتب تجارب زیسته خود را برای آشنایی با محیط خدماتی کتابخانه ها در جلسات آتی این کمیته ارائه کنند.

لازم به توضیح است در این جلسه امیررضا اصنافی نماینده وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، سعیده ایمانی کارشناس کتابداری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، انسیه دل پیشه کارشناس مسئول سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دکتر مینا ذاکر معاون پژوهشی کانون فکری کودکان و نوجوانان، فاطمه شیخ شعاعی سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی مرکز اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، مهدی صادقی حصار مدیر کتابخانه مرکزی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، سکینه قاسم‌پور مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، لیلا نعمتی انارکی معاون آموزش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و اعضای کارگروه داخلی کمیته، الهه حسن زاده، سمانه نوذری، حمیده معماریان هنجه، زینب بیرانوند، فاطمه زرین کمر، نسترن پورصالحی، مریم پاکدامن و مهمان این برنامه لعبت درخشانی، معصومه لطیفی از دانشگاه الزهرا حضور داشتند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار